Svet še ni videl takšne blamaže! KUL-ovci teptajo še svoje zakone, z nesklepčnostjo pa so zrušili še sklic svoje seje

Datum:

Potem ko smo bili v torek priča obstrukciji seje s strani koalicije KUL na predlog Levice, je prišlo do napadov na predsednika Državnega zbora RS, ker KUL-u pri destrukciji ni sledil. Pri tem so KUL-ovci meni nič tebi zrušili še dva svoja zakona, nato pa nadaljevali z izredno sejo, sklicano na pobudo Levice z namenom, da opozicija prikaže, da sama naj ne bi bila razlog za zaskrbljujoče stanje v državi, ampak da je za vse kriva vlada. Rešitev za KUL pa kot vedno predstavljajo predčasne volitve.

Glede obstrukcije glasovanja o sistemskih zakonih za višje plače vseh in mirno, varno in dostojno tretje življenjsko obdobje s strani KUL-a, je vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič za 24ur zvečer povedal, da le če se sodeluje, se tudi zmaguje, če pa se spotika, potem je povsem normalno, da ni uspešnosti. Perič je poudaril, da je več kot očitno, da opozicija ravna destruktivno in politizira vsako stvar. “Tudi na redni seji, pred to izredno sejo, smo videli nekaj, za kar mislim, da parlament še ni videl v tridesetletni zgodovini, ko si je opozicija najprej zabila tri avtogole, nato je zapustila prizorišče in potem s tribun kričala na sodnika, da je ‘majmun’,” je zatrdil kritično.

Opozicija pri tem zrušila še dva svoja zakona
“Skregali so se v opoziciji,” je povedal in dodal, da je prišlo do napada na predsednika Državnega zbora RS, ki je bil konstruktiven, državotvoren. Na drugi strani pa je opozicija zrušila dva svoja zakona o stanovanjih in rudarstvu, ki sta po Peričevih besedah pomembna. Perič je obstrukcijo označil kot destruktivno. Opozicija namreč ruši in izvaja pritiske, skuša na grob način poseči v parlamentarne razprave in s tem majati ustavni red.

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je opozorila na dejstvo, da v KUL-u očitno še svojih poslancev ne znajo prepričati, da bi bili prisotni na seji, kjer se govori o zaskrbljujočem stanju v državi. KUL-ovci sklicali sejo  Državnega zbora RS z naslovom Zaskrbljujoče razmere v državi in nujnost predčasnih volitev. Oni, ki so tako zaskrbljeni in si želijo predčasnih volitev: tudi svojih poslancev niso prepričali, da bi bili na tej seji. Seja prekinjena zaradi nesklepčnosti.” Da je s tem prišlo do blamaže, sta opozorila tako Perič kot tudi poslanka SMC Monika Gregorčič

Med drugim je Perič v oddaji opozoril, da je več kot očitno, da opozicija nima več idej, kako bi se dokopala do tako želene oblasti. V pogovoru, kjer se je soočil tudi vodja poslanske skupine Levica Tadej Vatovec, je Perič Vatovcu očital spodbujanje protestov. Ker se je Vatovec pričel zagovarjati v smislu, da protestniki zahtevajo odstop vlade, kar naj bi po mnenju Levice predstavljalo “rešitev”, ga je Perič spomnil, da je sprenevedanje mimo, saj so se protesti v resnici začeli, še preden se je sploh oblikovala vlada Janeza Janše.

“Če želimo še naprej kuriti to situacijo, se bomo znašli v razmerah, ki je nihče več ne bo mogel obvladati,” je poudaril Perič in dodal, da ne razume, zakaj je to vse potrebno. “Oziroma lahko razumem, ker so določene spremembe, določena razmerja se spreminjajo, gredo v korist morda nekoga drugega in prej tega nekateri niso bili vajeni in se na vse kriplje temu upirajo. Toda volitve bodo, bodo redne in bodo po vsej verjetnosti 24. aprila,” je še dodal.

Vatovec je, kot smo vajeni pri članih strank koalicije KUL, prodajal floskule v smislu, kako naj bi bila vlada kriva za slabo stanje v državi. Čeprav je vsakomur jasno, da je vlada Marjana Šarca za seboj pustila prazna skladišča zaščitne opreme in ostalih medicinskih pripomočkov, je Vatovec dodal, kako naj bi vlada že na samem začetku zavozila epidemijo. “In če bi neka druga vlada na nek drugačen način komunicirala z ljudmi in sprejemala drugačne odločitve, bi bilo seveda to stanje boljše. V resnici pa se ta vlada ukvarja z drugačnimi zadevami, z rušenjem državnih institucij, z rušenjem STA-ja,” je med drugim dodal.

Vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič in vodja poslanske skupine Levica Tadej Vatovec (Foto: Printscreen)

Tako smo še naprej priča političnim igricam, kjer KUL stran neumorno ponavlja, kako naj bi bilo kljub zelo dobrim gospodarskim kazalnikom v državi vse narobe, pri tem pa se pozabijo pogledati v ogledalo, da so sami del celotne težave, ker svoje lastne politikantske interese postavijo zmeraj pred interes ljudi. Tudi v času epidemije! Če bi jim bi bilo mar, bi najbrž delali za to, kar so plačani, torej, da sprejemajo zakone, ki imajo vpliv na vsakdanjik državljank in državljanov, ki so jih volili. Najlažje je obstruirati sejo in se iti nekakšen cirkus, o tem razglabljati na družabnih omrežjih, se pojavljati pred ekrani in igrati žrtev. A na koncu so žrtve državljanke in državljani, ker potrebna zakonodaja ni sprejeta. Za predvolilno kampanjo bo še čas in ni prav, da se ta izvaja že sedaj, še posebej ob dejstvu, da sam neke alternative nimaš. Znaš se pač iti cirkus. Kam naj bi to vodilo?

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...