Zaporniški izgred: Ker ne podpira terorizma, ga je musliman napadel, zrušil na tla in ga obrcal

Shabir Ahmed (Foto: PrintScreen)

Zapornik je svojega sojetnika tako močno udaril, da je padel na tla. Nato je večkrat stopil na njegov obraz in ga brcal. Do pretepa je prišlo, ker je obtoženi slišal sojetnika s prijateljem razpravljati o terorističnih napadih in o tem, da je treba teroriste pokončati. Obtoženi je sklepal, da s tem žali muslimane, in ga je pretepel tako močno, da je zadeva prišla na sodišče. Ob tem pa se poraja zanimivo vprašanje: Če celo muslimani sami s terorističnimi napadi povezujejo svojo vero, zakaj se torej končno ne zavemo, da so res oni tisti, ki so krivi za današnje stanje v svetu?

64-letni Shabir Ahmed iz Oldhama je napadel 71-letnega sojetnika v zaporu Wakefield, ker je ta dejal, da je treba teroriste izkoreniniti. Shabir mu je zagrozil, da ga bo ubil, če bo še kdaj pokritiziral muslimane. Sodišče je slišalo, da je obtoženec starejšega sojetnika vrgel po tleh in mu razbil zobe, nato pa ga večkrat pohodil. Večkrat naj bi mu tudi stopil na obraz.

Tožilec Nick Adlington je poroti na sodišču Leeds Crown dejal, da sta bila oba moška, tako obtoženec kot moški, ki ga je obtožil napada, James Palmer, res sojetnika, a razlogi, zakaj sta pristala v zaporu, v obravnavani zadevi niso pomembni in ne bi smeli vplivati na končno odločitev sodišča.

Obtoženi mu je grozil s smrtjo in ga brcal v glavo
Gospod Palmer je z neimenovanim sojetnikom razpravljal o terorističnih napadih v Bruslju, nato pa izrazil svoje mnenje, da je treba teroriste ubiti, je dejal Adlington. Nadaljeval je: “Obtoženec, ki se je sprehajal v bližini in slišal pogovor, je pristopil do Palmerja in ga zaradi izrečenega najprej verbalno napadel. Izmenjala sta si nekaj ostrih besed, obtoženi pa je Palmerju dejal, da ga bo ubil, če bo še naprej poniževal muslimane ter grdo govorih o njih.” Sčasoma je Palmer zapustil kraj dogajanja, a ko se je vrnil v svojo celico, ga je Ahmed z vso silo udaril in zrušil se je na tla. Sam se zaradi izgube zavesti nadaljnjega dogajanja ne spomni, a so očividci potrdili, da ga je Ahmed brcal in ga večkrat pohodil. Z desno nogo naj bi mu nekajkrat stopil na glavo, nato pa so ga drugi zaporniki prijeli in ga poskušali umiriti. Palmerja so odpeljali na zdravstveni oddelek zapora, kjer je preživel nekaj dni. Imel je razbit nos, prerezano ustnico in odrgnine po celotni glavi.

Zapornik je govoril o teroristih, muslimanov ni niti omenil
Iz obtoženčeve celice so vzeli njegove čevlje in v njih je bila kri. DNK-test je pokazal, da ta pripada Palmerju, ki je sodišču povedal, da je zelo veren in da se je z drugim vernikom pogovarjal o terorističnem napadu v Bruslju. “Zaradi napada sem bil pretresen in šokiran. Dejal sem, da je treba ljudi, ki podtikajo bombe, iztrebiti s sveta,” je dejal. Sodišču je opisal, kaj mu je obtoženi dejal: “Samo enkrat še užali muslimane in ubil te bom. Odvrnil sem mu, da muslimani na splošno niso ljudstvo, ki bi želelo bombardirati svet. Nato se je vznemiril in se strinjal z mano. Zato sem mu rekel, naj se ne razburja.” Nato je Palmer odšel. Ko se je čez približno tri ure vrnil v svojo celico, je videl dve postavi, ki sta se mu približevali. Prvi udarec naj bi blokiral, a ga je drugi močno zadel v glavo, zaradi česar je obležal. Brc se bežno spominja. Na sodišču je žaljenje muslimanov strogo zanikal. Po njegovih besedah je rekel le, da bi bilo treba muslimane “iztrebiti“, in dejal, da je “izraz prevzel od predsednika Donalda Trumpa“. Nato je nadaljeval: “Ne morem zanikati, da se je zgražal nad mojimi besedami. Ampak jaz sem govoril o bombnih teroristih, ne o muslimanih. Rekel sem mu tudi, da muslimani ne podtikajo bomb, in strinjal se je,” ob tem pa priznal, da ima tudi sam veliko muslimanskih prijateljev. Ahmed je nedavno začel zanikati obtožbe, sojenje pa še ni končano.

A. L.

 • Jurij Musar

  Napadel ga je terorist, ki je slučajno musliman.Lahko bi bil tudi katoličan, hindujec, pravoslavec, budist……………………….

