Vodja FBI ni želel služiti predsedniku Trumpu, zdaj pa bi ga izsiljeval s posnetki

James Comey (Foto: epa)

Odpuščeni vodja FBI Jim Comey se očitno želi maščevati Donaldu Trumpu, ker je moral zapustiti dobro plačano službo, zato si želi, da bi ameriški mainstream mediji objavili posnetke njegovih pogovorov s predsednikom države Donaldom Trumpom. Gre za izsiljevanje predsednika? Slednji je sicer na Twitterju zapisal, da je bolje za Comeyja, če posnetki ne obstajajo, saj jih potemtakem ne bi mogel posredovati zlonamernim medijem. Predsednik je sicer izjavil, da sta s Comeyjem govorila trikrat, dvakrat po telefonu, enkrat pa sta šla tudi na večerjo.

Toda nekdanji vodja FBI James Comey menda ni zaskrbljen, če kakršnikoli posnetki pridejo v javnost. Comey dejansko upa, da bi svoj glas slišal na posnetku, saj se bojda nima česa bati, kar naj bi ameriški televiziji CNN izdali njegovi prijatelji.

Naj spomnimo. Predsednika Donalda Trumpa skrbi, da so bili občutljivi pogovori posneti na trak, kar bi lahko ameriška javnost znova obrnila proti predsedniku ZDA. Ne čudi, da so za posnetke najbolj zainteresirani prav pri CNN, kjer so imeli v času ameriške predsedniške tekme največ kritik in najbolj neprofesionalen odnos do Trumpa. Predsednik je sicer že zanikal, da bi šlo za grožnje nekdanjemu vodji FBI, svojega tvita pa dodatno ne želi več pojasnjevati.

Foto: epa

Gre bolj za naravo pogovorov med Trumpom in Comeyjem, ki so bili strogo zaupni, lahko pa bi jih posnela tako FBI kot tudi State Department. Comey naj bi v enem izmed telefonskih pogovorov Trumpu tudi zagotovil, da ga policija ne preiskuje.

Predsednik je želel poštenost in zvestobo
Comey sicer v medijih ne želi govoriti o razlogih za njegov odhod s položaja vodje FBI, ameriški mediji pa si na vsak način želijo slišati tudi njegovo različico. Pred obveščevalnim komitejem naj bi pričal naslednji teden. Govori se, da je na večerji 27. januarja letos prišlo do nesporazuma s predsednikom države, ki je želel od prvega moža FBI predvsem poštenost in zvestobo, a mu tega Comey ni želel zagotoviti.

T. F.

 

 • Olga

  Človek, ki je pripravljen izsiljevati celo predsednika države za položaj, gotovo ni primeren za tako odgovorno delo!

 • Nata

  Jaz tega stanja v ZDA enostavno ne razumem!
  Saj je Trump komaj začel ! In večino odlocitev ne more uresničiti sam! En sodnik lahko zadrži njegove ukaze ? Ena tv mreža pa lahko nekaznovano siri vsemogoče laži? Saj je tako, kot pri nas!
  Kje je kavelj svetovne politike?

  • Olga

   Levičarstvo se je razpaslo po svetu! Bistvo pa je, da levičarji rušijo vse, od družine, do avtoritet učiteljev, predsednikov… Hočejo narediti anarhijo in vladati! Izdatno jim pomagajo zločinci kot je Soros in podobni! Še preden je nastopil, so hoteli zaščititi svojo oblast z grožnjo po njegovi odstavitvi! Zadaj so tudi Obama, Clintonova in podobni!

   • Coeus

    Ti pa res zamudis cisto vsako priloznost, ko bi lahko bila tiho in ne delala norca iz sebe in cele desnice ;)

    • stajerc5

     Ce so ze Nemci zaceli mlatit Linke (1.maj), bodo verjetno tudi jenkiji naredili red, nje?

  • tarantela

   Trump ni dorasel položaju, ki ga zaseda, to je vse.

   • stajerc5

    Trump zelo malo sedi, slovenke ne dajo mira, pa golf, pa vsak dan da rdecim malo po surli… A-a, nic veliko ne “zaseda”!

   • Nata

    Mislim, da mu ne dovolijo biti dorasel.To kar se mu dogaja, je skoraj politična fantastika.

  • Coeus

   Manjka samo se to, da je Kucan kriv za vse :)

   • stajerc5

    …kdo bi vedel…

   • Nata

    Kučana nisem nič omenjala! On je bil na obisku pri svojem kameradu.

    • Coeus

     Vem, da ga nisi… ampak “rdeca nit” je sla v tej smeri :)

     • Nata

      Ja,ja. . . imaš sposobnost branja med vrsticami?

