Zloglasni džihadist v Italiji obsojen na 12 let zapora

Mullah Krekar (Foto: epa)

Italijansko sodišče v Bolzanu je islamskega skrajneža Mullo Krekarja zaradi različnih terorističnih dejanj obsodilo na 12-letno zaporno kazen. Omenjeni džihadist, ki naj bi stal za za evropsko mrežo Rawti Shax, ki se zavzema za nasilno rušenje vlade v iraški kurdistanski regiji, je bil v preteklosti že obsojen zaradi groženj norveški premierki Erni Solberg.

Iraškega kurdskega islamskega radikalnega duhovnika Najmuddina Faraja Ahmada, znanega tudi pod imenom Mulla Krekar, je italijansko sodišče v četrtek obsodilo na 12 let zapora zaradi različnih terorističnih dejanj v Italiji, poroča spletni portal Voice of Europe. Krekar je bil obtožen, da je vodil mrežo skrajnežev s povezavami vse do teroristične skupine ISIS.

Krekar naj bi stal za evropsko mrežo Rawti Shax
Na prošnjo Italije je bil Krekar aretiran novembra 2015 na Norveškem. Stal naj bi namreč za evropsko mrežo Rawti Shax, ki se zavzema za nasilno rušenje vlade v iraški kurdistanski regiji z namenom uvedbe radikalnega kalifata. Rawti Shax naj bi po njihovih besedah vzpostavil mrežo operativnih celic za izvajanje nasilnih akcij na evropskih tleh, ki so usmerjene proti interesom Zahoda z namenom ustrahovanja populacije in ustvarjanja pritiska na vlade in mednarodne organizacije. Tožilec je zahteval, da se ga obsodi na deset let zapora, sodišče v italijanskem mestu Bolzano pa mu je dodelilo še višjo kazen. Obsodilo ga je namreč na 12 let zapora. Krekar sicer vse obtožbe zanika.

Mulla Krekar (Foto: Wikipedia)

V preteklosti že obsojen zaradi groženj norveški premierki
Krekar, ki je od leta 2003 na seznamu teroristov Združenih narodov, je na Norveško prispel iz Iraka kot migrant leta 1991. V preteklosti je bil že obsojen zaradi groženj norveški premierki Erni Solberg pa tudi zaradi drugih smrtnih groženj in slavljenja ob pokolu na francoskem satiričnem časopisu Charlie Hebdo leta 2015.

Erna Solberg (Foto: epa)

Rajko Golob

 • dež

  Zelo zmeden članek. Različna teroristična dejanja, grozil norveški premierki, izročen in obsojen pa v Italiji ?

 • xtc

  Tegale Krekerja je treba čim preje prepakirat v krekerje Pedigre Pal.

 • FORT WORTH

  Najmuddin ali Majmunddin ??

 • cosmosjasnovidec

  Grem stavit,da je tole brat ali pa sorodnik od sluzaste komunistične zgube tovariša “kahla erjavca”.
  Oba imata namreč astronomsko velike enake nosove.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Basileus

  Radikalizem je rak rana civilizirane družbe.

 • GverilaStyle

  ulica jim naj sodi…..vse države EU, ki imajo najmanjše probleme z temi kozjejebci, naj enkrat na teden dajo 12ur imunitete pred kazenskim pregonom …..pa bo narod sam na svoje stroške zadeve porihtal!!!

 • Andrej

  Česar Švedi niso zmogli so Italijani z lahkoto.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Zakaj ne na smrt?!?