Zaradi novega avstrijsko-madžarskega proti-migrantskega zavezništva se nemškim politikom tresejo hlače

Avstrijska vlada daje možnost samo tistim migrantom, ki se bodo želeli integrirati v družbo. (Foto: epa)

Nekateri nemški politiki so zaskrbljeni, ker se je nova avstrijska vlada s Sebastianom Kurzom na čelu preveč tesno povezala z Madžarom Viktorjem Orbanom.

“Avstro-Ogrska se je vrnila s kanclerjem Kurzom, članom bratovščine Strachejem in pobudnikom Orbanom, ki gre tri-četrtinsko v desno. Na svidenje, srečna Avstrija!” je za Die Welt izjavil vodja socialdemokratov (SPD) iz Nemčije Achim Post. Postova izjava se je seveda nanašala na nekatere podobnosti vlade na Dunaju s podobnostjo vlade madžarskega premierja Viktorja Orbana, predvsem kar se tiče migrantske politike, piše omenjeni časopis. 31-letni avstrijski kancler, najmlajši evropski voditelj, je namreč oblikoval desno vlado, program le-te pa je osredotočen na omejevanje migracij in boj proti skrajnemu islamu.

Medtem pa vodja stranke Zelenih Cem Özdemir ostaja bolj previden – za Die Welt je izjavil, da bodo videli, ali bodo Kurzovi gesti proti Bruslju – ki ga bo prvič uradno obiskal v torek – sledili še ukrepi.

Avstrija bo po novem letu predsedovala Evropski uniji
Avstrijski kancler se bo dan po izvolitvi v Bruslju sestal tako s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom kot s predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem. Tusk je tako že opozoril na politično občutljiva vprašanja, s katerimi se sooča Evropska unija – in med njih definitivno sodijo sporne migrantske kvote, ob tem pa dodal, da verjame, da “bo avstrijska vlada še naprej igrala konstruktivno in proevropsko vlogo v Evropski uniji.” Sicer pa bo Avstrija v drugi polovici leta 2018 tista, ki bo predsedovala Svetu EU.

Orbana povabili na zaprto strankarsko srečanje
Voice od Europe piše, da po besedah politikov ni mogoče rešiti velikih izzivov, kot so podnebne spremembe, boj proti terorizmu ali migracijska politika, v “polžjih školjkah nacionalnih držav”. Die Welt pa še razkriva, da je vladajoča bavarska CSU povabila Viktorja Orbana na za medije zaprto strankarsko srečanje v januarju.

M. S.

 

 • črnaovca

  Sploh Nemcem ker je en avstrijski kaplar svoje čase začel vojno katere posledice se pri nekaterih v Sloveniji občutijo še danes

  • if

   Avstrijski kaplar je bil tesni kolaborant sovjetskega Stalina in njegovega Tita!

   • Brutus

    Popravek: Avstrijski kaplar je bil tesni kolaborant bančnega roparja Stalina in hohštaplerskega šloserja!

   • Steiermark

    “Avstrijski kaplar” je za razliko učitelja tita, poskrbel za nemši narod, v dveh letih jih je potegnil in lakote in pomanjkanja, metem ko je nas, “njegov učitelj” pedofil in množični morilec tito, potreboval še manj časa, da nas je iz najbolj razvitih v Eu, potegnil v svoj komunistični balkanski drek in pomanjkanje….. Ustvaril je “novo jugoslavijo” in prenesel vso jugobalkansko gnilobo in uničevanje, v nekaj mesecih in nas “izenačil”, večino, v bedi – tako materialni, kot duhovni.

  • antimur

   Levofašistični govnači pač ne morete brez zatohle zločinske preteklosti. To ni samo hudobija, je tudi popolna norost. Dost vas imamo, če želite, vam je odprta pot na divji balkan, lahko tudi v Rusijo, Venezuelo, Severno Korejo, samo Slovence pustite, da bomo lahko ustvarili družbo blaginje, spoštovanja in moralnih vrednot. Torej pot pod noge, dokler je še čas, barabe kučanistične.