 • Coeus

  Kot prvo… vodja FBI ni tam zato, da sluzi predsedniku (amapak tudi nasi desnici to nekako ni jasno) in kot drugo, Trump ze celi cas dokazuje, da je precej nesposoben predsednik. Obnasa se pa podobno kot Jansa… oz kot mali otrok, ce ni kaj po njegovem cepeta in se mece po tleh… beri, odpusca vse, ki ne plesejo kot on igra, pise neumnosti na druzbenih omrezji,… skratka infantilno… ocitno je to skupna lastnost desnice :)

  • Anton

   Coues, kako naj bi začel, no mislim da ne bom nič začel, ker nima smisla na take komenatrje odgovarjat, ap srečno, naj te modrost oblini, ČIMPREJ

   • Coeus

    Prva pametna… raje se vzdrzi komentiranja pa bomo prihranjeni za marsikatero neumnost iz tvoje strani… tudi tisto, ki si jo sedaj spremenil v tole zalost ;)

    • Anton

     no sedaj pa čakam še na tvojo pametno, če jo bom kajpak kdaj dočakal

     sarkazem press

     • stajerc5

      Zastonj cakas…

  • stajerc5

   Hehe, Akrapovic je tudi nesposoben, nje? Danes- jutri, ce si dober ostanes, drugace pa tako kot po celem svetu, nogo v rit. Oh, cudo bozje, kdo in kdaj si je nekdo izmislil cedilnik? Se ze kaj bliska? Dobro ostane, ostalo gre pa v hrjavceve kante. Se kaj???

   • Coeus

    Resno… daj si stajerc iz nicka, ker delas sramoto stajercem. Pa tebi in Antonu osnovne stvari niso jasne… sef FBI-ja ni tam zato, da bo plesal tako, kot bo Trump hotel…. kaj vama tu ni jasno? To je samo vasa desnicarska logika, da bi se moral kompletni drzavni aparat podredit enemu nesposobnemu predsedniku, ki je na egotripu… ampak ce bi to razumeli tudi za Janso ne bi skakali kot psicki in lajali tako kot vam ukaze ;)

    • stajerc5

     Ne razumem, da ravno ti ne razumes, kako se skace,celo po enonogi komandi. Ali si premlad ali pa ze senilno star, nekaj od tega je! Takrat je bil sloser vsaj popolnoma jasno yogokralj, danes imamo pa metercvancig izza grmovja, ki ga je strah svoje lastne sence. OK, senca ni ravno velika, strah pa toliko vecji…

    • dare326

     Očitno tebi ni čisto vse jasno. Ko je sef FBI začel preiskovati Hillaryijine maile, je šla cela demo.stranka u zrak, zraven pa še vsi mediji in sledilci in so Comeya obtožili izdaje in zahtevali njegov odstop. Zato je Comey utihnil. Ker hoče demo.stranka na vsak način impichment, ponavljajo kot mantro Putina in Ruse.
     In še mimogrede, Trump je bolj sposoben kot zadnjih 10 predsednikov skupaj, samo, ker bereš samo eno vrsto medijev, te vleče v eno stran. Bodi objektiven.

     • Coeus

      A tako kot si ti? In kaj je Trump naredil kot predsednik, da ga imas za tako sposobnega… razen, da je v prvih 100 dneh zapravil za osebno varovanje 3x vec, kot Obama v istem casu?
      Kar po alinejah nastej njegove uspehe, ki ga delajo tako sposobnega?

     • dare326

      Si boš moral kar sam poiskat! Če boš poslušal samo Žitnika, ki ima glavni vir novic v CNNu, pač misliš kot misliš – zavedeno. O stroških varovanja: zaradi demonstracij antifa in vseh mogočih, po Sorosu sponzoriranih organizacij, grožnjah Melaniji, zmerjanju 11 letnega otroka, itd, mora biti varovanje pojačano in je zato dražje. Leftiji najprej grozijo in bi ga raztrgali, potem pa se pritožujejo, da je varovanje predrago. Kdo je tu nor?

