fbpx

Zdravnica iz pekla: spolno zmedenemu dekletu amputirala obe dojki

Kirurginja je mlademu dekletu odstranila dojke. Vir: Zajem zaslona, Instagram

Na spletu se je pojavila nova fotografija, ki prikazuje ameriško kirurginjo, kako pozira ob ravnokar pohabljenem deklici, ki ji odstranila obe dojki. Fotografija posledic posega priča, kako daleč so zabredle leve politične elite in del medicine, ki je očitno pokleknil pred zblaznelo ideologijo, ki jo propagirajo.

Ta nasmeh, čestitke“, je zapisala Sidhbh Gallagher, plastična kirurginja iz Miamija, ki je specializirana za spremembe spola. Fotografijo je najprej na svojih socialnih medijih objavila sama kirurginja, nato pa jo je delil Seth Dillon, lastnik satiričnega medija Babylon Bee, a s pomenljivim pripisom: “Zdravnica pozira za sliko zraven otroka, ki ga je ravnokar pohabila.” Starost dekleta na tej točki še ni znana.

Dillinova objava je hitro postala viralna in posledično zaokrožila po celem svetu, sporna zdravnica pa je nato omejila komentarje pod objavo, saj očitno ne prenese resnice o tem, kaj splošna populacija meni o njenih pohabljajočih posegih. Ostale objave so še ostale odprte za komentiranje, čeprav jih velik del prikazuje prav ta poseg, ki se mu žargonsko reče “top operacija”.

Brutalne posledice “top” operacije (Vir: zajem zaslona, Instagram)

Ta tragedija ima številne plasti. Mlado dekle, ki so jo prepričali, da sovraži svoje telo in da lahko čuti veselje samo z odstranitvijo svoje ženstvenosti. Konstantno govorijo o svojem “ponosu” (pride), a hkrati z obupno željo po potrditvi. Postala bo jezna, zagrenjena in sovražna. Edini smisel življenja bo našla v igranju žrtve. Neskončna bolečina,” je komentiral nek spletni uporabnik Twitterja.

Poseg, s katerim se pohablja povsem zdrava dekleta, se imenuje mastektomija. Običajno se jo izvede pri zdravljenju raka dojk ali pa pri ženskah, pri katerih se domneva, da imajo za to visoko tveganje. Odstranitev dojk zaradi obolenja, ki mu psihiatrična stroka pravi disforija spola oz. motnja spolne identitete tako ostaja izjemno sporna.

Kirurginja ob še eni od svojih žrtev. (Vir: zajem zaslona, Instagram)

Kirurginja poseg mastno zaračunava. Po podatkih, dosegljivih na spletu, za mesarski poseg zaračuna 9.300 dolarjev.

Andreja Žitnik