fbpx

ZDA uvedle sankcije proti hčerkam Vladimirja Putina

Foto: Youtube

Bela hiša trdi, da Katerina Tihonova in Marija Voroncova skrivata bogastvo ruskega predsednika in blokirata svoje premoženje v državi.

Združene države Amerike so v sredo napovedale popolno blokado dveh največjih ruskih bank in sankcije proti Katerini Tihonovi in Mariji Voroncovi, hčerkama ruskega predsednika Vladimirja Putina ter ženi in hčerki ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova, zaradi pokola v ukrajinskem mestu Buča. V ZDA je njuno premoženje zamrznjeno in sta izključena iz ameriškega finančnega sistema.

Visoki uradnik v administraciji Joeja Bidena je v pogovoru z novinarji pojasnil popolno blokado Sberbank in Alfa Bank, največjih finančnih institucij v državi, ki ne bosta mogli opravljati transakcij z Združenimi državami v nobeni valuti. Dejal je, da so prepovedane vse nove naložbe ZDA v Rusiji.

Generalni tožilec Merrick Garland je v sredo sporočil, da je bil ruski oligarh Konstantin Malofejev zaradi kršenja sankcij, ki jih je uvedel Washington, obtožen tudi v ZDA. Potem ko so ZDA uvedle sankcije, se je Malofejev poskušal izogniti sankcijam tako, da je s pomočjo sostorilcev skrivaj pridobil in vodil medije po Evropi, je dejal Garland. Uradnik je dodal, da je bil ruski milijarder že prej prepoznan kot vir financiranja Rusov, ki spodbujajo separatizem na Krimu, in kot podpornik t. i. Ljudske republike Doneck na vzhodu Ukrajine.

Demokracija