fbpx

Vodja Bidnove predsedniške kampanje v Teksasu aretiran zaradi volilne prevare!

Dallas Jones (Foto: Twitter)

Ameriške oblasti so zaradi volilne prevare v zvezni državi Teksas aretirale vodjo predsedniške kampanje Joeja Bidna. Po trditvah vpletenih naj bi bilo lažnih vsaj 700 tisoč glasovnic.

Operativec demokratov in direktor za politično strategijo v Teksasu Dallas Jones je bil po poročanju Point News aretiran zaradi volilne prevare.

Formalno obtožnica Jonesa bremeni nudenja pomoči pri nelegalnem nabiranju glasov za Bidna v Teksasu v času predsedniških volitev. Obtožnica proti Jonesu je bila v pripravi že dlje časa. National File je oktobra 2020 poročal, da je Jones na podlagi dveh ločenih pisnih izjav, predloženih na teksaško vrhovno sodišče bil obtožen zbiranja glasovnic v odsotnosti in po pošti in ukazoval operativcem, naj izpolnjujejo glasovnice v imenu drugih.

Glasovali v imenu mrtvih, brezdomcev in starejših v domovih
Glasovnice za ameriške predsedniške volitve 2020 so po Jonesovih navodilih izpolnjevali v imenu mrtvih, brezdomcev in prebivalcev domov za starejše. Proti Jonesu sta pisni izjavi o volilni prevari vložila nekdanji agent FBI Charles F. Marler in upokojeni policist Mark A. Aguirre. Oba sta pričala pred sodiščem, da imajo videodokaze, dokumentacijo in priče, ki dokazujejo, da je Jones s svojimi lakaji zagrešil volilno prevaro. “To celotno operacijo so vodili vodilni politiki demokratske stranke v Houstonu v okrožju Harris,” je v pisni izjavi povedal Aguirre.

Joe Biden (Foto: epa)

700 tisoč ukradenih glasov
Marler je ob tem imenoval še več vpletenih v kompleksno volilno prevaro z glasovnicami oddanimi po pošti, eden od vpletenih, gre za Tylerja Jamesa, ki je v službi komisarja Rodneya Ellisa naj bi se celo bahal, da lahko na tak način ukradejo kar 700 tisoč glasovnic. V volilno prevaro naj bi bili vpleteni še zvezni senator iz 13. okrožja v Teksasu Borris Miles, ki naj bi bil Jonesov nadrejeni, politični svetovalec Gerald Womack in komisar 1. okrožja Harris, Rodney Ellis.

Ivan Šokić