   • Severno_Od_Raja

    Jaz se lewakom smejim. Njihov čas je nekako minil. Pokazali so se obrazi in njihove nacistično-komunistične metode. Kar pogrešam je edino, da končno dobijo lopate v roke in začnejo delat za svoj obstoj. Pol bo svet popoln. Samo tudi to bomo dočakali. Časi se spreminjajo in taki kot je Makovec Brenčičeva, bo v prihodnosti lahko edino pomivala posodo v kakšnem od vrtcev.. ker nima pameti in brez podpore lewakov.. nima šans za kaj drugega!

 • goldhorn

  Še je upanje za Evropo.

  • bojan

   po takih novicah ti kr oddahne ko vidiš da je več kot pol evrope pri pameti in se ne bodo dali bruseljskemu NWO klanu izsiljevati… ja res je še je upanje za krščansko EU ..

 • totex39

  Škoda je, da imamo pri nas še vedno komunizem in nas ne bodo vzeli zraven, očitno pa se ga ne bomo nikoli rešili, sedaj že mladi podpihujejo s tem totalitarnim režimom. Sramota za tako mladino!

 • Stajerka

  Češka+Poljska+Madžarska+Avstrija…….še malo……če nas bodo še hotli v družbi, bo Avstroogrska v malem……prej so oni vabili nas, sedaj bomo lepo prosili, če nas še hočejo….
  upanje umira zadnje – upajmo, da volitve v letu 2018 situacijo dobro premešajo……

 • soc

  Največji strah naših rdečih baronov je zdaj, da se še Hrvatje kot del nekdanje Ogrske navežejo na Višegrad. Potem je nostalgična zgodba tovarišije, nova Juga pod ruskim varstvom, dokončno izgubljena.

  Precej klavrno, da smo naenkrat usodno odvisni od Hrčkov, ker smo sami preneumni…

 • Severno_Od_Raja

  Odlične novice! Sanjati o neki AO je trenutno utopično. Bi pa povezovanje realnega desnega bloka, pomenilo konec levega-lufto-proletarjata, ki trenutno vodi EU. Ja konece je Merklove ere. In lewaki na takšno nimajo odgovora. Poštenje je vedno in bo veljalo.

  • Jovo Jamnica

   Jovo Jamnica > Severno_Od_Raja 2 minutes ago
   Detected as spam This isn’t spam »

   Po mojem to z AO ne bi bilo pametno, saj je AO razpadla glih zaradi
   madžarske skepse in “lubosumja”, ki je pri Madžarih rezultiralo v strah
   pred prevlado Dunaja. Meni je bliže interesno združevanje na podlagi
   nacionalne suverenosti. Torej, Bavarska, Avstrija, Polska, Madžarska,
   Češka, Slovaška in Slovenija. To bi bilo zanimivo, sploh v tem času, ko
   je na tapeti Brexit. Britanci bi seveda ostro nasprotovali težnjam po
   restavraciji Svetega rimskega cesarstva na tleh današne Europe. In upam
   si trdit, da ne samo oni.

   • Severno_Od_Raja

    Zato tudi sem zgoraj napisal, da AO je stvar preteklosti in je utopično pričakovati obuditev takšnega stanja. Lewaki pač v svojem besu in nemoči, pač govorijo norije. Da bo jasno, lewak zame ni enak tistemu, ki deli levo – socialno naravnano razmišlanje, je pa poštenjak. Lewak je zame, tisti, ki je totalno degradiran in ne ve kako se piše poštenje. Mednje, pa štejem tudi Merklovo.

