fbpx

Žalostna zgodba orangutanke Pony, ki so jo delavci s plantaže kar 10 let spolno zlorabljali

Orangutanka Pony (Foto: Orangutan.or.id)

Priklenjena na steno je ležala na umazani žimnici. Z naličenim obrazom je samica orangutana Poni več let dan za dnem čakala naslednjo spolno stranko, naslednjo in še naslednjo – tako v nedogled, dokler je niso rešili iz tega pekla.

Bila je obrita, naličena in nosila nakit. Delavci iz bližnjih kmetij palmovega olja na Borneu so hodili v bordel in plačali manj denarja za seks s prostitutko – orangutanko Pony.

Ker je vedela, kaj jo čaka, se je Pony naučila migati z boki, kadar je kdo vstopil v njeno majhno sobo. Prav tako je bila zdresirana za vse druge spolne usluge. Potem, ko so jo rešili, je potrebovala več kot deset let, da je prišla k sebi od surovosti, ki jim je bila izpostavljena. Od njene najdbe na plantaži je sicer minilo že 15 let, vendar velja vedno znova opominjati na človeško surovost nad živalmi.

Foto: epa

Orangutanko Pony so divji lovci ukradli iz naročja njene mame, ocenjuje se, da letno ubijejo tisoč orangutanov, da bi njihove mladiče prodali na črnem trgu, čeprav gre za zelo ogroženo živalsko vrsto. Po ocenah strokovnjakov za enega mladiča orangutana ubijejo kar štiri odrasle orangutane.

Demokracija