Zamaskirana azilanta sta sredi belega dne pretepla Zagrebčana

Pred dnevi se je v Zagrebu zgodil pretep migrantov (medsebojno so obračunavali z letvami in se obmetavali s kamenjem; tukaj). Nazadnje se je javil ogorčeni Zagrebčan, ki je nedavno doživel podobno izkušnjo. Ko se je odpravljal v svojo garažo, sta ga napadla dva azilanta in brutalno pretolkla. 

Okoli 10.30 je šel v trgovino, zatem pa v svojo garažo. Eden od napadalcev ga je s palico udaril po hrbtu, da je izgubil ravnotežje. Drugi mu je stopil na roke in mu hotel ukrasti torbico. Slednji ga je kot z nekakšnim izvijačem opraskal po nadlahti. Končal je na urgenci z obtolčeno roko, zmečkanino hrbtenice in reber, poroča Zagreb info.

Še vedno ga boli cela leva stran. Oba ilegalca sta nosila zeleni kirurški maski, ko sta šla proti njemu. Ni pričakoval, da ga bosta sploh napadla, saj pogosto videva takšne osebe, ko se sprehajajo po soseski. Zadevo je prijavil policiji, poklical odvetniško pisarno za pravne nasvete, a so vsi rekli, da brez identitete napadalcev ne morejo ničesar storiti. Kot še pravi, se mu Zagreb ne zdi več varen navkljub drugačnim zagotovilom politikov.

Zagrebčana sta pretepla dva migranta. (Foto: bralec)

Poškodbe po pretepu (Foto: bralec)

Domen Mezeg