Vrag je vzel šalo, kajti Evropo napadajo, a Evropa se ne brani

Slika je simbolična (Foto: epa)

Sosledje dogodkov je bilo približno takšno: v Italiji na mesto ministra za notranje zadeve stopi Matteo Salvini, predsednik Severne lige, deklarirani borec proti nezakonitim vstopom migrantov v Italijo (in s tem v EU).

Prve poteze novega notranjega ministra so bile do tedaj nezamisljive; Salvini prepove izkrcanje “beguncev”, ki jih ladje evropskih nevladnih organizacij pobirajo večinoma še v libijskih teritorialnih vodah, in začne čistiti azilantske domove. Uradni Bruselj, eden največjih zagovornikov naseljevanja migrantov iz podsaharskih in bližnjevzhodnih muslimanskih držav po Evropi, progresivne nevladne organizacije in vsi “dušebrižniki” so seveda z vsemi topovi udarili po novi italijanski vladi, pri čemer jim je v znatno pomoč tudi vrh rimskokatoliške cerkve, ki še kar naprej vztraja pri svojem samouničenju (naseljevanju pripadnikov agresivne militaristične veroizpovedi, za katero je treba pripadnike druge vere spreobrniti ali uničiti; za vsakega, ki razmišlja s svojo glavo, to pomeni le, da v svojo hišo naseljuješ škodljivce, ki ti bodo pojedli vse zaloge, hkrati pa te še okužili z boleznimi, ki jim bomo podlegli vsi). Salvini vztraja; ladje, nekakšni brezplačni taksiji za prevoz ilegalcev, nekaj časa brezciljno tavajo po Sredozemskem morju, ko v Španiji pade konservativna vlada in se na tem mestu ustali nova, socialistična. Seveda polna besed enakosti, pravic za vse, demokratičnosti, kulturne različnosti, predvsem pa podpore “pomoči potrebnim begunskim ženskam in otrokom, ki pred vojno vihro bežijo v najbližje varne države”. Ladje začnejo pospešeno iztovarjati migrante, ki jih še vedno natovarjajo v bližini afriške obale po španskih pristaniščih, kjer takoj odvržejo praktično vse, kar jim Rdeči križ in preostale človekoljubne organizacije ponudijo za prvo silo, in izginejo. Le redko kdo ostane v Španiji. Cilj je bogati sever. Nemčija, skandinavske države, Francija, Velika Britanija.

Masovni vdor ilegalnih migrantov v EU
Kljub temu bi se ta socialni turizem lahko brez težav nadaljeval, saj španska uradna politika ne opozarja Evropske skupnosti na povečan naval migrantov, vendar pa je bil zadnji masovni napad tako v nebo vpijoč, da ga tudi uradni mediji niso več mogli skriti. Sedemsto migrantov naenkrat je napadlo varujoče policiste z doma narejenimi eksplozivi, vanje so metali vse, kar jim je prišlo pod roke, vključno z lastnimi iztrebki, ter nasilno prebili ograjo med Marokom in Španijo v Ceuti. Njihov cilj je dosežen – vstopili so, jasno ilegalno, v EU. Pri tem je bilo 22 pripadnikov policije ranjenih, nekateri z resnimi opeklinami, med več kot 700 migranti pa je le 11 takih, ki imajo lažje poškodbe, vse zaradi tega, ker so neprevidno plezali čez žičnato ograjo. Kaj je narobe s to sliko? Sedemsto ljudi naenkrat nasilno nezakonito vstopi v državo in ta država se ne brani? Tega ne prepreči? Napadeni policisti se ne branijo? Ne varujejo meje? Zakaj so torej tam? Razen tega da so, po vseh pravilih vojskovanja, lahke tarče? Očitno je, da jim je ukazano, da ne smejo braniti tistega, zaradi česar so tam. Očitno lahko v EU ilegalno vstopi vsak, ki je dovolj nasilen, prave vere, barve kože, ker je to pogodu vladajočim politikom. Kajti to, kar se je zgodilo, tak napad na uradne organe oblasti, nasilni ilegalni prehod čez mejo, bi moralo biti po vseh pravilih označeno kot agresorski napad in nanj bi se morale oblasti odzvati kot na vsak napad na svoje meje, institucije, suverenost – morale bi se ubraniti, reagirati, napasti nazaj. Nikakor pa ne napada dovoliti in celo pomagati napadalcem, da ga do konca izvedejo! Vendar španske in evropske oblasti niso izdale ukaza za protinapad, za obrambo svojih meja, očitno zato, ker take napade in nasilne vstope ne le tolerirajo, ampak tudi spodbujajo. Drugače si ne gre razlagati tudi neetične ponudbe Evropske komisije, ki je svojim članicam ponudila 6.000 evrov za  vsakega »begunca«, ki ga sprejmejo.

