fbpx

Iskreno sožalje, RTV! Trump je pač boljši kandidat od Hillary! Življenje je grdo!

Foto: epa

“Mi namerava ponuditi službo? Upam, da bo!” je o zmagovalcu tokratnih ameriških predsedniških volitev Donaldu Trumpu dejal njegov tesni prijatelj Nigel Farage, ki že upa na to, da bo postal Trumpov ambasador na evropskih političnih tleh. Trump sicer slovi kot velik podjetnik in delodajalec.

Za mnoge rezultat ameriških volitev prinaša gromozansko presenečenje, še zlasti za tiste, ki so srčno upali, da bodo na predsedniškem stolčku končno videli svojo ljubljenko Hillary Clinton, vendar se slednja ni mogla izogniti svojemu drugemu nadvse bolečemu porazu. Mnogi se ob Trumpovi zmagi že sprašujejo, kaj pravzaprav prinaša izvolitev republikanskega kandidata za predsednika ZDA, medtem ko drugi v tej zmagi vidijo dogodek, ki po svoji odmevnosti presega sam brexit, navaja Daily Mail.

Trump povzročil večji potres od samega brexita! 
Čestitke ob zmagi dežujejo z vseh strani neba, tudi iz Velike Britanije, kjer se je tamkajšnji ugledni britanski politik Nigel Farage takoj odločil poleteti v ZDA in svoje osebne čestitke osebno izreči novemu ameriškemu predsedniku, ob tem pa dejal, da ta dogodek “presega sam brexit”, ki se je pred meseci zgodil na Otoku in je svet prav tako pretresel kot današnji ameriški praznik demokracije. Omenjeni britanski politik je še zatrdil, da je bil po brexitu znova izražen protest “malega človeka” proti “esteblišmentu”.

Clintonova je imela do Britancev ohol odnos, Trumpov odnos to zagotovo ne bo!
Po mnenju Faragea je Trumpova izvolitev zelo ugodna za Veliko Britanijo, saj je prepričan, da se v Belo hišo tokrat seli njegov prijatelj, ki mu je otoška država blizu, medtem ko je bil po njegovem mnenju ta odnos v času vladavine Obame in Clintonove precej bolj hladen in prezirljiv. Obenem omenjeni politik sebe vidi kot bodočega Trumpovega veleposlanika na evropskih tleh. Farage je kot tesni Trumpov prijatelj s slednjim sodeloval že v času predvolilne kampanije. Britanski politik izid ameriških predsedniških volitev pojasnjuje še z besedami: “Vprašanje je, ali želiš spremembo ali pa želiš obtičati tam, kjer si?” 

Na slovenski RTV si je očitno ne želijo. Zanje je praznik demokracije postal “dan spomina na mrtve”
Vsi pa niso tako navdušeni nad Trumpovo zmago. O domnevni sredinskosti naše RTV zelo jasno pove njihova več kot očitna podpora Clintonovi in blatenje Trumpa. Eden najbolj pristranskih zapisov na RTV se glasi: “Donald Trump se bo preteklega tedna do konca življenja najbrž spominjal kot najhujše more, od česar je lahko hujša samo še ena stvar: spoznanje, da ne gre za moro, ampak za neizprosno resničnost. Začel se je v ponedeljek z njegovim soočenjem s Clintonovo pred televizijskimi kamerami, ki je po večinski oceni dramatično razgalilo njegovo ‘cesarjevo goloto’.” Kako kruto je lahko življenje. Iskreno sožalje, RTV.

Foto: epa

Foto: EPA

Kot dokaz za “nepristranskost” RTV: http://www.rtvslo.si/kolumne/trumpov-teden-groze/404253

Trumpov zmagoviti politični potres dosegel kar 289 glasov po elektorski lestvici!
A navkljub drugačnim željam levičarjev se ne gre izogniti dejstvu, da je Donald Trump prejel 289 elektorskih glasov, Hillary Clinton pa zgolj poraznih 218. Za zmago bi Trump sicer potreboval zgolj 270 elektorskih glasov. Republikanec ob izidu volitev sicer zatrjuje, da bo predsednik vseh Američanov, navaja CNN.

Domen Mezeg