Ženska straža varnost na bazenih vzela v svoje roke: nadzorujejo migrante in preprečujejo morebitno nadlegovanje ter poskuse spolnih napadov

Foto: YouTube

V švedskem mestu Kalmar so vzpostavili žensko stražo, ki nadzoruje obnašanje migrantov na bazenih, z namenom, da bi zaustavili nadlegovanje žensk. Predstavnice straže so povedale, da so za to odločile, ker je od oktobra lani kar pet žensk poročalo o nadlegovanju, ki so ga bile deležne.

Siri Bernhardsson je povedala, da se je za takšen korak odločila, ker verjame, da je nujno potrebno, da se moški naučijo obnašati. “Dovolj nam je, da moški, ki so prispeli na Švedsko, mislijo, da lahko kar tako nadlegujejo ženske,” je dejala in dodala, da je vse, kar si želijo, zgolj plavanje v miru.

Številne o napadih ne obvestijo policije
Po besedah 24-letne Bernhardssonove obstaja veliko žensk, ki jim pišejo in jih obveščajo o otipavanju s strani mladih moških. Dogaja se tako na koncertih kot tudi na železniških postajah in v bazenih. Izpostavila je, da je večino žrtev sram, zato o incidentu sploh ne obvestijo policije. “Seznanjene smo z več napadi na bazenih, s katerimi niso bili seznanjeni organi pregona.” Povedala je, da so bili zaradi napadov celo prisiljeni v ločitev žensk in moških v jakuzijih. “To se ne bi smelo dogajati na Švedskem,” je dejala in opozorila, da so v spalnem mestu Kalmar, ki se nahaja južno od Stockholma in ima 65.000 prebivalcev, odprli kar 34 azilnih domov, obstajajo pa načrti, da se bo naselilo še dodatnih 6.000 novih migrantov.

Foto: YouTube

Članice straže so se po navedbah Daily Maila angažirale na dveh kopališčih: Äventyrsbadetu v mestu Kalmaru in Simhallenu v Nybru, predmestju Kalmara. Na Silvestrovo je vsaj 15 mladih žensk, ki je silvestrovalo na glavnem mestnem trgu, poročalo o otipavanju, ki so ga bile deležne, kar pomeni, da so prizori spominjali na tiste, ki so se zgodili v Kölnu. Tiskovni predstavnik policije v Kalmaru Johan Brunn je opisal, kako so migranti okoli deklet oblikovali obroče in jih obkolili ter jih pričeli nadlegovati. Ti so po navedbah Brunna ženske otipavali za prsi in genitalije. V nekaterih primerih so skušali ženske zvleči v čakajoči avto, a jim na srečo to ni uspelo. Policija navaja, da je od oktobra dalje kar pet žensk poročalo o nadlegovanju v mestnem rekreacijskem centru s strani prosilcev za azil, medtem ko so bile te oblečene v kopalke, pri tem pa dodaja, da je veliko tudi primerov, ki niso bili prijavljeni policiji.

Bazeni predstavljajo glavna lovišča
Lani je bilo po podatkih policije veliko incidentov v jacuzziju in več na bazenih. Po besedah Bernhardssonove je nujno osveščati o problematiki, saj lahko s tem pripomorejo k opozarjanju straže in k zaščiti ženskih plavalk. “Iz tega razloga smo se odločile za obhode bazenov, saj so tu ženske najbolj izpostavljene.” Bernhardssonova opozarja, da v Evropi bazeni predstavljajo glavna lovišča za tolpe moških migrantov, ki prežijo na ranljive ženske, in dodaja, da se število napadov na bazenih povečuje.

Nemški center za preživljanje prostega časa je januarja postal eden prvih, kjer so prepovedali vstop migrantom, kar se je zgodilo potem, ko so šolarko spolno napadli sirski najstniki na javnem kopališču. Tri sirske mladeniče so pridržali v začetku tega meseca zaradi napada v zabaviščnem središču v Münchnu. Zaradi vse večje zaskrbljenosti so, prav tako v centru za preživljanje prostega časa v Bornheimu, v Severnem Porenju – Vestfaliji, prepovedali vstop vsem migrantom. Prepoved je sledila napadu 18-letnega migranta nad 54-letnico, ki je žensko otipaval po intimnih delih telesa in jo poskušal poljubiti.

Foto: STA

V stockholmskem Eriksdalsbadetu, največjem centru za vodne športe, poročajo o kar 25 incidentih od  prejšnjega januarja. Švedska policija je iz tega razloga na mesto prizorišča poslala več zakritih policistov, da bi se zmanjšalo število spolnih napadov. Januarja je več deklic poročalo o spolnem napadu s strani mladega migranta na površinah javnega bazena v Stockholmu. Štirje primeri so vključevali mladoletne deklice, ki trdijo, da so jih spolno napadli migranti v Eriksdalsbadetu.