     • Coeus

      Ti trdis, da je boljsi kot prejsnjih 10, zato me zanima, kako si prisel do te ugotovitve.
      Podaj verodostojne argumente, ki bodo potrdil tvojo izjavo… pa si morda celo premislim glede Trumpa, ceprav mi roko na srce dol visi za njega. Do sedaj namrec nisem nikjer zasledil, da bi kaj strasno pametnega naredil od kar je nastopil mandat.
      Dokler pa nimas tehtnih argumentov za svojo trditev, bom na to izjavo gledal, kot na tipicno navijasko desnicarsko, ki zagovarja vse kar je “nase” in pljuva po vsem ka ni ;)

     • dare326

      dobro, tistih 10 je malo pesniških ;) Recimo dela red na področju imigracije, ki je Obami in prejšnjim popolnoma ušla iz rok. V Minesoti so Somalci (30 do 40k) osvojili del teritorija, kjer živijo od socialne pomoči Minesote in izvajajo šeriatsko pravo. Leftiji pravijo, bogi imigranti, toda večina je ušla iz Somalije pred roko pravice in Trump jih sedaj počasi transportira nazaj-v lisicah. Ograja proti Mehiki in vračanje ilegalcev. Ograja bo plačana iz denarja zaplenjenega kartelu Sinaloi, ki uvaža droge v US. Vse kar so prejšnji predsedniki naredili, je bila posredna pomoč CIA pri transportu droge in navidezni boj proti drogi na tujem terenu, oziroma boli jih džoko. Obama je sicer vračal mehiške ilegalce, Trump je obljubil 20% povečanje in to izvajajo, čeprav demokrati ustvarjajo varne cone za ilegalce. Pri vseh vojnah po WW2 so bili zraven oz. jih začali ameri. Trump ni začel še nobene. Nova zdravstvena zakonodaja bo finančno vzdržna in tudi za deplorable, kar do sedaj ni bil slučaj, ker so bili najbolj prizadeti izključeni. Po novem, tisti, ki so na drogi, ne dobijo socialne pomoči, ker so jo uporabljali za drogo, dobijo pa bonuse, če se udeležijo programa za zdravljenje odvisnosti. Ponovni zagon rudnikov premoga. Kjer so rudniki, so zaradi ukinitve kopanja popolnoma propadla mesta, ki bodo sedaj zopet oživela, premog pa po novem prodajajo Kitajcem, ki so prekinili uvoz iz S.Koreje, da bi tako stisnili Kima. Uvedena preiskava proti Sorosu zaradi balkanskih poslov. Obenem Soros financira BlackLivesMAtter in zaradi tega bo počilo v Fergusonu in utegne nastati vseameriška štala, vse proti Trumpu in s ciljem pripeljati na oblast marioneto, kot so bili Obama, Clinton…. Preberi: https://kavarnahayek.wordpress.com/2017/05/09/george-soros-grobar-levice/
      Potem še vračanje industrije, ki so jo zaradi dibičkov preselili v tujino, brezposelne pa pustili na državni sociali. itd…itd in to samo v 100 dneh vlade.

     • Coeus

      Tisti del o somalcih, Sorosu, rudnikih ne poznam (tukaj je sicer veliko obljubljal, da bo prizvodnjo vrnil v ZDA ipd, ne vem pa ce je ze kaj iz tega ali samo obljube)… morda si bom poiskal in pogledal. A to sto stvari, ki jih je ze naredil ali jih namerava? Drugace pa vecinoma govoris o stvareh, ki jih ni naredil.
      Sicer lahko da se motim, ker ne spremljam tega… ampak iz zidu se ni nic, samo obljube. Za zdravstveno reformo ni dobil podpore niti med svojimi. 100 dni je res malo, da bi zacel kaksno vojno, mu pa kaze precej dobro pri Severni Koreji. Selektivno je zelel krsit clovekove pravice pod krinko terorizma, imigrantov,… pa so mu to ustavni sodniki preprecili, ko je zelel prepovedati vstop ljudi iz islamskih drzav razen tistih, kjer ima svoje firme. Komunikacijsko je “debilen”. Do zene se obnasa podobno arogantno kot do drzave, ki jo zeli spremenit v lastni peskovnik. Verjetno se zavedas, da iz te moke ne bo ravno kruha. Arogantnih prepotentnezev ima folk na splosno poln k., da se ne pogovarjamo o interesnih skupinah itd.

      Kot politik ter diplomat, je tukaj pogrnil na celi crti. Sposobni predsedniki znajo prepricati in za sabo potegniti vecino, kar sicer ne pomeni nujno, da je to za ljudi in drzavo dobro. Nesposobni pac ne in se potem mecejo po tleh in trmarijo kot mali otroci… in najblizje temu je Trumpo.
      Ideja, da bi vodil drzavo, kot podjetje sicer ni “slaba”… ne mores pa vodit drzave, kot svoje podjetje, kjer si dejansko lahko privoscis vse ;)