    Ja in kot ugotavljaš.. trenutna EU politična diktatura, si jemlje preveč pravic. Degradirani korgi, zabrani okrog Junkerja/Merkel, se bojijo, da jih lahko takšen val odnese. Zato takšno nasprotovanje. Po avstrijskih medijih se je včeraj pisalo, da bi EU uvedel kar sankcije proti napovedani vladi.. pa vlada niti prisegla še ni. Jasen znak, da v EU strukturah laufa vse narobe. Enostavno, bojijo se mlade in odločne krvi.

    • Jovo Jamnica

     Nacionalna suverenost je baubau, ker prihaja povsem z desnega pola. V Europi imamo v tem trenutku dve državi, ki temeljita na temu. To sta Švica, ki ni v EU in Belgija. Škotski in Katalonski primer pa tudi kažeta na podobne skrite težnje. Razširjena V4 na tem temelju bi za Merklo in Junkera seveda pomenila konec.

     • Severno_Od_Raja

      Tole nacionalno… o tem bi lahko na dolgooolgo debatirala. Na kratko pa samo – prave, nacionalne dežele v EU ni več. Že dolgo ne… mislim po gesti – Ein Volk, eine Reich,… pa tudi to so izrabljali predvsem v komunističnih časih – mi Jugosloveni..

     • Jovo Jamnica

      Ja. Težka tema in obešeno ima zvrhano mero balasta. Danes se v Švici s tem nacionalsocialističnim reklom ne identificira nihče, kateri premore zdravo pamet.

   • Franc Šink

    E Časi so drugačni.Resnica prihaja na dan in za marsikoga račun.

 • antimur

  Še je nekaj poštenih in pametnih politikov, kar daje upanje za preživetje evropskih narodov, v nasprotju z našimi levaškimi govedi, kot je driskasti Cerar in vsa ostala kučanistična golazen.

  • Novakec1

   Pošteni nimajo kaj iskati v tej pokvarjeni politiki, preizkušeno, pa ne samo doma.

 • Boris_j

  Eno pisemce iz Eurostata: EU povprečje otrok na žensko: 1,6. Madžarsko povprečje otrok na žensko: 1,44. Na Madžarskem, eni hitreje starajočih se družb v EU so problem…. migranti?? Ha?

  Migranti sami od sebe takšno gospodarsko zjahano državo tako ali tako obidejo, sami od sebe. Kot Slovenijo. Ne rabijo nobenih preprek. Jo pač prepustijo svoji žalostni usodi – javnofinančnemu zlomu zaradi izjemno slabe demografije in vsak dan bolj debilne politike. Vzhod EU je kajpak avantgarda, ki jo Zahod EU radostno posnema in bo tudi sam deležen take usode.

  Še enkrat ponavljam: kvazi-patrioti bodo celotno EU postarali bolj kot delo v rudniku. Za “narod” ali narode ne bodo naredili absolutno nič kot pa to, da bodo izkoristili strahove državljanov pred kvazi-problemi kot je migrantstvo. Vmes se bodo počasi postavili nad sodstvo, tožilstvo in pravno državo nasploh, kot to že delajo. Tako si bodo za lastne potrebe ustvarili zločinsko kulturo nekaznovanosti in se lepo mastili kot v starem Rimu. Njihova zapuščina bo en sam velik kvazi-patriotski prst (kurac?) v riti “naroda”.

  • macon

   Madžari in Poljaki so imeli od vstopa v EU tudi velik odliv ljudi. Noben pa ne piše, da so Poljaki recimo sprejeli milijon ali dva Ukrajincev.

   Migranti so samo za stroške in nered in nič drugega, ker nič ne znajo in tudi nočejo delati. Bo pač upad prebivalstva, potem pa nov zagon rasti, ker bo več služb in nepremičnine cenejše. Jaz se ne bi sekiral, neomejena rast ni možna na omejenem prostoru.

