fbpx

Vrstijo se pozivi k odstopu nemške ministrice Faeserjeve zaradi objav v reviji Antife

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je pisala za revijo ultralevičarske Antife. (Foto: epa)

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser iz vrst vladajoče Socialdemokratske stranke, je še naprej pod hudim pritiskom zaradi svojega prispevka v levi ekstremistični reviji Antife, v katerem kontroverzno in dvolično obračunava z “desnim ekstremizmom”. 

Zadeva bi se utegnila preleviti v škandal neslutenih razsežnosti. Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je namreč nekdo, ki naj bi branila svobodo, demokracijo in ustavni red svoje države, a počne ravno nasprotno. Poslanec Krščansko-demokratske unije v Bundestagu, Matthias Hauer, je ob tej priložnosti dejal, da se je Faeserjeva povsem diskvalificirala zaradi svojega položaja, ker je pred šestimi meseci napisala prispevek za levičarski ekstremistični časopis, poroča Remix News

Kot še meni Hauer, bi se morala Feaserjeva spopadati s sovražniki ustave, ne pa jih podpirati. Ne bo spregledal dejstva, da levičarski skrajneži in ostali radikalci ogrožajo tako nemško demokracijo kot tudi državo. Prepričan je, da zgolj nesodelovanje s kakršnimikoli ekstremisti, ostaja edina pravilna pot. Faeserjeva je lani objavila gostujoči članek v reviji Zveze preganjalcev nacističnega režima (VVN-BdA), z naslovom “Antifa”.

Nemški parlamentarec in član Krščansko-demokratske unije Matthias Hauer. (Foto: epa)

Takrat je bila vodja SPD v Hessnu. Bavarski urad za varstvo ustave (BfV) v svojem trenutnem letnem poročilu navaja, da je VVN-BdA kot “največja leva ekstremistična organizacija na področju protifašizma v Nemčiji”. Prav tako potrjuje, da deluje “z odkrito levičarskimi ekstremističnimi silami”. VVN-BdA predstavlja antifašizem, ki celo parlamentarno demokracijo šteje za fašistično in se zato bori proti njej.

Dvoličnost socialdemokratke Feaserjeve: Proti “desnemu ekstremizmu” bi se borila z “levim ekstremizmom”
Poročilo o VVN-BdA in njenih povezavah z ekstremizmom je bilo objavljeno aprila 2021, Faeserjeva pa je objavila svoj gostujoči članek v reviji Antife, ki jo vodi VVN-BdA, in sicer julija 2021, torej le nekaj mesecev pozneje. Levi ekstremizem je kot kaže ne skrbi preveč. Se je pa v spornem članku zavzela za boj proti fašizmu in desničarskemu ekstremizmu itd. Kot je še navedla gre za del političnega DNK njene stranke. Prepričana je, da se je treba zoperstaviti desnim idejam, grožnjam in nasilju, vsakodnevno in kjerkoli. Feaserjeva na očitke javnosti vse do danes ni odgovorila.

Domen Mezeg