fbpx

Tako se ga je napil, da je pristal v mrtvašnici, nato pa je vstal od mrtvih in vse šokiral

Foto: iStock

Moški z ruskega Daljnega vzhoda se je po poročanju tamkajšnjih medijev, potem ko je bil razglašen za mrtvega, v mrtvašnici zbudil. Pred incidentom je s prijatelji spil več rund vodke – in se po “čudežnem prebujenju” vrnil na zabavo.

Človek, ki so ga po pomoti imeli za mrtvega, se je onesvestil po prekomernem pitju vodke, je poročal lokalni ruski časopis Khasanskiye Vesti. Vendar pa ni jasno, kdaj natančno se je incident zgodil. Nesrečnik živi v regiji Khasanky, ki je obalno območje na zelo redko naseljenem skrajnem vzhodu Rusije.

Njegovi prijatelji so poklicali rešilca in zdravstveno osebje ga je hitro razglasilo za mrtvega ter odpeljalo v mrtvašnico. Na koncu je sicer nekako prišel k sebi – a se je zbudil v mrtvašnici.

“Tisto noč je bila lokalna mrtvašnica do konca napolnjena, trupla niso bila le na policah, ampak tudi na tleh hladnega prostora, kamor so namestili našega ‘mrtvega’ junaka,” je izjavil Aleksey Stoyev, tiskovni predstavnik policije.

“V nekem trenutku se je moški zbudil in ni razumel, kje je. Bilo je zelo temno in hladno. Poleg tega so bili njegovi možgani zaradi vpliva alkohola zamegljeni. V temi je občutil povsem hladne okončine nekoga in v strahu stekel k vratom. Vendar so bila zaklenjena,” je dogajanje opisal Stoyev.

Začel je kričati na pomoč in razbijati po vratih. Njegovi klici so pritegnili pozornost paznika v mrtvašnici. Ta je o situaciji poročal zdravnikom, ki pa so mislili, da si je paznik stvari domišljal, a so iz previdnosti kljub temu poklicali policijo.

Praznovanje ponovnega rojstva
Kot je poročal oddelek za kazenske preiskave, so policisti, ko so odprli vrata, srečali “vstalega” človeka, ki je v paniki pobegnil iz prostora. Policija ga je nato izprašala in izpustila.

Ko se je vrnil na kraj zabave, so njegovi prijatelji še vedno pili, a tokrat njemu v spomin. Oseba, ki je odprla vrata, je bila tako šokirana, da je omedlela. Spominska slovesnost se je hitro prelevila v praznovanje ponovnega rojstva.

M. K.