fbpx

Vse več Hrvatov na strani Filipa Zavadlava, ki je v silobranu ubil tri kriminalce

Filip Zavadlav. (Foto: Facebook)

Na Hrvaškem se je oblikovalo več Facebook skupin, v katerih zahtevajo oprostitev in izpustitev Filipa Zavadlava, ki je v silobranu ubil tri nevarne kriminalce iz Splita – ti so namreč grozili njegovi družini. Če ga bo sodišče spoznalo za krivega, mu grozi do 50 let zapora. Facebook skupina Pravica za Filipa ima že več kot 15 tisoč članov.

“Filipovo pogumno dejanje je naredilo v Splitu več dobrega v zadnjih 30 letih kot pa vsa policija v tem obdobju”, so napisali moderatorji skupine na Facebooku v podporo hrvaškemu mladeniču Filipu Zavadlavu. Hrvaški junak ljudskih src je 11. januarja 2019 ubil tri kriminalce splitske narkomafije, ki so terorizirali prebivalce Splita, med drugim tudi njegovo družino.

V skupini med drugim tudi trdijo, da je Filipovo dejanje naredilo več koristnega za mesto Split kot vsi zadnji štirje župani skupaj. Vsi trije ubiti kriminalci so bili člani splitske narkomafije. Izsiljevali so njega in njegovo družino. Filipu je dokončno prekipelo nemoč oblasti, da ne ukrepa, zato se je odločil ukrepati sam in jih vse tri ustrelil.

Može li luđe?

Gepostet von Slobodna Dalmacija am Dienstag, 14. Januar 2020

Filip predstavlja upanje tistih, ki niso slišani v družbi
Moderatorji v skupini sporočajo, da ne podpirajo nasilja. Vendar jim je dovolj, da navadni državljani živijo v strahu pred kriminalci. Kriminalci lahko delajo, kar želijo, saj se jim nikoli nič ne zgodi. Hočejo pravico, saj jim je dovolj poniževanja, zaključujejo Filipovi podporniki na socialnih omrežjih.

Luka Perš