     • dare326

      Si živ primer tistih, ki nasedajo na fake news. O premogu je podpisal sporazum s kitajskim predsednikom, se izvaja in Kitajska je zavrnila korejske ladje s premogom, ki je največji izvozni artikel S.Koreje.Za zdravstveno reformo je v drugo dobil podporo, čeprav je 20 rep. glasovalo proti. Nekateri, če ne vsi so v španoviji z demokrati. Prepoved izdajanja viz državljanom “terorističnih” držav temelji na poročili CIA in odloka niso prepovedali ustavni sodniki, pač pa sodniki v posameznih državah. Ostalo pa ponavljaš po fake medijih.
      Pri nas se dogaja približno isto z JJ, kjer ga fake mediji in levičarski organi pribijajo na križ, ustreliti si ga ne upajo, tako kot so to storili z Krambergerjem in Slivnikom.
      Ko govoriš o Trumpu se spomni, kdo je naredil štalo v Ukrajini, Libiji, Egiptu in Siriji. Kdo je oborožil IS, kdo podpira migracije in napad na EU. Odgovor je en sam in sicer pod krinko demokratov Hillary, lutka Obama, Soros, banksterji…

     • Coeus

      Sem rekel, da ne spremljam najbolj tega, ujemem kak naslov in to je to… je pa zanimivo, da vse kar pisejo, povedo, posnamejo “mainstream” mediji je fake news, tvoje informacije so pa cista resnica… na nek nacin res podobno kot pri nas z JJ. “Levi” mediji ga res “pribijajo” na kriz, samo skropucala od desnih medijev je pa se mnogo slabse. Ne glede na to, kaj ti je vsec, tale Nova24TV ni cisto nic drugega, kot ekstremen “rezimski” medij, ki manipulira, zavaja,… ter gradi in vzdrzuje lik JJ kot velikega vodje ;)

     • dare326

      Ne spremljaš, veš pa povedati vse najslabše. Nova24 je potrebna, da se nabijanja izravnajo. JJ je trn v peti trdi liniji komijev, ker je izstopil iz KP, ker je razkril šverc orožja na mariborskem letališču in Brniku. Zato so imeli komiji veliko finančno škodo. Zato Depala vas, zato Patria, klinika itd, itd. Kar je JJ razkril o komijih, so mu vrnili in ga obtožili za isto. Enako je s Kanglerjem. JJ je sedaj kot Pavlov efekt. Vsi levičarji in vsi s protestov pred parlamentom, ki še vedno mislijo, da so bili spontani, dobijo peno na usta, ko slišijo JJ.
      Z Trumpom je podobno, propaganda, ki jo izvaja CNN je za v učbenike, kako nekoga mrcvariti. Tudi ena stvar, ki jo je Trump naredil ni dobra, citati iztrgani, dodane laži, resnice ni.
      Kaj ti pove, da so Petričevi lakaji iz Dela nagnali vse, ali odpoved ali penzija, pa čeprav liberalce, ki so imeli lastno mnenje? Petrič se mora odkupiti, da njegovi primeri obležijo v spodnjem predalu tistih, ki ga preizkujejo.
      Ps: Angleži pravijo, da je Žitnik dober kvečjemu za Lower class.

     • Coeus

      Tale Zitnik se ti je pa vsedel v zelodec… jaz niti ne vem kdo je. In kateri so po tvoje mediji, ki pisejo “resnico”?

      Ja pa Jansa ravno tako trdi komi… samo, da je zamenjal “pol”, ker na levi ni mogel do korita. S tem, ko se proklamira za desnicarja, ga to ne naredi drugacnega. Ga pa razumem, da benti in da bi rad nazaj na oblast, ker sedaj ni v poziciji, da bi kradel tako kot to pocnejo levicarji. Si pa lahko brez skrbi, da ti nasi politiki drzijo drug drugega za jajca. Glede na “dokaze” in zgodbice, ki jih vedo povedati drug o drugem, bi ze zdavnaj kdo kje sedel… tako pa je to samo malo teatra za folk, ki pa gre levicarjem precej bolje od rok kot Jansi

     • dare326

      Nisem krščen samo moram napisati, o bog, kje ti živiš. JJ je demokrat oziroma social demokrat. Ko je nastala Stranka SDS so hoteli v EU parlamentu med social demokrate, vendar jim je SD stranka to preprečila in so SDS razglasili za desničarsko stranko. SDS se je kot Social Demokratska Stranka potem preimenovala v Slovenska Demokratska Stranka. Tako je vedno pri levici, da potrebuje sovražnika, nasprotnika, da lako uresniči svoj politični program, sicer je prazen balon. Kdo koga drži za jajca? Na levici se brez Kučana ne zgodi nič.

      Laž, piškotek. Teater? Klanje! Kmalu v slovenski politiki.

