Zaposlene ženske v trgovskem centru v švedski no-go coni dajejo odpovedi zaradi moških migrantov!

Foto: Twitter

Ženske zaposlene v trgovskem centru Kista Galleria v Stockholmu so pričele dajati odpovedi zaradi nadlegovanja migrantov, ki zavračajo, da bi jim postregla ženska, poroča neodvisni švedski novinar Joakim Lamotte. 

Lamotte navaja, da se je nanj obrnilo več žensk v zvezi z izkušnjami v nakupovalnem centru, ki se nahaja v bližini razvpitih predmestij Stockholma Husby in Rinkeby, češ da niso mogle delati zaradi spolnega nadlegovanja s strani migrantov, poroča Nyheter Idag.

Želijo, da jih postreže moški sodelavec
Ženske so poudarile, da je veliko moških strank zavrnilo, da bi jim stregle, namesto tega so zahtevale, da jih streže njihov moški sodelavec, kot je to v navadi v muslimanskem svetu. Lamotte je objavil zvočni posnetek ene od žensk, ki je v izpovedi svoje izkušnje povedala, kako je moški z brado in belo kapico na ves glas izpostavil, da ne bo komuniciral z ženskim osebjem. Ko so moškemu rekli, da lahko gre v drugo trgovino, če ne želi, da ga postreže ženska. Moški naj bi zagrozil, da bo poklical policijo. “Ampak to se mi žal ni prvič zgodilo. Tudi moji kolegi so bili izpostavljeni enako ponižujoči diskriminaciji in kmalu je to postalo bolj ali manj vsakdanja stvar,” je povedala ženska.

Foto: STA

Do poročanja o nadlegovanju žensk v trgovskem centru prihaja tri leta odkar so feministke v bližnjih območjih Husby in Tensta zatrdile, da so jih nadlegovali verski fundamentalisti, skupaj z nekdanjo poslanko iz vrst Socialnih demokratov Nalin Pekgul pa so navajale, kako so se muslimanski fundamentalisti v veliki meri zavzeli okrožje Tensta. Zeliha Dagli, nekdanja leva političarka, je pri tem opozarjala, da isti problemi obstajajo v območju Husby in dodala, da tukaj deluje tako imenovana “moralna policija”.

V poskusu boja proti prestrašenosti žensk, da bi se te počutile bolj varne na območjih, kot je Husby, je lokalna vlada leta 2017 napovedala, da bo prešla v smer sprejetja „feminističnega urbanega načrtovanja“, ki med drugim predvideva, da ponoči ulične svetilke bolj okrepljeno svetijo, poroča ameriški Breitbart. Kljub napovedi ukrepov je raziskava, objavljena leta 2018, razkrila, da se skoraj polovica prebivalcev no-go območij boji za svojo varnost tekom hoje po temi.

Hana Murn

 • Oregon

  haha, Fajonka, kaj pa to??

  • NoName

   Fajonki to paše, da delajo samo moški, njej je bistvena zgolj plača in ostali privilegiji, verjetno pa ima tudi kakšnega med njimi ko jih tako zagovarja.

 • Andrej

  Pa zakaj kake svobodomiselne feministke in zagovornice Islama ne pošljejo za en teden tja delat?

 • joza joza13

  “v smer sprejetja „feminističnega urbanega načrtovanja“, ki med drugim predvideva, da ponoči ulične svetilke bolj okrepljeno svetijo”

  Hehehe… LUČKE si bodo prižgali.
  P. jim M******, a v glavi jim pa ne zasveti???

 • skorpijon93

  švedi so skandinavski butalci ! imajo temno prihodnost ! kar so sejali to žanjejo, pa ni kriva organizacija NATO, temveč odprta politika priseljevanja , vse muslimane nagnat !

  • Novakec1

   Nni junaka(ov) ki bo(do) to naredu(il)

   • sodnikisozločinci

    Treba uničit državo. pa bodo sami šli. Župnik je malo nakazal kako, zato tako veliki napadi nanj, ker proti takšnemu načinu upora ne pomagajo vodni topovi in policijsko nasilje. Vse drugo bi bilo kršenje človekovih pravic, posebno za pravosodno čredo.

   • KAPIBARA

    Će je volja oblasti, v 3 mesecih ni sledu o kakem nasliju musličev..

 • skorpijon93

  države višegrajske skupine so članice Nata ; Češka, Madžarska od leta 1999, Slovaška, Poljska pa skupaj z Slovenijo leta 2004, višegrajske države imajo delež muslimanov 0,2 % ali manj, niso podpisnice marakeške deklaracije, ne sprejemajo kvot za porazdelitev lažnih migrantov, niso naklonjeni priseljevanju , vse to vpliva na stabilnost določene regije ali države, V Sloveniji pa je drnovškova vlada v devedesetih ko ej divjala vojna v bosni ponudila preko 100.000 Bosancem v Sloveniji varnost, službo. stanovanje, Slovenci pa v zameno dobijo džamijo, džamijsko ulico, srbski priseljenci v Sloveniji pa zahtevajo jezik v šolah kot izbirni predmet , vsi so pa navadni priseljenci, nehvaležni !

 • FRANC3

  Cankar je napisal:”Narod si bo sodbo pisal sam!”
  Enako velja tudi za Evropo:”Evropa si sodbo piše sama!!!”
  Zaslužni papež Benedikt XVI je izjavil:”Evropa bo krščanska ali pa je ne bo. Bo samo geografski pojem!!”
  Muslimani so enaki kot komunisti. Kar primejo se sfiži in propade.

 • xtc

  KO ANOMALIJO ENKRAT POTOLERIRAŠ JO ODPRAVIŠ EDINO Z OPROŽJEM IN SILO.

 • to_mi_delaj

  naj zgine domov in naj ga tam streže moški od spredaj in zadaj, sigurno mu bo pasalo

 • plavi-mil

  Ni mi jasnio, zakaj zapuščajo, še več žensk bi moralo biti v teh trgovinah, za inat, da bi ti orangutani odšli od koder so se pritepli. Če so ugotovili, da jih ženske odganjajo, naj ženske zaposlijo povsod, bodo hitro imeli mir.

  • KAPIBARA

   Maskota trgovin pa prosto se gibajoče svinje- več njih…