Tajvanska družba poroča o pozitivnih ugotovitvah kliničnih preizkusov zdravila proti covidu-19

Datum:

Tajvanska biofarmacevtska družba Golden Biotechnology Corp. je po kliničnih preizkušanjih peroralnega preiskovalnega zdravila za covid-19 v sredo objavila pozitivne ugotovitve pri končnih rezultatih, aprila pa nameravajo zaprositi za odobritev uporabe omenjenega zdravila v nujnih primerih v Združenih državah.

Predsednik biofarmacevtske družbe Golden Biotechnology Corp. Alex Liu je za medije povedal, da je omenjeno zdravilo (antrokinonol) do sedaj edino tajvansko novo zdravilo proti covidu-19, ki je dalo pozitivne rezultate pri hospitaliziranih bolnikih s potrjenimi okužbami s covidom-19 v kliničnem preskušanju faze 2. Rezultati preskušanja faze 2 kažejo na varnost zdravila in dobro prenašanje antrokinonola pri bolnikih, navaja podjetje. Do sedaj so klinično preskušanje faze 2 izvedli v ZDA, Peruju in Argentini.

V dobrem letu je bilo v študijo vključenih 124 bolnikov, ki so bili izbrani naključno, vsi pa so bili blago do zmerno hospitalizirani. Bolniki so v nadzorovani študiji 14 dni prejemali antrokinonol ali placebo v kombinaciji s standardno oskrbo (SoC).

Skoraj 100-odstotna ozdravitev po slabem mesecu
Družba je razkrila rezultate svoje druge faze kliničnega preskušanja, ki so pokazali, da je med tistimi, ki so jemali zdravilo, 97,9 odstotkov bolnikov okrevalo 14. dan po izpostavljenosti zdravilu. Skupna stopnja okrevanja bolnikov je bila 28. dan po izpostavljenosti zdravilu 100-odstotna, podjetje pa o smrti ali primerih odpovedi dihanja ni poročalo. Zasnova preskušanja 3. faze bo podobna kot pri drugi fazi, vendar bo vključevala približno 500-600 udeležencev, prav tako pa bodo vključeni bolniki s prebojnimi okužbami in ne hospitalizirani bolniki, so sporočili iz podjetja.

Podjetje je lani podpisalo licenčno pogodbo z BNC Korea Co., Ltd z namenom razvoja in komercializacija zdravila antrokinol za zdravljenje bolnikov s covidom-19 v štirih državah – Južni Koreji, Rusiji, Ukrajini in Turčiji. Enako je storilo še 23 evropskih držav, vključno z Avstrijo, Združenim kraljestvom, Italijo, Norveško, Dansko in Švico, ki pa so memorandum o soglasju za sodelovanje in razvoj v zvezi z antrokinonolom podpisale z avstrijsko farmacevtsko družbo Sanova Pharma GesmbH.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...