     • Coeus

      Dobro so ti oprali glavo. Jansa se lahko proklamira za karkoli hoce. Ne spremeni pa dejstva, da je hard komi… njegov nacin dela, retorika, njegove poteze, njegovi mediji, najozji sodelavci,… so lahko v ponos komunistom in rezimu preko katerega ima toliko za povedat. V tem primeru lepo drzi rek, kar se Janezek nauci, to Janez zna.

      Ocitno se nisi pogruntal, da tudi Jansa gradi vse na “sovraznikih”… Kucan, Udba, levicarji, komunisti, partizani, migranti, islamisti,…

      Ampak, ker si slep podpornik Janse, pac tega noces videt, ker je tezko biti tako neumen, da tega ne bi videl ;)

     • dare326

      Ali si premlad, premalo izobražen, mogoče imaš amnezijo, toda običajno imam prav. Če sem v dvomu, sem raje tiho. Partijska sekretarka na gimnaziji, je zahtevala od prof., da me na maturi vržejo, ker sem v nalogi pisal o dvoličnosti sistema, zato komijev ne prebavljam. Ker sem demokrat v službi nisem dobil stanovanja, čeprav ga je dobil zadnji klošar, imel sem slabe izkušnje s srbsko udbo in v vojski s KOSom, imam dokaj dobre informacije o stricih iz ozadja in o novinarskem delu. Take stvari človeka ojačajo, da ne pada na populizme ali ocene, kot so tvoje. Po angl.: Roger, over and out.

     • Coeus

      V tem primeru bi res bilo bolje, da bi bil tiho. Jaz trdim, da je Jansa komi… opisem njegov nacin delovanja, ki je “ultra” komunisticen. To niso leta, izobrazba, spomin,… to so dejstva, ki so lahko preverljiva tudi na tej strani… oz. na tej strani se posebej. Vem tudi kako deluje levica, ki seveda ni nic boljsa… s to razliko, da ne gojijo kulta osebnosti, tako kot to pocne in zahteva Jansa. So le malce bolj izkuseni in ne vsiljujejo ljudem neposredno tisto, kar jim gre ocitno na zivce… pac pa to pocnejo po ovinkih… zaenkrat uspesno.

      Ti trdis, da je Jansa demokrat. Svojo trditev pa potrjujes samo s floskulami o tem, kateri stranki se je zelel pridruziti in o krivcih zakaj ni tam. Potem pa poizkusas, prav pateticno, svoje neumne trditve podkrepiti s svojim zivljenjepisom, v katerem se ti je domnevno godila krivica s strani sistema, ker si “kao” demokrat.

      Tudi meni gredo vsi neposobnezi, ki se drenjajo okoli korita vse svoje zivljenje, posteno na zivce, ker pa nisem vernik in navijac tako kot ti, ki pac moras zagovarjat “svojo” opcijo, spadajo v to skupino tako “levi” kot “desni” priskledniki, kar je pri nas razen drugacnega poimenovanja, vse ista figa, med katere spada tudi Jansa oz je eden najvecjih prisklednikov, ko smo ravno pri tem.

      In ko se bo SLO ocistila te golazni… ja se 1x, tudi Jansa je tu zraven, sele potem lahko upamo, da se bo kaj premaknilo na bolje ;)

 • tarantela

  Kdo šmirgla Trumpa, na daljnem vzhodu nastaja nov gospodarski center. Rusija, Kitajska in Južna Koreja. Gradili bojo “svileno pot” preko Azije, Evrope in Afrike.

  • stajerc5

   Tooocno, gosenice so ze kupili, ampak imajo problem, ker hocejo samo rdece…

  • dare326

   Česar se je treba bati je Indonezija, ki ima vse. Univerze za 200 mio prebivalcev, večinoma muslijev, ima nafto, rudna bogastva, energijo, kmetijstvo, turizem. Cela JV Azija se skrije pred njimi.

 • IvoC

  Zanimivo vprašanje: Komu služi vodja FBI? Predsedniku, kongresu, senatu? USA imajo predsedniški sistem! Levičarji imajo odgovor na dlani: Ameriškemu narodu! Je pa res pacek ta narod! Pa stvar ni tako preprosta, ker je “narod” zelo širok pojem. Gre za ljudi od zadnje snažilke preko rudarjev, tehnikov, akademikov do predsednika … Kakšen preprostež.si bo pa trdil, da so to vsi same barabe! Pa niso!
  LP IvoC

  • stajerc5

   Ce je FBI vsaj pet procentov boljsi kot so “nasi”, so ze pravi frajerji, za nas mislim!