fbpx

Tolpa 17 migrantov spolno napadla dve ženski

slika je simbolična. Foto: epa

Tolpa 17 migrantov je spolno napadla dve ženski na cerkvenem trgu v Nemčiji. Za nameček so bili ti migranti tudi prosilci za azil. Dva od teh sta dobila prošnjo za azil zavrnjeno.

Nad 21-letnico in 29-letnico se je na cerkvenem trgu v Freiburgu v jugozahodni Nemčiji spravila tolpa 17 prosilcev za azil. Ženski sta nadlegovalce opisali kot moške afriškega videza ter dodali, da so ju otipavali predvsem po prsih in genitalijah.

Ženskama so na pomoč priskočili mimoidoči, ki pa jih je nato banda 17 migrantov napadla.

Nemška policija je kmalu po tem incidentu aretirala tri moške iz Gambije, od katerih sta bila dva tam nezakonito, saj jima je Nemčija prošnjo za azil zavrnila. Predstavnik tamkajšnje policije je povedal: “Migranti so neprimerno otipavali ženski po trebuhu, prsih in genitalijah. Nekateri izmed njih so ju poskušali tudi poljubiti. Na mimoidoče, ki so želeli pomagati ženskama, se je nato ta ista tolpa migrantov fizično spravila.”

Osumljenci, ki jih je nemška policija aretirala, so stari 17, 19 in 20 let in so vsi državljani Gambije. V Nemčijo so prispeli v času med novembrom 2015 in februarjem 2016. Potem ko jih je policija popisala, so bili po plačilu varščine izpuščeni. Preiskava pa se nadaljuje, poroča Express.

Ta incident močno spominja na napad v Kölnu, ko se je množica migrantov spravila nad ženske
Do tega najnovejšega škandala je prišlo v bližini glavne železniške postaje v Freiburgu in močno spominja na celo vrsto nasilnih incidentov na zadnje silvestrovo v Kölnu, ko so migranti na enak način spolno nadlegovali in napadli ženske. Da bi se to ponovilo tudi na letošnjem silvestrovanju, močno skrbi nemške funkcionarje, zato se bodo, da se zagotovi, da do tega ne bo prišlo, sestali nemška politika Thomas de Maizière in Ole Schröder ter predsednik zvezne policije Dieter Romann.

Prav ta napad migrantov na ženske v Kölnu je sprožil dramatičen premik v javnem mnenju, saj so bili vse do takrat Nemci večinoma naklonjeni odprtim vratom za migrante. Prav vse več napadov migrantov v Nemčiji pa je tudi razlog, da priljubljenost Angele Merkel močno pada.

M. S.