fbpx

Zdravnik in farmacevt na grozljiv način mučila zapornike, njihove organe pa presajala teroristom!

Issam Abuanza (Foto: Facebook)

V britanski javnosti odmeva zgodba o nekdanjem tamkajšnjem zdravniku, ki je zapustil družino in odšel v Sirijo, kjer je postal zdravstveni minister Islamske države. Skupaj z britanskim farmacevtom je izvajal grozljiva mučenja zapornikov po vzoru nacistov, njihove organe pa je presajal teroristom.

Veliko Britanijo pretresa zgodba o nekdanjem zdravniku britanskega zdravstvenega sistema NHS, ki je leta 2014 zapustil ženo in dva otroka v Sheffieldu in odpotoval v Sirijo. 40-letni Issam Abuanza se je tam pridružil teroristični skupini Islamska država, ki ga je imenovala za svojega “zdravstvenega ministra.” Tja je odpotoval tudi 40-letni farmacevt Mohammad Anwar Miah iz Birminghama, ki je Abuanzi pomagal pri njegovem grozljivem početju.

Zdravnik Islamske države na zapornikih izvajal grozljive eksperimente po vzoru nacistov
Abuanza je tam na grozljiv način mučil ujetnike te teroristične skupine, po poročanju Daily Mail pa mu je pri tem pomagala 10-članska ekipa, katere del je bil tudi Miah. Prav tako so na zapornikih izvajali eksperimente po vzoru nacistov, pri čemer so uporabljali neznane kemikalije. Ta mučenja so bila tako grozljiva, da naj bi jim nasprotovali tudi nekateri borci teroristične skupine. Soustanovitelj Sound and Picture Aghiad al Keder je za medije pojasnil: “Islamska država je želela pokazati, da je vlada in ne ekstremistična skupina, zato so postavili ministra za vsako stvar. Issam je bil minister za zdravje, kar pomeni, da je bil zadolžen za vse v povezavi z zdravstvom.”

Issam Abuanza (Foto: Twitter)

Kradli organe in jih presajali ranjenim teroristom ter prodajali na črnem trgu
Priče, med njimi pripadniki aktivistične skupine Sound and Picture, ki so živeli pod oblastjo IS, navajajo, da je Abuanza ujetnikom IS kradel organe, ki jih je nato presajal ranjenim teroristom, ali pa jih je IS prodala na črnem trgu. Trditvam pritrjujejo tudi podatki zahodnih obveščevalnih služb. Miah je februarja za medije zatrjeval, da nikoli ni prisegel zvestobe IS, pač pa je v Siriji opravljal humanitarno delo. Za Abuanzo se domneva, da je nazadnje iz kraja Hajin na vzhodu Sirije pobegnil v območje blizu Baguza, ki je bila ena zadnjih trdnjav IS, tam pa se je skrival v rovih.

J. Ž.