“Vzgojna” kazen: Afganistanec za brutalno posilstvo dečka prejel le mesec zaporne kazni

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Afganistanec, ki trdi, da je star 19 let, je bil za brutalno posilstvo otroka obsojen le na mesec zaporne kazni. Namesto, da bi ga zaradi ostudnega dejanja nemudoma izgnali iz Švedske, se to ne bo zgodilo, saj ima v žepu že švedsko državljanstvo, ki ga je prejel kljub temu, da je bil v preteklosti že obsojen zaradi nasilnih kaznivih dejanj. 

Vsekakor moti tudi podatek, da glede na to, da je po posilstvu Mehdi celo priznal, da je fantu zagrozil, da ga bo ubil, če bo o posilstvu govoril, je težko razumeti, čemu je dobil naravnost smešno kratko kazen, ki ni niti približno vzgojna, temveč je kvečjemu v posmeh in daje navzven sporočilo, da posilstvo ni nič takšnega. 

Foto: iStock

Google Translate dečku omogočil razkritje
Kljub grožnjam posiljevalca je deček s pomočjo prevajalnika Google Translate uspel eni izmed uslužbenk v centru, ki je namenjen za bivanje otrok in ostalih mladoletnih migrantov, razložiti, da je bil posiljen. Sodnikom na okrožnem sodišču v švedskem mestu Malmöju se posilstvo očitno ni zdelo nič posebnega, saj so odločili, da mesec dni zaporne kazni zadostuje.

Mehdi je na Švedsko prispel leta 2012 in je bil obsojen za vrsto zločinov, zaradi česar je bil maja 2014 obsojen na 25 ur mladinskega dela zaradi vandalizma, napadov, poskusov napadov in nezakonitih groženj.

N. Ž.

 • AlojzZ

  Švedska je padla. Norveška se pa menda še bori. Lahko novinarji malo pišete še o novicah iz Norveške?

 • princeska

  Švedi delijo državljanjstva tako, kot naši švedom.

 • šmentanamuha

  Sej pravim, da niso resnični problem migranti…

 • Olga

  Takšna “pravna” država je vzrok za divji zahod in linč! To si “ubogi” nezakoniti migrant, ki je celo pridobil švedsko državljanstvo, edino zasluži po tako “pravični” kazni!

 • Caetano

  Pa imajo jihad, imajo teror, islamizacijo in posilstva pa jih ne izuci…

 • mona lisa

  Švedi so stoprocentno zabiti.

  • goldhorn

   Ni zastonj pregovor “glup ko šveđanin”

 • bojan

  Zanima me koliko bi za posilstvo dobi švedski držvljan … naj spomnim na Assangea kako so mu grozili za posilstva dveh žensk… Švedom so se skisali možgani u nulo.

  Oblasti so vtrgane v možgane in očitno se ta neumnost širi še na preostale po svetu. Samo ljudje še lahko ustavimo to notrost in nenormalne politike, drugače gre vse v nič

 • Morala

  Kdo vlada in ima oblast na Švedskem? Migranti iz BV in Afrike…zato pa jih ne kaznujejo za posilstva in ostala kriminalna dejanja, ker se jih policisti in sodniki bojijo…

 • Antonius

  Zgleda, da Švedi začenjajo prakticirati nov način kaznovanja. Vsem bodočim posiljevalcem sporočajo, da jih zaradi posilstva država ne misli nič več, nekaj let hraniti v zaporu na svoje stroške.
  Posiljevalca Mehdija naj kazensko zaposlijo v kakšnem vrtcu, kjer bo opravljal družbeno koristno delo.
  Einsteinova relativnostna teorija drži! Hitreje, gredo Švedi v prihodnost, počasneje, za njimi pamet caplja.

 • lauraas

  Spodbuda za naprej.

 • lauraas

  In to prinaša napredek.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!