fbpx

Zaporniški izgred: Ker ne podpira terorizma, ga je musliman napadel, zrušil na tla in ga obrcal

Shabir Ahmed (Foto: PrintScreen)

Zapornik je svojega sojetnika tako močno udaril, da je padel na tla. Nato je večkrat stopil na njegov obraz in ga brcal. Do pretepa je prišlo, ker je obtoženi slišal sojetnika s prijateljem razpravljati o terorističnih napadih in o tem, da je treba teroriste pokončati. Obtoženi je sklepal, da s tem žali muslimane, in ga je pretepel tako močno, da je zadeva prišla na sodišče. Ob tem pa se poraja zanimivo vprašanje: Če celo muslimani sami s terorističnimi napadi povezujejo svojo vero, zakaj se torej končno ne zavemo, da so res oni tisti, ki so krivi za današnje stanje v svetu?

64-letni Shabir Ahmed iz Oldhama je napadel 71-letnega sojetnika v zaporu Wakefield, ker je ta dejal, da je treba teroriste izkoreniniti. Shabir mu je zagrozil, da ga bo ubil, če bo še kdaj pokritiziral muslimane. Sodišče je slišalo, da je obtoženec starejšega sojetnika vrgel po tleh in mu razbil zobe, nato pa ga večkrat pohodil. Večkrat naj bi mu tudi stopil na obraz.

Tožilec Nick Adlington je poroti na sodišču Leeds Crown dejal, da sta bila oba moška, tako obtoženec kot moški, ki ga je obtožil napada, James Palmer, res sojetnika, a razlogi, zakaj sta pristala v zaporu, v obravnavani zadevi niso pomembni in ne bi smeli vplivati na končno odločitev sodišča.

Obtoženi mu je grozil s smrtjo in ga brcal v glavo
Gospod Palmer je z neimenovanim sojetnikom razpravljal o terorističnih napadih v Bruslju, nato pa izrazil svoje mnenje, da je treba teroriste ubiti, je dejal Adlington. Nadaljeval je: “Obtoženec, ki se je sprehajal v bližini in slišal pogovor, je pristopil do Palmerja in ga zaradi izrečenega najprej verbalno napadel. Izmenjala sta si nekaj ostrih besed, obtoženi pa je Palmerju dejal, da ga bo ubil, če bo še naprej poniževal muslimane ter grdo govorih o njih.” Sčasoma je Palmer zapustil kraj dogajanja, a ko se je vrnil v svojo celico, ga je Ahmed z vso silo udaril in zrušil se je na tla. Sam se zaradi izgube zavesti nadaljnjega dogajanja ne spomni, a so očividci potrdili, da ga je Ahmed brcal in ga večkrat pohodil. Z desno nogo naj bi mu nekajkrat stopil na glavo, nato pa so ga drugi zaporniki prijeli in ga poskušali umiriti. Palmerja so odpeljali na zdravstveni oddelek zapora, kjer je preživel nekaj dni. Imel je razbit nos, prerezano ustnico in odrgnine po celotni glavi.

Zapornik je govoril o teroristih, muslimanov ni niti omenil
Iz obtoženčeve celice so vzeli njegove čevlje in v njih je bila kri. DNK-test je pokazal, da ta pripada Palmerju, ki je sodišču povedal, da je zelo veren in da se je z drugim vernikom pogovarjal o terorističnem napadu v Bruslju. “Zaradi napada sem bil pretresen in šokiran. Dejal sem, da je treba ljudi, ki podtikajo bombe, iztrebiti s sveta,” je dejal. Sodišču je opisal, kaj mu je obtoženi dejal: “Samo enkrat še užali muslimane in ubil te bom. Odvrnil sem mu, da muslimani na splošno niso ljudstvo, ki bi želelo bombardirati svet. Nato se je vznemiril in se strinjal z mano. Zato sem mu rekel, naj se ne razburja.” Nato je Palmer odšel. Ko se je čez približno tri ure vrnil v svojo celico, je videl dve postavi, ki sta se mu približevali. Prvi udarec naj bi blokiral, a ga je drugi močno zadel v glavo, zaradi česar je obležal. Brc se bežno spominja. Na sodišču je žaljenje muslimanov strogo zanikal. Po njegovih besedah je rekel le, da bi bilo treba muslimane “iztrebiti“, in dejal, da je “izraz prevzel od predsednika Donalda Trumpa“. Nato je nadaljeval: “Ne morem zanikati, da se je zgražal nad mojimi besedami. Ampak jaz sem govoril o bombnih teroristih, ne o muslimanih. Rekel sem mu tudi, da muslimani ne podtikajo bomb, in strinjal se je,” ob tem pa priznal, da ima tudi sam veliko muslimanskih prijateljev. Ahmed je nedavno začel zanikati obtožbe, sojenje pa še ni končano.

A. L.