fbpx

Zastrašujoči uradni podatki Europola: Število terorističnih napadov v Evropi skokovito naraslo!

Foto: epa

Zastrašujoče številke s strani Evropskega policijskega urada Europol so razkrile, da je število terorističnih napadov v lanskem letu naraslo za kar 45 odstotkov v primerjavi z letom poprej. 

Število terorističnih napadov se je povečalo s 142 leta 2016 na 205 leta 2017. Medtem ko je bilo lani 68 ljudi ubitih in 844 poškodovanih, je bilo leto prej 142 ubitih in 379 poškodovanih, kar kaže, da je število poškodovanih v porastu.

Manjše število ubitih in večje število poškodovanih kaže, da so napadalci manj organizirani kot prej. Zastrašujoče pa je, da je bilo kar 62 od 68 smrti v lanskem letu pripisanih islamistom. Največ poskusov in izvedenih terorističnih napadov je bilo na ozemlju Velike Britanije, na drugem mestu pa ji sledi Francija.

(Foto: epa)

Poročilo je bilo objavljeno v sredo in predstavljeno v Haagu, podatki pa se dosledno nanašajo na napade, ki so bili izvedeni, so bili ovirani, so se izjalovili ali so padi v vodo, sta povedala direktorica Europola Catherine de Bolle in vodja Evropskega protiterorističnega centra Manuel Navarrete.

N. Ž.