Vse več Nemcev posega po orožju za samozaščito

Foto: Pixabay

Die Welt je nedavno objavil raziskavo, katera je bila opravljena na podlagi policijskih poročil vseh 16 nemških dežel. Tako raziskava, kot Nemški policijski sindikat opozarjajo, da vse več Nemcev posega po ročnem orožju za samozaščito pred migranti.

Za razliko od nemških politikov je nemška javnost doživela streznitev glede migrantov že leta 2015, na Silvestrovanju v Kölnu, kjer so migranti izvedli vsaj 24 uradnih posilstev in številne rope, ter napade na Nemce. Nemška policija posledično beleži vse več zahtev po izdaji dovoljenj za nošenje strelnega orožja.

Še leta 2014 je imelo dovoljenje za nošenje osebnega orožja samo 260 tisoč Nemcev. Ta številka se je že Januarja 2016 povzpela na nekaj čez 300 tisoč izdanih dovoljenj. Do konca leta 2017 pa se je številka izdanih dovoljenj za nošenje strelnega orožja povzpela na 557 tisoč.

Trenutno je v obtoku v Nemčiji okrog 5,4 milijona različnih tipov strelnega orožja. To pa pomeni, da je kar 66 Nemcev na 1000 prebivalcev oboroženih.

Nemški policijski sindikat priznava težave
“Od dogodkov v Kölnu na Silvestrovo leta 2015, se vse več Nemcev počuti ogrožene. Povečana izdaja dovoljenj za nošenje orožja v zadnjih letih kaže na to, da bo morala nemška policija opraviti veliko dela, da si bo ponovno pridobila zaupanje državljank in državljanov,” je ob objavi raziskave povedal Oliver Malchow, predstavnik sindikata nemških policistov.

Primorska24

 • Terminator

  Kaj naj bi še nekoga prosil za dovoljenje? Ja pa kaj še.

 • xtc

  Dejstvo je ,da se Nemčija spreminja v vojno cono,kot Švedska in je izbruh notranjega obračuna le še vprašanje časa,kajti,levaki bodo skušali na vsak način kot to delajo v SLo omejiti dostop do orožja na minimum
  Definitivno pa je tukaj še eden primer podivjane EU zakonodaje,ki ščiti razne napadalce česar v ZDA pač ni,če te nekdo napade z nožem in ga v samoobrambi preprosto počiš, in je zadeva tehnično jasna in čista nisi obsojen za nič,ker je samoobramba tvoja pravica zapisaa v ustavi,EU pa je tukaj naredila,kup stvari ,ki drhal ščitijo in ji dajejo potuho,seveda skozi levičarje in anarholiberale,ki tako ščitijo svojobanditsko volilno bazo.
  Definitivno pa se bo narod začel oboroževati bodisi zakonito,kot nezakonito,če bo hoterl zaščititi sebe in družino pred levičarji in njih volilno bazo drhali.

 • bojan

  So državljani nemčije le začeli mislit z možgani. Šus vsakemu ki te napade je edina rešitev.

  Zdaj bodo ljubitelji morije pedofilije in kozjebarije kr kmalu obsojali z islamofobijo in si hitro izmislili zakon po katerem bodo evropejcem orožje jemali in jih kaznovali… Tako je hotela EU že pred tremi leti pobirati (si lahko mislite?) legalno pridobljena orožja ljudem, češ da smo evropejci grožnja migrantom (kako butast izgovor!) in mi s tem dali vedet da nam vsem evropejcem želijo smrt. Od takrat EU ne zaupam več, sploh tisti del o migrantih.

  Dobra tarča terorizmu si le tarča brez orožja … islam in nekateri EU zmešanci to dobro vedo …

  važno da se evropejci sami brez oblasti zavedamo in smo se pripravljeni branit …

 • Unikatna

  Če države EU niso sposobne zagotoviti varnosti in miru, se bodo, kot kaže ljudje naskrivaj oboroževali…in to se ne bo dobro končalo…

 • Skrajno Desni

  Prva islamistična gnida ki me bo kakorkoli ogrožala na mojemu domu ga nasujem s svincem,
  in pravilno je da se narod začne oboroževat in branit pred to golaznijo.

  • cosmosjasnovidec

   Tako se tudi spodobi in tako je tudi predpisan zakon čeprav lavaki z nakladanjem hočejo to prikriti.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Olga101

  Pravilno! Vsak ima pravico braniti sebe, svojo družino in svoj dom!

 • cosmosjasnovidec

  Upam,da bodo tudi masovno pričeli to orožje uporabljati na dnevnem redu,da ga sproti razgibajo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Marija

  Če boš v obrambi poškodoval migranta boš obtožen ti ne migrant.To je žalost.