 • Ivan Srpentinšek

  Japonci imajo še manj otrok pa ne rabijo muslimanov. Marjan Šarec bo pa po zmagi umaknil ograjo z meje, da bodo migranti lahko šli v Slovenijo. Kurz bo pa brezposelnost in število muslimanov v Avstriji znižal tako, da bo na mejo s Slovenijo pozidal en velik debel zid. Muslimane pa postavil na južno stran zida in zaradi varnosti še Slovenske delavce migrante pustil na tej strani.

  • Boris_j

   En namig: redko katera evropska država se po gospodarski moči lahko primerja z Japonsko. Še en namig: Madžarska, Poljska, Češka, Slovaška, itd… tudi pod razno ne.

   In Japoncem gre nadvse “krasno” ja, kot poroča Business Insider: “Japan is dealing with what economists call a “demographic time bomb. Through a vicious cycle of low fertility and low consumer spending, the country’s economy has gradually shrunk over the last 25 years.”

   http://www.businessinsider.com/signs-japan-demographic-time-bomb-2017-3

   Torej se japonsko gospodarsko že dve desetletji počasi krči, kljub veliki moči visoko-tehnološkega sektorja! In še bolj se bo. To je neverjetno kaj dela demografija. Dajmo jih posnemat ane!! A ni to debilno?

   • Ivana Srpentinšek

    Seveda imajo manj gospodarstva, če imajo pa manj ljudi.

 • sodnikisozločinci

  EU crkni, lepo prosim, povejte če rabite pomoč, tu smo da pomagamo.

 • Boris_j

  Od kvazi-patriotov bodo resne in boleče posledice: demografska beda, ki jo že zdaj ustvarjajo nas bo silila v delo do 75-tega in čez, vrste v javnem zdravstvu pa bomo nekega dne lahko merili že v kilometrih. Da varnostnega vidika, notranjih medsebojnih spopadov med generacijami in drugače mislečimi niti ne omenjam.

  Zamenjam takoj.

 • freedomfighter

  Vsaj to ne veseli da se zavedajo da brez eu evropa pade posamezne drzave biso dovolj mocne

 • McBobo

  In na kateri strani je spet Slovenija? Na napačni seveda, saj nas je kmečka pamet že zdavnaj zapustila.
  Imam upanje, da drugo leto zmaga SDS in da se končno povežemo z Višegrajsko skupino in da nastane nova Avstroogrska.

 • Franc Šink

  Dobro, da ne rečem odlično. Začetek je tu.

 • Čarovniški grad

  Tito je zamenjal Trst in Koroško za domobrance. Ustaši so pa bežali na vse strani in se valjali po posteljah s starimi Avstrijkami. Justin Stanovnik je v oddaji Pričevalci povedal, da so vsi domobranci ostali na kupu in niso izkoristili prilike, medtem ko so vsi Hrvati komaj čakali, da se bo pojavila priložnost švigniti v grmovje in se skriti k kakšni (stari) Avstrijki. Govorilo se je celo, da je en Hrvat star samo 18 let tri leta v velikem gradu služil stari avstrijski čarovnici, ki mu ni nič plačala in je moral z njo celo spati. Enkrat ji je pa ukradel denar in zbežal z gradu. Še sreča, da je bila čarovnica že tako stara, da ni zanosila.

  • Lilika

   Kaj a v Avstriji imajo gradove in stare babe, ki posiljujejo mlade fante?

 • Ivana Srpentinšek

  Juncker ga go zihr za rit primu.

 • WatsonForus

  KONČNO – se tvori koalicija proti migrantom , kot protiutež zblojenim levakom ˛comp.

 • Hun

  avstrijci najvecje rasisticne pičke

  • Ivana Srpentinšek

   A na č si pa lahko dali ključico?

   • Hun

    ti me v enem stavku tikas in obenem vikas

  • Anton Bauman

   Pička si ti.

   • Hun

    jeban bos brko

    • Anton Bauman

     Pojdi nazaj v hosto svojim rdečim tifusarjrm.

