fbpx

Vučić uspešno prestal zaslišanje na policiji. Kdo želi destabilizirati Srbijo?

Aleksander Vučić (Foto: STA).

Srbski notranji minister Nebojša Stefanović je potrdil, da so v zvezi z obtožbami v tabloidnem dnevniku Kurir na policiji zaslišali premierja Aleksandra Vučića, ki je uspešno prestal preizkus z detektorjem laži. Policija je prijela člana črnogorske kriminalne skupine, ki je bil v zadnjih 24 urah kar osemkrat blizu premierjevega doma. V Srbiji so sprožili dodatno preiskavo, varovanje državnih funkcionarjev pa je poostreno.

“Detektor laži je potrdil, da premier Vučić ne pozna bivšega direktorja Kurirja, da se z njim ni nikoli sestal in da mu ni nikoli ničesar ponujal v zameno za lažne obtožbe,” je dejal srbski notranji minister Nebojša Stefanović na izredni novinarski konferenci.

Srbski notranji minister Nebojša Stefanović: “Poteka intenzivna policijska akcija, s katero želimo osvetliti dogajanje in ugotoviti motive. Maksimalno smo okrepili varnostne ukrepe zaradi resnosti razmer za premierja in druge državne funkcionarje, ki bi lahko bili ogroženi.”

Kurir je danes na naslovnici poročal, da je Vučić skupaj z več osebami – svojim bratom Andrejem Vučićem ter lastnikom in direktorjem drugega tabloidnega dnevnika Informer Draganom Vučićevićem ter Damirjem Dragićem – pred 20 dnevi od bivšega direktorja Kurirja Aleksandra Kornica zahteval, da lažno obtoži lastnika časnika Aleksandra Rodića. Za kakšne obtožbe gre, niso zapisali.

Na delu črnogorsko mafija
Policija bo izvedla dodatno in hitro preiskavo, ki bo pokazala, kdo in s kakšnimi cilji je organiziral širjenje laži proti premierju in skušal destabilizirati državo, je pojasnil notranji minister Stefanović in dodal, da se je premier na preizkus z detektorjem laži prijavil prostovoljno. Uspeli so prijeti tudi bivšega pripadnika srbske policije, ki je v zadnjih 24 urah osemkrat opazoval Vučićev dom. Moški je sedaj tesno povezan s črnogorsko kriminalno združbo z območja Budve in Bara. Na zaslišanju je večkrat spremenil svojo izjavo, nazadnje pa dejal, da dela po nalogu nekoga drugega.

J. F., STA