fbpx

WikiLeaks spet napada! Tokrat razkriva e-sporočila lažnivega Obame – in objavlja celo njegov tajni e-naslov

Foto: EPA

Potem ko je WikiLeaks razkril sovražna elektronska sporočila predsedniške kandidatke Hillary Clinton, je sedaj sledila nova pošiljka dokumentov – tokrat ameriškega predsednika Baracka Obame. In to celo z njegovega tajnega elektronskega naslova [email protected] Ta e-naslov je Obama uporabljal v zasebne namene, preden je zmagal na predsedniških volitvah novembra 2008.

In glej no glej! Med elektronskimi sporočili, ki jih je razkril WikiLeaks, je tudi e-sporočio Johna Podeste, ki je zadnje čase znan predvsem kot vodja volilne kampanje Hillary Clinton. Podesta je pisal Obami 30. oktobra 2008, ko je bil Obama še senator, elektronskemu sporočilu pa je priložil še zaupno priponko, v kateri sta bili razprava o gospodarski tranzicijski ekipi ter obrazložitev, zakaj se ji Obama mora pridružiti, če želi, da zmaga na predsedniških volitvah.

WikiLeaks pa razkriva tudi poznejša sporočila Obame, tudi tista, ki razkrivajo vrsto poslov in pri tem vključujejo tudi vodjo predsedniške kampanje Hillary Clinton Johna Podeste. Slednji je namreč že dolgoročni sodelavec zakoncev Clinton, bil pa je tudi načelnik štaba nekdanjega predsednika Billa Clintona med letoma 1998 in 2001. Nekaj let je služil tudi kot svetovalec predsednika Baracka Obame.

Preden je postal predsednik, se je že obremenjeval glede udeležbe na G20
V enem izmed e-sporočil, poslanem ob 19.39 na volilni večer v letu 2008, je Podesta pisal Obami, kjer je razkril nekaj miselnih utrinkov glede prihajajočega srečanja skupine G20. Russia Today razkriva, da je Obama to e-sporočilo prejel le 21 minut prej, preden so največje televizijske postaje razkrile, da se volitve nagibajo v korist Obame in da je postal novi predsednik Združenih držav Amerike. V obvestilu je Podesta nizal prednosti in slabosti sprejema vabila G20. To srečanje je bilo namreč le 11 dni po volitvah, Podesta pa je zapisal, naj Obama izkoristi hitro in učinkovito priložnost za oceno stališča voditeljev iz drugih gospodarsko pomembnih držav.

M. S.