     • Hun

      nacisticni kolaborant izdajalski

     • Anton Bauman

      Ne vem kaj delaš na tej strani.Pojdi na stran Slovenski tifusarji.

     • Hun

      od obiskov na tej strani me vec ne preseneca da so nekateri Slovenci bolj zaplankani od bilo kere vukojebine na balkanu

 • Božiček

  Proti muslimanska koalicija, nekdanja AO + Poljska.

  • Jovo Jamnica

   :-) Bosna je bila v AO.

 • Rotar Jakob

  kurćanu se tresejo posrane hlače kar ga vleće v lgtb!

 • samsara

  “Na svidenje, srečna Avstrija!”

  Ha, ha, ha…
  Nasvidenje germanska, razvita in bogata Nemčija.
  Pa dober dan Avstroogrska! Nič ni novega pod soncem.

 • samsara

  “Avstrija bo po novem letu predsedovala Evropski uniji”

  Žarek upanja za Evropejce…

  • Steiermark

   Pa jugokomunajzlarje tudi!

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Olga_10

  Bravo Kurz! Bravo Orban! Kar naj se levičarjem tresejo hlače!

 • xtc

  Seveda se Nemškim politikom tresejo gate,pardon tangice,kajti Nemčiji lahko v to zvezo prebegnejo nekatere katoliške in tudi razumne protestantske dežele,kar pomeni ,da je Bruselj spušol njegova moč,pa glede imigrantov in pšečenih nična in da se utegnew formirati nova industrijska evropska velesila zveza Katolikov,Judov in pametnejših Protstantov,ki bi lahko postala hitrorastoča protiutež podivjani multi kulti politiki Bruslja in levih bebčkovin bi z lahkto pridobils še Špance in še koga.

  • Marija

   To bi bil dober izhod. Samo na volitvah je treba zmagati.

 • TOML

  Na volitvah je treba razfukati socialiste,
  da se priklopimo mirnemu delu Evrope, to je Višegrajski skupini.
  Slovenci, rotim vas ne volite rdečih bolnikov!
  Samo dobro vam hočem.

  • Novakec1

   Tako kot nas zahod ne mara, se nas bodo otepali tudi vzhodnjaki, smon preveč “demokratični” po zahodnem vzorcu.

  • Steiermark

   Žal, tile ki volijo rdeče bolnike, so sami bolniki ali pa tako duševno in duhovno poškodovani, da jim ni več pomoči…….

 • garfi

  leviĆarska rtvZLO še naprej bluzi o populizmu

 • stajerc5

  Kako lepo se zapira krog okoli nase komunisticne Enklave v EU. Na vzhodu je Madzarska- desna, na severu Avstrija- desna, na zahodu Italija, ki ima se pred nami volitve…., in kaj mislite kdo bo zmagal v z dvakratzganimi prenapoljnjenem skornju v Italiji, kdo, hehehe…, o juzni “bratski” sosedi pa ne bom izgubljal besed.
  Ce nam volitve uspejo, bo morala rdeca “gamad” (da bolje razumejo…) vgrizniti v pasose pri plavanju skozi nas “priborjeni” koridor, ker jih bodo kockasti sigurno kontrolirali. Potem pa se malo plavanja, pa so ze na Cipru, Malti ali pri svojih najdrazjih palestincih!!!

  • Novakec1

   Od nekdaj niso maral Juge, slolandija je pa po osamosvojitvi ratala najbolj zblojena enklava bivše Juge, ves ološ se je pritepel sem gor.

 • cosmosjasnovidec

  “”Na svidenje, srečna Avstrija””
  Preklet zahojeni bedak švabski.Zakaj naj bi pa bila Avstrija srečna morda zato,ker so levuharji navlekli kamelotrajbarsko muslimansko drhal?
  Takemu bedaku je potrebno nemudoma razbiti njegov smrdljivi gobec.

 • pajot

  Kurz gleda cerarja-čez kitajski zid.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!