fbpx

Vsaj dva tisoč Sorosovih lutk dela na tem, da Madžarska postane migrantska država!

Foto: Twitter/iStock

Tiskovni predstavnik madžarske vlade Zoltán Kovács je opozoril, da se ameriški milijarder in aktivist z madžarskimi koreninami George Soros aktivno vmešava v madžarske volitve, ki se bodo odvile 8. aprila letos. Po besedah Kovácsa Sorosovo vmešavanje predstavlja del njegovega mednarodnega načrta, da Madžarsko preoblikuje v migrantsko državo. 

Glede omrežja Sorosa je po besedah Kovácsa na plano prišla nezaslišana afera, in sicer, da vsaj dva tisoč ljudi, ki so del njegovega omrežja, dela proti Madžarski in madžarskemu premierju Viktorju Orbanu.

Foto: epa

Imajo politični cilj in finančni interes
Kovács opozarja, da se Soros aktivno zavzema za to, da s političnega parketa odstrani Orbanovo protimigrantsko stranko Fidesz in njenega koalicijskega partnerja. “To počnejo z absolutno očitnim političnim ciljem in finančnim interesom, namreč, želijo se vmešati v madžarske volitve z namenom, da Madžarska dobi promigrantsko vlado, ki bo predstavljala nasprotje sedanji, ki je znana po svoji pokončni protimigrantski drži.”

Poleg tega je po navedbah Voice of Europe izpostavil, da bo madžarska vlada naredila vse, da se upre političnemu vplivanju na politiko priseljevanja, da Madžarska ne postane migrantska država.

N. Ž.