fbpx

Ženske odklonile umore sosedov, zato jih je Islamska država žive zažgala

Foto: iStock

Islamska država je zažgala tri ženske, ker so zavrnile umore svojih sosedov. Teroristi so po navedbah Daily Maila naročili žrtvam, naj ubijejo prebivalce iraškega Mosula, ker so to zavrnile, pa je sledila grozljiva in brezkompromisna kazen, saj so ženske žive sežgali. 

Iraqi News poroča, da ni povsem jasno, kaj se je zdogodilo civilistom, ki so pobegnili iz vojnega Mosula in za katere je bilo naročeno, da jih je treba usmrtiti. Barbarskim skrajnežem je v navadi, da zažgejo ljudi, ki ne delijo njihovih sprevrženih pogledov, a vendarle se zelo redko zgodi, da civilist v njihovem imenu opravi neko določeno nalogo.

Ker Islamska država izgublja ozemlja, ki jih je pridobila po razglasitvi kalifata, iz obupa uporabljajo vedno bolj drastične ukrepe. Prejšnji mesec sta se pojavili dve poročili o tem, da teroristi zažigajo svoje žrtve, medtem ko so te še žive. Eden od teh je bil jordanski pilot, ki so ga usmrtili v kletki, drug pa šolar, ki so ga ubili poleg očeta.

Foto: iStock

Najhujše šele prihaja
Agencija Združenih narodov za begunce (UNHCR) poroča, da je okrog 400.000 Iračanov ujetih v starem delu zahodnega Mosula in trpi zaradi pomanjkanja hrane. Veliko civilistov se boji pobegniti zaradi ostrostrelcev iz vrst Islamske države, a vendarle je 157.000 ljudem uspelo doseči prehodni center, odkar se je pred enim mesecem začela ofenziva zahodnega dela Mosula. Bruno Geddo, predstavnik UNHCR-ja v Iraku, je napovedal, da najhujše šele prihaja, saj je okrog 400.000 paničnih ljudi še vedno ujetih v starem delu mesta Mosula.

N. Ž.