Zavajanja in laži: Židan v svojem govoru opeval OF in partizane, ki so bili navadna teroristična banda

Datum:

Predsednik Državnega zbora Židan, ki je tudi vodja stranke SD, ki je pravna naslednica komunistične partije, se tudi letos ni izognil opevanju Osvobodilne fronte, ki se je sprva imenovala Protiimperialistična fronta, ter partizanov, ki niso bili nič več kot navadna teroristična banda.

                   

Slovenski komunisti in pristaši globoke države 27. aprila praznujejo svoj najljubši praznik in slavijo komunistično revolucijo, ki je po nekaterih ocenah na območju nekdanje SFRJ povzročila tudi za prek milijon smrtnih žrtev. Svoje mnenje o tem dnevu je pred leti za Nova24TV nazorno opisal pokojni Anton Drobnič: “Meni ta dan in ta praznik pomeni prazno. Ne prazno dela, temveč prazno razuma. Meni je to dan prevare Slovencev. Začetek napada na kulturo, na pamet in na um slovenskega človeka. To pomeni, da je to dan žalosti, ki bi ga morali sedaj izkoristiti za dan premisleka in za dan, ko bodo šli Slovenci vase in vendarle videli resnico oziroma bi se vsaj želeli približali resnici. Vendar ni tako, saj uradna Slovenija še vedno slavi revolucijo, laž in mite.” A kot vse kaže, levičarski politiki ne nameravajo tega opustiti tako zlahka, saj jim le še to in deljenje slovenskega naroda z lažmi prinaša politične točke.

Židan izpostavljal boj proti nacizmu, s katerim so tretjino druge svetovne vojne komunisti sodelovali v boju proti “imperialistom”
Židan je bil v petek slavnostni govornik na osrednji državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju, ki je potekala v Športni dvorani Zlato polje v Kranju, njegov govor pa je povsem v skladu s tem, kar se pričakuje od človeka, ki vodi Socialne demokrate, stranko, ki je pravna naslednica Komunistične partije Slovenije in, ki je bila proti Sloveniji tako leta 1945 kot leta 1991. Govor je bil ponovno poln zavajanja in laži, opevanja revolucije, ki jo sam imenuje “upor” in izkrivljanja zgodovine. Govor uvodoma začne sledeče: “Nocoj se spominjamo tistega usodnega aprila pred 78-imi leti. Spominjamo se evropskega naroda, ki je razkosan med štiri okupacijske sile izgubljal svojo poslednjo zgodovinsko možnost. Nemške nacistične sile so prodirale s severa in zasedle Gorenjsko, Štajersko, severni del Dolenjske do reke Save. Italijanski fašisti so ob Primorski zasedli Notranjsko, večji del Dolenjske in Ljubljano. Madžarske okupacijske sile so zavzele Prekmurje, Neodvisna država Hrvaška pa del ozemlja v okolici Brežic do Obrežja.” O Sovjetski zvezi, ki si je prisilno priključila baltske države in si z Nemčijo razdelila Poljsko, seveda ni bilo govora, razloge za to pa preberite v nadaljevanju.

Huda Jama, rov Sv. Barbare (Vir: komunistickizlocini.net)

OF se je sprva imenovala Protiimperialistična fronta – njen edini cilj je bila revolucija!
“Takrat, ko so okupatorji izrekli sodbo za izbris slovenskega naroda, so se na današnji dan pred 78-imi leti, v vili Josipa Vidmarja, v ljubljanski Rožni dolini zbrali možje, ki te sodbe niso sprejeli. To so bili Boris Kidrič, Boris Ziherl in Aleš Bebler iz Komunistične partije, Josip Rus iz Sokolov, Tone Fajfar iz Krščanskih socialistov ter Ferdo Kozak, Franc Šturm in Josip Vidmar kot predstavniki naprednih kulturnih delavcev,” je o namenu ustanovitve Osvobodilne fronte povedal Židan in ob tem pozabil dodati, da se po nekaterih virih na omenjenem sestanku o kakršnemkoli uporu sploh niso pogovarjali, pač pa so kovali načrt za komunistično revolucijo.

Neverjetno ampak resnično! (Foto: Facebook)

Ni šlo za odpor proti okupatorju, pač pa je imelo gibanje samo težnje, da postane okupator
Tudi Židan ne more skrivati, kako se je sprva imenovala ta komunistična organizacija: “Ustanovili so skupno gibanje, da organizira odpor proti okupatorjem na celotnem ozemlju slovenskega naroda. Prvotno ime gibanja ob ustanovitvi je bilo Protiimperialistična fronta. Kasneje junija, po napadu Hitlerjevih sil na Sovjetsko zvezo, pa se je preimenovala v Osvobodilno fronto slovenskega naroda.” Nikakor to torej ni bilo gibanje z namenom upora proti okupatorjem, kot je trdil Židan, pač pa je to gibanje samo imelo težnje postati okupator slovenskega naroda. Še več, ko je med Sovjetsko zvezo in nacistično Nemčijo še veljal pakt, je bilo gibanje, kot izhaja tudi iz imena, namenjeno nasprotovanju zahodnim državam, kot so bile Združene države Amerike ali Velika Britanija.

Proslava priključitve Primorske matični domovini v Komnu 2018 brez slovenskih zastav (vir: twitter)

Dan, ko slavimo teroristično bando, katere žrtve so bili predvsem Slovenci!
Drobnič je pred leti jasno povedal tudi o partizanski vojski: “Partizanska vojska nikoli ni bila vojska, temveč je bila podvržena mednarodni teroristični Kominterni. Prav tako je bila teroristična slovenska skupina, ki se je kasneje začela prikazovati kot vojska, vendar nikoli v zgodovini ni izpolnila vseh meril, ki veljajo po mednarodnem pravu. Eno od posebnih meril je, da ta skupina priznava in deluje v skladu z mednarodnim pravom. Partizanski odredi Slovenije nikoli niso spoštovali mednarodnega prava. To smo videli po vojni, ko so pobili 15 tisoč vojnih ujetnikov. Kdor ne spoštuje mednarodnega prava, ni vojska, temveč teroristična banda.”

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...