fbpx

Zakaj invaziji muslimanov v Evropo pravimo migracija?

Ilegalni migranti v migrantskem centru Vučjak v BiH (foto: EPA)

Ne “migrantska kriza”, temveč islamska invazija, trdi hrvaški kolumnist, je pravi naziv za fenomen za boj zmožnih muslimanov, ki drejo v Evropo.

“Lahko ubijete vodjo, a ideja še naprej živi,” je o prehitrem zmagoslavju Zahoda nad islamizmom ob smrti vodje ISIS Al-Bagdadija po besedah kolumnista Slobodne Dalmacije Ivice Šole povedal islamski intelektualec alžirskega rodu, Kamel Abderrahmani.

Kakor pravi Abderrahmani islama ni možno ločiti od islamizma saj se slednji opira na prvega. Po Abderrahmaniju sta namreč islam in islamizem ena stvar, mešanica tako političnega kot verskega, ki se razlikuje po metodah delovanja, cilj pa ostaja isti, t.j. islamizacija sveta.

Islamizem in islam zgloj dve plati istega kovanca

“Islamizem obstaja od prve noči kar je Prerok umrl. Takrat se oblikujeta dva koncepta, ki ju ni v Koranu, po katerih se po islamu deli svet. Prvi je Dar al-Islam ali v prevodu ‘hiša islama’. Ta se nanaša na dežele v katerih vlada šeriat z islamsko večino. Drugi del je Dar al-Harb ali ‘hiša vojne’. Ta se nanaša na dežele v katerih mora islam še priti,” pojasni Abderrahmani.

Tako je jasno, da gre za “džihad, oborožen boj, osvajanje, torej, invazijo,” pove Šola. To invazijo so deloma zakuhale tudi same zahodne države, ki so veselo rušile Libijskega diktatorja Moamerja el Gadafija ter podpihovale nemire tako imenovane “arabske pomladi”, s pomočjo katere so na površje priplavali islamisti.

“A večina moških, ki danes masnvno preko RH trkajo na vrata EU prihaja iz držav v katerih ni ne vojne ne lakote, izvrstno so organizirani in […] financirani. Temu ne moremo reči migracije, temveč ideologiji politične korektnosti in cenzuri navkljub, islamska invazija na Evropo,” je jasen Šola.

Gre z a muslimansko invazijo

Če sta bili prvi dve islamski invaziji na Evropo preko Iberskega in Balkanskega polotoka oboroženi, je tretja, ki trenutno poteka takorekoč “pacifistična”. Po Abderrahmaniju se islam v tretji invaziji Evrope poslužuje taktike, za katero v islamu uporabljajo izraz “taqiyya”. Gre za tako imenovano “spuščanje dimne zavese”.

Na eni strani so tisti, ki se predstavljajo kot “zmerni muslimani”, na drugi teroristi, ki to svojo vlogo igrajo z namenom doseganja končnega cilja. Cilj obeh skupin je isti, islamizacija Evrope.

https://twitter.com/BTSBEINGBTSYT/status/1192556678983507968

Tretji koncept, ki ga Abderrahmani opisuje je Dar al-Kufr, ki se nanaša na države kjer je nekoč že vladal šeriat in ga je po prepričanju islama tja potrebno vrniti. To se dogaja dandanes v Turčiji, ravno tako pa pojasni radikalizacijo muslimanov v BiH, ki se je začela že v 70ih letih 20. stoletja s knjigo Alije Izetbegovića Islamska deklaracija.

Knjiga, ki je vsebovala panislamistične in protizahodne ideje je bila ponovno tiskana v 90ih letih, še dandanes pa spada znotraj programskega okvirja politike muslimanskega dela Bosne in Hercegovine, ki jo vodi Izetbegovićev sin Bakir.

Če islamski intelektualci kakršni so Abderrahmani, Mohamed Arkoun, Muhhamed Shahrour in Ferhan el Maliki želijo korenito reformo islama, pravi Šola, najbrž vedo o čem govorijo. Ali pa so morda tudi oni sami islamofobi, ko migrantsko krizo imenujejo invazija?

 

Ivan Šokić