  • Olga

   predvsem pa zločinec komunist!

   • Jurij Musar

    Nisem vedel, da so muslimani komunisti.

    • Olga

     Poglejte si grobišča po Sloveniji, preberite kakšno knjigo, pa boste videli, da so komunisticni in islamistični enaki enaki! Ene in druge vidijo zločinski ideologi! Kakšen je komunizem, smo lepo videli na prostorih bivše Juge! Posilstva, masakri …. tako kot povsod, kamor prispemo islamski divjaki!

     • Jurij Musar

      Pišeš butaste komentarje. Tukaj nekaj brez veze pleteničiš o grobiščih in nekih ideologijah, o katerih nimaš pojma. Naj ti še sam dam majhen primer. Danes sem bral v časopisu, da sta terorista, ki sta ubila svojega prijatelja, dobila kazen 20 let zapora. Slučajno sem opazil, da eden od njiju nosi okrog vratu verižico s križcem. Novinar bi lahko napisal, da je to katoliški terorizem, pa ni tako zapisal.

     • tramal

      Tudi ti hodiš po dveh nogah kot človek ,pa si vseeno opca.

     • Jurij Musar

      Pa saj ti si drugi Darwin. Bravo.

  • Franc Bizjak

   Glede na to, da je na tem planetu vsaj 99,99% teroristov muslimanov je bil to res izreden slučaj.

   • Jurij Musar

    Tale podatek zanesljivo ni točen.

    • FUCK COMMUNISM

     Tocen ni, je pa blizje od kaksnega drugega podatka!

     • DJURO SUMAR

      Niti približno. Res je edino to, da največ zločinov izvršijo verniki in to ne glede na veroizpoved.

  • xtc

   Ti certificiran osel.

   • Franc Šink

    Musar katoličane vedno postavi na prvo mesto ko je treba nekoga osramotiti.

  • tramal

   Ali pa celo ti bedak,a ne

   • Jurij Musar

    Še nisem bil v VB, pa tudi sicer ne napadam ljudi zaradi vere, nacionalnosti, rase………………

    • Nata

     No, no ? Zmerjaš pa.

     • Jurij Musar

      Nata glej, TRAMAL mi je napisal, da sem bedak, nekako mu pač moram vrniti in vsem ostalim, ki me žalijo. Tule spodaj je XTC napisal, da sem certificiran osel., to pa človeka kar malo ujezi.

     • Nata

      Ja, prav no . . . . . . . sem se pa nasmejala. Uh, kakšna obramba, no ? Saj veš, kaj bom napisala. Saj večkrat take naložiš, da človeka pogreje. Ampak tramal pa je dobro zadel.
      Saj ti res imaš en certifikat – za nas, verne – kaj smo že? Aaajaaaa, tercialke !

     • Jurij Musar

      Me veseli, da si se nasmejala, kajti smeh je pol zdravja.

    • FUCK COMMUNISM

     Ne, samo po desnicarskih Slovencih pa rad pljuvas! Hinavc!

     • DJURO SUMAR

      Samo odgovarjam na vaše žaljivke in neumnosti, katere trosite kot po tekočem traku.

  • FUCK COMMUNISM

   Preklet kreten z glavo v riti! Niso vsi muslici teroristi, ampak zadnje case je skoraj 100% teroristov muslimanov! Glavo iz riti potegn!!!

   • DJURO SUMAR

    Včeraj sem bral kako je Slovenec zaklal brata, dolžijo pa ga še umora na Hrvaškem. Vsak dan je v časopisu nov zločin, katerega zakrivi Slovenec.

 • Olga

  Islam je nasilna ideologija, ki nima kaj početi v civiliziranem svetu!

 • xtc

  Islam postaja vse večja težava in vse bolj konflikten je.

 • Novakec1

  Novinar pravi da se ne zaveda bla bla bla… velika večina je še pred prihodom te gulazni predvidevala kaj bo.

 • zubizarreta

  Sprašujem se kaj je bolj nerazumno: nek spor, ki je nastal mislim da v VB (novinarju je za čestitat saj spodbuja lastno raziskovalnost bralcev) in je novica za nas manj pomembna od predlanskega snega ali objava takšne novice, ki sproža odklonilnost do nekoga, povečuje nestrpnost…

  • Za koga je manj pomembno??!!

  • Olga

   To “odklonilno stališče in nestrpnost” si divjaki zaslužijo! Novica je pomembna, ker lepo kaže, da so vsi musliči enaki! Islam je nasilna ideologija!

  • FUCK COMMUNISM

   Kaj bi ti?!?!? Da se o napadih kozjejebcev ne pise?! Da se jih pomete pod preprogo?!? Da se jih zamolci?! A to zato, da bodo se naprej poceli svoje zavrzene gnusne svinjarije?!? A si normalen?!?!?!?!?!?

 • FUCK COMMUNISM

  Levuharji se sprenevedajo kot da smo vsi ostali debilni! Sam po gobcih bi vas tolkel!!!