fbpx

Življenje matere v zaporu, ki je ubila svoja otroka!

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Šestinštiridesetletna Susan Smith velja za zloglasno morilko otrok, ki je v zaporu v Južni Kaliforniji preživela 20 let zaradi usmrtitve svojih dveh sinov, triletnega Michaela in 14-letnega Alexa, v letu 1994.

Susan Smith je na začetku zanikala kakršnokoli vpletenost in trdila, da je njena otroka med vožnjo ugrabil črnec, nakar je v joku na državni televiziji prosila za varno vrnitev otrok.

Obtožena je imela spolne odnose z varnostniki
Toda njena zgodba se je hitro sesula in morala je priznati, da je svoja otroka vrgla na zadnje sedeže avtomobila, ki ga je nato spustila v jezero. Trdila je, da je lagala, ker je hotela zaščititi ljudi, ki so imeli radi njena sinova, in ne zato, ker bi ščitila samo sebe. Takrat je bila obsojena na dosmrtni zapor z možnostjo pogojnega izpusta. Od takrat pa je obtožena različnih kršitev, kot so zloraba drog, alkohola in samopoškodbe. Poleg tega je v zadnjih 22 letih imela tudi spolne odnose s stražarji. Leta 2000 je bila kaznovana zaradi spolnih odnosov s 50-letnim stražarjem, ki je bil zaradi afere zaprt tri mesece.

Leto za tem je bil še en stražar Alfred Rowe spoznan za krivega, ker je imel z njo spolne odnose, in je bil obsojen na petletno pogojno kazen. Težave je imela tudi z drogami. Tako je izgubila privilegije, ki vključujejo obiske, menze in pravice do telefoniranja.

Smithova trdi, da ni imela namena ubiti svojih sinov
Smithova vztraja, da ni “pošast”, za kakršno jo ima družba. Leta 2015 je medijem razkrila, da je tisto noč načrtovala, da bo ubila samo sebe in ne svojih sinov. “Načrtovala sem, da se ubijem in pustim sporočilo, v katerem bi razložila, kaj se je zgodilo. Nisem pošast, za katero me ima družba. Daleč od tega sem,” je dejala Smithova. “Tisto noč se je zgodilo nekaj zelo slabega, bila sem dobra mati in imela sem rada svoja sinova, vendar tisto noč nisem bila pri sebi.”

Smithova je zanikala tudi trditve, da je ubila svoja otroka za to, da bi ostala s Tomom Findleyjem, ki je zvezo z njo pred tem prekinil. “Najbolj me boli, da ljudje mislijo, da bi ranila svoja otroka, da bi obdržala moškega,” je dejal Smithova. “To je zelo daleč od resnice.”

Je naduta in manipulativna narcisoidna ženska!
“Veliko morilcev naredi samo enkraten umor, do česar pa vodijo njihova nagla čustva. Na koncu postanejo dobri ljudje,” pa zatrjuje Jon Ozmint, nekdanji direktor službe za spremljanje zapornikov po odpustitvi. Vendar meni, da to ni Susan Smith. Označil jo je za naduto in manipulativno. “Ona je resnično narcisoidna in zdi se, da uživa v medijski pozornosti. Nekomu, kot je ona, ne smemo posvečati dodatne pozornosti.”

D. Š.