Nasilje v Ceuti pa žal ni osamljeni dogodek, za katerega lahko rečemo samo, da je sramota za Evropo, je popolno izničenje evropske zakonodaje, predvsem pa je jasno in glasno sporočilo vsem novim “beguncem” – pridite, nič hudega vam ne bomo storili, če prekršite naše zakone, če poteptate naša pravila, še več – sprejeli vas bomo z odprtimi rokami, dali vam bomo streho nad glavo, najnovejši LCD TV, usnjeno sedežno garnituro, denar v žep in bio/eko hrano na krožnik zastonj, da bi še bolj uživali v brezdelju! In ne bo se vam treba spremeniti, ne bo treba spremeniti nobenih svojih navad, še več – dali vam bomo svoje ženske, da jih lahko posilite, pretepate, ubijate! Svoje cerkve bomo spremenili v vaše mošeje, da boste le imeli svoje pravice …

In sporočilo je bilo dobro sprejeto, kot že večkrat do sedaj
Zaradi italijanskega odločnega in povsem upravičenega »ne« je sedaj na vrsti Španija. Samo v zadnjem tednu je okoli 1.600 migrantov prispelo v pristanišče in na okoliške obale v bližini mesta Algeciras na jugu Španije, obalna straža pa vse skupaj samo nemo opazuje. Mestni župan José Ignacio Landaluce opozarja, da se bo njegovo turistično mestece spremenilo v novo Lampeduso (italijanski otok, ki so ga migranti v prejšnjih letih dobesedno okupirali). “To je sedaj naš problem,” pravi župan, »v enem tednu, morda mesecu, pa bo to problem v srcu Evrope.« Uradne številke ne lažejo. Španija je že prehitela Italijo v številu sprejetih ilegalnih migrantov – letos je po morju v Španijo prišlo več kot 23 tisoč migrantov (kar je trikrat več kot prejšnje leto), v Italiji pa se je ta številka v letošnjem letu ustavila na 3.000. Tudi v Grčiji beležijo povečano število ilegalnih vstopov, v prvih šestih mesecih je tako zabeleženih 24 tisoč migrantov; strokovnjaki trdijo, da je na Balkanu “ujetih” okoli 60 tisoč migrantov, ki poskušajo na vsak način priti v severno Evropo.

In kaj počnejo migranti, ki pridejo v Evropo?
Izkoriščajo naše socialne in zdravstvene pravice do te mere, da jih že imenujejo “socialni” oziroma “zdravstveni” turisti. Turisti, ker večinoma nihče “ne uspe” najti zaposlitve in pač preprosto dela na “sončni upravi”. In ker je brezdelje hudo dolgočasno, vsake toliko pač kdo kakšnega zabode, posili, obglavi ali se poda v dobičkonosno prodajo droge. Zveni sarkastično, vendar to je resnica. To dokazuje zadnji primer iz Nemčije, kjer je v mestu Vilshofen 25-letni Eritrejec večkrat zabodel 11-letnega dečka v prsi, vrat in noge; deček je bil v kritičnem stanju prepeljan v bolnico in je preživel samo zaradi hitre intervencije medicinskega osebja. Afriškega migranta, ki je bil nameščen v isto stanovanjsko stavbo, kjer je živela tudi njegova žrtev, je policija aretirala, zasegla je tudi morilsko orožje, ni pa še uspela dognati motiva za napad. Verjetno si ne upajo več manipulirati z lažjo, da gre še za enega “psihično bolnega” človeka …

