fbpx

“Vzgojna” kazen: Afganistanec za brutalno posilstvo dečka prejel le mesec zaporne kazni

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Afganistanec, ki trdi, da je star 19 let, je bil za brutalno posilstvo otroka obsojen le na mesec zaporne kazni. Namesto, da bi ga zaradi ostudnega dejanja nemudoma izgnali iz Švedske, se to ne bo zgodilo, saj ima v žepu že švedsko državljanstvo, ki ga je prejel kljub temu, da je bil v preteklosti že obsojen zaradi nasilnih kaznivih dejanj. 

Vsekakor moti tudi podatek, da glede na to, da je po posilstvu Mehdi celo priznal, da je fantu zagrozil, da ga bo ubil, če bo o posilstvu govoril, je težko razumeti, čemu je dobil naravnost smešno kratko kazen, ki ni niti približno vzgojna, temveč je kvečjemu v posmeh in daje navzven sporočilo, da posilstvo ni nič takšnega. 

Foto: iStock

Google Translate dečku omogočil razkritje
Kljub grožnjam posiljevalca je deček s pomočjo prevajalnika Google Translate uspel eni izmed uslužbenk v centru, ki je namenjen za bivanje otrok in ostalih mladoletnih migrantov, razložiti, da je bil posiljen. Sodnikom na okrožnem sodišču v švedskem mestu Malmöju se posilstvo očitno ni zdelo nič posebnega, saj so odločili, da mesec dni zaporne kazni zadostuje.

Mehdi je na Švedsko prispel leta 2012 in je bil obsojen za vrsto zločinov, zaradi česar je bil maja 2014 obsojen na 25 ur mladinskega dela zaradi vandalizma, napadov, poskusov napadov in nezakonitih groženj.

N. Ž.