fbpx

Volilna prevara! V 353 okrožjih odkritih kar 1,8 milijona več registriranih volivcev od državljanov z volilno pravico!

Ameriški minister za pravosodje William Barr (foto: EPA)

V ponedeljek je bilo objavljeno poročilo, ki navaja, da je bilo med 353 ameriškimi okrožji morda registriranih 1,8 milijona volivcev več kot upravičenih državljanov z volilno starostjo. Judicial Watch (JW) je razkril rezultate svoje študije za leto 2020, ki je pokazala, da je skupna stopnja registracij v okrožjih presegla 100 odstotkov volilnih upravičencev. Osem držav, kjer je stopnja registracije po vsej državi presegla 100 odstotkov, je vključevalo Aljasko, Kolorado, Maine, Maryland, Michigan, New Jersey, Rhode Island in Vermont. V luči trenutnega dogajanja v ZDA je to še eden v vrsti indicev, da je šlo za veliko prevaro.

Mesec, ki je pred nami, bo očitno še izjemno turbulenten za Američane in njihove volitve. Iz dneva v dan prihajajo v javnost informacije o prevarah na volitvah ali o indicih, da bi lahko zanje šlo. Daily Wire poroča, da je število registriranih volivcev v vseh ameriških okrožjih skupaj za skoraj 2 milijona preseglo število državljanov.

Judicial Watch je pojasnil, da so v septembrski študiji zbrani najnovejši podatki o registraciji, ki so jih države objavile na spletu. Te podatke so nato primerjali z najnovejšimi petletnimi ocenami prebivalstva(ACS) od leta 2014 do 2018, ki veljajo za najzanesljivejše v desetletnem razponu.

Predsednik organizacije Judicial Watch Tom Fitton (foto: EPA)

Predsednik Judicial Watch, Tom Fitton je na podlagi študije zaključil, da je kar 1,8 milijona volivcev v 353 okrožjih 29 zveznih držav mogoče označiti kot “Volivce duhove”, kar kaže na nespametnost slepega pošiljanja glasovnic na naslove, ki se nahajajo na seznamih registriranih volivcev.

Kalifornija prvi zvezni precedens

Zanimiva stvar, ki jo je je Judiacial Watch odkril glede Kalifornije je, da je slednja kar 20 odstotkom svojih volivcev dovolila, da postanejo neaktivni, ne da bi jih odstranila s seznama volivcev. Zdi se, da je odstranitev neaktivnih volivcev dojela kot možno, ne pa tudi kot nujno, kar je pripeljalo do tega, da kar 20 let niso prečistili svojih seznamov volivcev.

Zaradi vsega tega je Judicial Watch s Kalifornijo podpisal sporazum, v katerem se omenjena zvezna država zavezuje, da bi svoje sezname volivcev prečistila ter z njega odstranila vse preminule in tiste, ki niso sposobni voliti, kar bo predstavljalo pomemben precedens tudi za ostale zvezne države, da na tak način zmanjšajo možnost prevar na volitvah.

Judicial Watch je v preteklosti podobne stvari že pripeljal do vrhovnega sodišča, kar je rezultiralo v čiščenju seznamov in možnih prevarah. Uspešen je bil s tožbami v Ohiu, Kentuckyju in Illinoisu.

Aleš Ernecl