fbpx

“Woke princesa” in njen “princ” zatresla kraljevi dvor na podlagi zblojenih obtožb o rasizmu

Meghan in Harry (Foto: epa)

Meghan Markle ni profil igralke, ki jo poznate, če niste redni bralci tabloidov in naročniki Netflix, E TV ter podobnih programov. Če je ne bi opazil princ Harry, je po svetu ne bi poznal skoraj nihče. Nihče. Tako pa jo je, postala je princeska in kaj je bila ena prvih stvari, ki jih je princeska naredila? Najprej je svojega brezhrbteničnega Harryja zvlekla v ZDA, češ, da bi lahko zasledovala kariero (Kakšno? Glas princesk v risankah?), ki je za ta namen zapustil svojo domovino in družino. Kmalu zatem je šla klepetat z razvpito Oprah Winfrey, kako rasistična naj bi bila kraljeva družina.

Meghan Markle je s poroko s princem seveda dobila dostop do velikanov popularne kulture, kot je Oprah Winfrey. Zato si lahko privošči takšen piarovski dogodek, intervju z njo. Odločila pa se je, da na tem dogodku uporabi tudi svojo karto “četrt črne osebe” in rasizma obtoži celotne kraljevske družine, ki se jo je tako zelo trudila sprejeti.

Predpostavljamo, da je Meghan Markle s tem intervjujem želela izpasti bolj simpatično, vendar je pustila vtis nehvaležne, razvajene, gospodovalne in lažnive primitivne osebe. Po vsem svetu se ljudje zgražajo nad njenim intervjujem in se zaklinjajo, da tej ženski ne bi ničesar verjeli. Kraljeva družina, na drugi strani, je doživela preporod in zdi se, da kraljica že dolgo ni bila tako popularna.

Nehvaležna, nespoštljiva, narcisoidna
V tem intervjuju je najprej pokazala, da je nehvaležna, da je nespoštljiva, da zlahka laže za svojo slavo in da je pripravljena umetno netiti razdor med ljudmi, da bi se udinjala oligarhom in njihovi brezkoreninski, protievropski ideologiji.

V nadaljevanju prilagamo nekaj odzivov popularnih voditeljev v ZDA. Najprej Britanec Pierce, ki ga je njegova agresivna, temnopolta gostja obtožila, da je lažnivec in stopila na stran diskurza, da je kraljeva družina rasistična. Vse bolj in vse pogosteje smo priča nagnusnim izpadom temnopoltih protežirancev oligarhov – na Evropejce oziroma belce.

Naslednji video je video voditelja, ustanovitelja in solastnika Daily Wire-ja, Bena Shapira, ki je Meghan poimenoval “Woke princeso”, ker, povsem skregano z njeno lastno realnostjo, privilegiranim življenjem, skuša igrati žrtev preko zelo razvpite “woke ideologije”.

Aleš Ernecl