[VIDEO] Zaradi grožnje z orožjem so Trumpa nemudoma umaknili iz dvorane

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je bil na nagovoru podpornikom v Renu iz varnostnih razlogov nemudoma umaknjen iz dvorane. Šlo naj bi za sum posedovanja orožja. Po nekaterih podatkih iz spleta je incident povzročil podpornik Hillary Clinton. 

Republikanski kandidat Donald Trump je bil na zadnjem govoru v mestu Reno v zvezni državi Nevada zaradi nevarnosti streljanja nemudoma umaknjen iz odra, saj je eden od udeležencev grozil, da ima pištolo.

Udeleženec dogodka, ki je v rokah držal plakat z napisom “Republikanci proti Trumpu“, je grozil, da ima pištolo in bil zaradi tega takoj odstranjen iz dvorane. Trump se je kasneje vrnil nazaj na oder z besedami: “Nihče od nas ni nikoli trdil, da bo enostavno. Precej zahtevno bo. Rad pa bi se zahvalil tudi tajni službi za skrb.”

Varnostna služba je kasneje potrdila, da po temeljitem pregledu dvorane ni našla nobenega orožja. Osumljenec pa je trdil, da mu je bilo podtaknjeno in zagotavljal, da je v rokah držal le plakat, poroča BBC.

Trump se je zahvalil hitremu in profesionalnemu posredovanju
“Rad bi se zahvalil Tajni službi Združenih držav in organom pregona v Renu v zvezni državi Nevada za njihovo hitro in profesionalno ukrepanje. 
Rad bi se zahvalil tudi tisočim prisotnim za njihovo neomajno in neverjetno podporo. Nič nas ne bo ustavilo – Ameriko bomo ponovno naredili uspešno!,” se je Trump oglasil po dogodku na družbenem omrežju Facebook.

Trumpov odziv na dogodek v Renu na socialnem omrežju Facebook

Trumpov odziv na dogodek v Renu na socialnem omrežju Facebook

Republikanski kandidat je povedal še, da ima v načrtu obiskati še nekaj držav, ki so v zadnjih letih izkazovale močno podporo demokratom in ki po statistiki že več let niso glasovali za republikance.​

K. Ž.