Eden izmed primerov, ki je nedvomno razburkal javnost, pa je bilo posilstvo 10 let starega dečka, ki ga je izvedel 20-letni migrant na bazenu v sosednji Avstriji. Napadalec je trdil, da je dečka posilil zato, ker naj bi ta oddajal preveč seksualne energije.

Napadi se vrstijo po prihodu migrantov
Nadzor bazenov v štirih mestih predstavlja odgovor na nedavne napade in nadlegovanje. Pri tem je 28-letna Ella Sjoberg, članica skupine za nadzor, izpostavila, da je bilo sicer že v preteklosti mogoče videti strašljive starce, ki so strmeli v mlada dekleta in dodala, da so se od takrat stvari nekoliko spremenile, saj so te pogosto tarča skupine fantov. “Vsakdo ve, da so se tovrstni napadi začeli vrstiti po tem, ko je množica migrantov prispela na Švedsko.”

Foto: YouTube

Sjobergova je poudarila, da integracija predstavlja enega od najpomembnejših vprašanj, ki bi ga bi bilo treba obravnavati in dodaja, da je žalostno, ker o tem nihče ne želi govoriti. Kljub dobremu namenu pa obhode in nadzor bazenov vsi v Kalmaru ne podporajo. Direktorica kopališča nasprotuje navzočnosti nadzornikov, saj po njenem mnenju vzbujajo občutek strahu, kar naj bi vplivalo na zmanjšanje števila kopalcev. Bernhardssonova je komentirala, da ne more verjeti, da lahko nekdo izreče kaj takšnega. Prepričana je, da je število kopalcev upadlo, ker se ženske ne počutijo več varne in dodala, da one opravljajo svoje delo zgolj z namenom, da obrnejo ta trend. “Z organizacijo nadzora želimo opozoriti, da takšno dogajanje ni normalno in je nujno, da ženska v primeru napada spregovori,” je dejala in dodala, da ne razume, zakaj bi to za kogarkoli predstavljalo težavo.

 N. Ž.

 • janez zorman

  Pa saj toti Arabci se hodijo umivat v bazene, sexajo itak med seboj.

 • novaknovak

  Direktorica kopališča nasprotuje navzočnosti nadzornikov, saj po njenem mnenju vzbujajo občutek strahu, kar naj bi vplivalo na zmanjšanje števila kopalcev

  pa človek ne more verjet, kolk so ene tele femi Švedinje prfuknene. par punc predstavlja strah, zato upad obiskovalk?! a ko so prišli pritepenc iz afrike, je bil to pa blagoslov, pa se jim je obisk abnormaln povečal?

 • Lokomotivführer

  Za oborožitev se še niso odločile, izbirajo med najnovejšim avtomatom in dvema cigloma, kar je bolj efektivno in bolj poceni, pa še streljanje ne bo motilo direktorice…

  • FRANC3

   Jaz predlagam cegu. Samo na prste je treba pazit. Pa močno motajo udarit!

 • FreedomAndDemocracyNOT

  kva bi jim delu. Kaj pa bojo 4 zenske proti 5 arabcem. To je samo spodbuda da delajo zlocine

  • RATATA

   Pejt gor pa jim deli.

   • FreedomAndDemocracyNOT

    ze tuki delam za minimalca zal

    • RATATA

     Samo združena levica te lahko reši…. mesec pa korže, violetomićka in taki kapsli

     • FreedomAndDemocracyNOT

      jansa in ZL me lahko resita, sem jih vidu skupi na peru, v javnosti sovrazniki, v zasebnem zivljenju najboljsi prijatelji. Medtem k se bi kekci kregate kdo je lev pa desn, vsi uni kradejo prosto po presercu

     • pajot

      A kućana in Janše pa nisi vidu. V Tivoli hodta,zato ker kućan ne pije pira.Mu Štefka raj čaj skuha.

     • RATATA

      Kdo je dal komu strup u pir?

 • Jožef

  Brezposelni Švedi si v večini ne morejo privoščit obisk bazena, migrantje pa dobijo bresplačno opremljeno stanovanje in rento z katero pohajkujejo vseposot

  • FRANC3

   To je danes realna slika Evrope. Enako je v Slo: Ljudje po 40. letih službe dobijo pokojninco 430 €, migranti (ki niso v socialo vložili niti €) pa stanovanje, podporo in ugodnosti. TO JE PROPAD EVROPE.

  • samsara

   V kućogradu dobijo še urbano…

 • RATATA

  Migrante spustiti v bazene, kopališča, toplice … a se hecate?

  • samsara

   Norost človeka je brezmejna. Bolj kot vesolje. Tako je to videl/dojemal in povedal Einstein. Bo že nekaj ne tem.

