fbpx

Zloglasni morilec postal župan palestinskega mesta, Trump odpovedal srečanje z Abbasom

Izraelski mediji danes poročajo, da je bil Tayseer Abu Sneineh, ki je bil obtožen umora šestih izraelskih državljanov, v mestu Hebron na Zahodnem bregu v soboto izbran za župana. Sneineh naj bi bil namreč eden od štirih Palestincev, ki naj bi bil odgovoren za pokol šestih izraelskih študentov leta 1980. Takrat so storilci nedolžne žrtve pokončali pred nočnim klubom, še 16 drugih oseb pa je bilo huje ranjenih. Vsi palestinski osumljenci so bili pozneje obtoženi in spoznani za krive, toda zaradi takšnih ali drugačnih razlogov danes zaporne kazni ne prestajajo več.

Kot poroča ameriška spletna stran Jihad Watch, je bil novi župan Hebrona, Tayseer Abu Sneineh, iz zapora izpuščen že leta 1983 v izmenjavi zapornikov med izraelsko in palestinsko stranjo.

Izraelske oblasti so se sicer že odzvale in ameriškega predsednika Donalda Trumpa pozvale, naj se ne sestane s palestinskim predsednikom Mahmoudom Abbasom, kar je bilo v njegovem načrtu.

Abbas podprl izvolitev zločinca za župana
“Gospod predsednik, zagotavljam vam, da našo mladino vzgajamo v duhu kulture in miru,”
 je Abbas javnosti povedal ob svojem zadnjem obisku Washingtona, kjer se je prvič srečal z Donaldom Trumpom. “Našim otrokom želimo zagotoviti varnost, svobodo in mir, da bi živeli tako, kot vsi drugi ljudje na svetu,” ga še citirajo ameriški mediji.

Ravno zato je nenavadno, da je Abbas podprl izvolitev zločinca za župana na Zahodnem bregu.

L. S.