fbpx

Migranti v Nemčiji se bodo lahko znova kopali skupaj z ženskami

Slika je simbolična; Foto: Pixabay

Moški prosilci za azil, ki so jim nedavno prepovedali uporabo javnega bazena v nemškem Bornheimu, ker so se ženske pritoževale nad spolnim nadlegovanjem, bodo lahko znova skočili v bazen. Opravili so namreč tečaj pravilnega obnašanja do žensk v nemški družbi.

V mestu Bornheim na zahodu Nemčije so moškim prosilcem za azil nedavno prepovedali vstop v javne plavalne bazene, saj so se ženske množično pritoževale zaradi spolnega nadlegovanja. Podobno prepoved so že pred dobrim mesecem dni sprejeli tudi v francoskem mestu Calais, kjer morajo obiskovalci na vhodu v bazen pokazati veljaven dokument, s katerega je razviden stalni naslov.

Že takrat so lokalne oblasti poročale, da naj bi pri teh dejanjih ne šlo za kazniva dejanja, kar je sedaj potrdil še podžupan Bornheima Markus Schnapka. So pa uslužbenci – kot tudi vse večje število žensk – izrazili nasprotovanje ravnanju migrantov, je pojasnil.

Schnapka je povedal, da so migrantom dostop do bazena znova dovolili po tem, ko so začeli s predavanji, kako ravnati z ženskami v nemški družbi. Dodal je, da se bodo predavanja nadaljevala.

V. V., STA