 • Olga

  Bravo ženske! Kriminalce prebutajte do nezavesti, saj razumejo samo nasilje! Muslimani se nikoli ne bodo integrirali! Politike, ki priseljujejo divjake, je treba zapreti!

 • radames

  Imajo te ženske kaj borilnih veščin, da bodo varovale druge ženske pred napadi?
  Kako je sicer mišljeno varovanje z ženskami?

  • Nata

   Ja, no. . . . . . . vržejo ga v bazen in ga naučijo plavati pod vodo !!

   • radames

    Ja. Si me spomnila. Kot mulc sem se najprej naučil plavati pod vodo, potem šele na vrhu..

  • Franc Šink

   Klub temu da so pripadnice LGTEB V tem primeru jim dam prav.

 • Nata

  + + + + + + + + + + + Bravo ženske ! Dajte jim po buči !
  Pa še pripis . . . . . kdo jim pa plača ? Saj bazeni niso poceni ! Umijejo in še kaj drugega naj se doma, pod tušem.

 • pajot

  Ta bagra je iz Azije in Afrike prišla po socialno pomoč,pa ženske posiljevat. Na Švedskem jim gredo najbolj na roke. Zato so pa tam. V Rusiji so jih domačini že fino nalomili. Tam jim kaj takega ne pride na misel.

  • St

   Pri nas bi policaj udrihal po domacinu,da bi zascitil zlocinskega migranta. Da se posiljevalcu kozjejebcu ja nic zgodilo.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  iz porno industrije do varnostnikov, samo v nemciji…

 • FRANC3

  Država, kjer morajo za varnost skrbeti posamezniki, je bolna in bolana.

  • St

   Tudi pri nas je ze tako,na tiho. O tem se ne sme govoriti. DEMOKRACIJA NA HRBTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Peter

  Mene pa zanima, kje mata tatuje tadesni dve na prvi sliki, no…

 • simplya

  Zakaj sploh spuščajo to živalsko podvrsto na kopališča ? Nimajo kaj tam iskat….naj se učijo jezika, iščejo službo ,itd…na pa lenarit na bazenih in posiljevat…

  • samsara

   On te vrste sesalcev zahtevaš nemogoče. Oni so našli ‘gostitelja’, se nanj prisesali in zdaj sesajo. To je to. Pričakovati kaj več oz. kaj od zgoraj naštetega, je nerealno, če se izrazim blago.

  • stajerc5

   Pocaki mal, umit se je tudi treba, nje?

 • SloBoySMC

  Ko sem jih pogledal na slikci sem se takoj postavu na njihovo stran. :P

 • samsara

  Kaj kakšnega Van Dammeja ipd. ne bi najele?
  Še zabavale, celo naslajale bi se lahko, ob morebitni akciji.

 • Dragan Krstič

  Poglejte video: polish men protecting their women in Sopot.

 • stajerc5

  OK, zdaj ste ze vsi skoraj vsa svoja mnenja napisali, kako bi pa kaj delovalo :
  Obvezne plavalne kapice- oblika cunke
  Plavalni obrocki na rokah- odojkeci
  Plavalni obroci- velika cunka
  in nazadnje
  Vsako uro kontrola za drogo (so zelo,zelo dobri) z veeelikim prascem po celem kopaliscu…
  To bi bilo vse po krscanskem halalu, nje!?

 • karlina

  BRAVOOOO ZENSKE, VSAKA ČAST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • slosin

  Ta posel bi morali opravljati švedski moški, ne pa ženske….

 • Vrhovni sodnik

  Švedski moški, če se jih sme tako imenovati so navadni buziji, tko kot policaji. Edina rešitev samo tolč po njih in to orenk.

 • AboutTown

  Sveto pismo

  Tretja Mojzesova knjiga

  19: »Bodite sveti, ker sem jaz svet«

  33 Če pri tebi biva tujec v vaši deželi, ga ne zatirajte! 34 Tujec, ki biva med vami, vam naj bo kakor domačin, kakor eden izmed vas! Ljubi ga kakor sebe, kajti tujci ste bili v egiptovski deželi; jaz sem GOSPOD, vaš Bog!

 • xtc

  Težava je ;da butci ne razumejo;da teh ni mogoče pointegrirati enako kot levih divjakv:

 • Feriss.H

  Zveni kot neka satira, če ne že kar komedija. Poleg tega je še vedno preveč njihovih sotrpink pripravljeno vzeti v roke “migrante” na povsem drugačen način, predvsem pa med noge

  • slosin

   Sorodnica, ki živi na Švedskem, tvoje navedbe potrjuje…

 • m_m

  Bravo ženske. Mate več jajc od moških!

 • KAPIBARA

  Takoj jim pošljem, škarje za obrezovanje malega vejevja, da si ga obesijo okoli vratu, da ga imajo ” pri roki”..

  • marker

   Dva ali tri bi obrezali, pa bi bil takoj povsod mir.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!