Foto: epa

Osamljeni primer? Nikakor ne. Nekaj dni pred tem je na Norveškem 17-letni migrant iz Afganistana do smrti zabodel 18-letnega Norvežana. Håvard Pedersen je kot prodajalec delal v lokalni trgovini v mestu Vadsø. Njegovi sodelavci so povedali, da se je zločin zgodil v nekaj trenutkih, da so pravzaprav opazili samo storilca, kako je z nožem v rokah pobegnil iz trgovine. Žrtev so opazili pozneje, fantu ni bilo več pomoči. Policija molči. Motiv je “neznan”, med žrtvijo in storilcem ni očitne povezave, Afganistanec je na Norveško prišel leta 2015 kot “otrok brez spremstva”, policiji pa je znan zaradi verbalnih napadov na lokalna dekleta.

Multikulturizem je propadel!
“Multikulturizem je propadel,” pravi prof. dr. Arnulf Baring, nemški politik in politični analitik, »ker tujci ne sprejemajo nemške kulture, ki bi sobivala ob njihovi, nočejo je niti tolerirati. To lahko opažamo že vrsto let, čeprav se je do sedaj ignoriralo in banaliziralo. Niso Nemci nori, pač pa politiki in ‘dušebrižniki’, ki so desetletja lovili svoje multikulturne sanje.« Enako lahko trdimo za celo Evropo – nismo Evropejci nori, nori so ljudje, ki nas vodijo in pehajo v ta nedelujoči multikulturizem, kulturno različnost, ki nas želijo spojiti, pomešati s tistimi, s katerimi pač enostavno nismo kompatibilni. To, da so nori, dokazuje tudi zadnje dejstvo, da je švedska država začela plačevati mladim Švedom, da se družijo z migranti – po 50 švedskih kron, okoli 6 evrov za uro druženja z muslimanskimi prišleki … Vse zato, da bi dokazala, da integracija deluje. Uradni mediji poročajo, da program deluje, saj so se mladi prišleki že v prvem tednu naučili vse o demokraciji in enakopravnosti …

In rešitev? So jo morda našli v belgijskem pristaniškem mestu Zeebrugge, kjer je bilo meščanom dovolj kraj iz avtomobilov in vlomov v njihove domove? Njihove ulice so že več časa preplavljene z večjim številom ilegalnih migrantov, ki na teh ulicah živijo ter očitno tudi »delajo«. Meščani so svojim lokalnim oblastem postavili ultimat: “Vzeli bomo stvari v svoje roke in se soočili z nezakonitimi priseljenci, ker nas vi ne morete zaščititi.” Policija jih je takoj prosila, da naj tega ne storijo, in šla nemudoma v akcijo – v dveh dneh je bilo aretiranih 63 ilegalnih pribežnikov, neznano število pa se jih še vedno nezakonito sprehaja po mestu; val tatvin in ropov se je zmanjšal, a se ni ustavil, po ducat na dan jih je še … Policija je zaprosila za okrepitve, povečala bo kontrole, preganjala nezakonite migrante z zasebnih in javnih površin, celo čistila za njimi … Eno je torej jasno – oblasti se bojijo organiziranega civilnega upora proti njihovi politiki naseljevanja tujerodnih, z nami neskladnih migrantov. Pisane laži MS-medijev ne delujejo več. Realni motivi, ki stojijo za to zamenjavo evropskih narodov, niso več skriti. Resnična slika obogatitve, ki nam jo s seboj prinašajo ilegalci, se v celoti razkriva pred našimi očmi, samo videti jo moramo. Videti, dojeti in pokazati, da se z njo ne strinjamo. Pokazati, da želimo ohraniti to, kar smo imeli do sedaj.

Demokracija