Tako izgledajo še bolj grozljive cigaretne škatlice kot do sedaj!

Datum:

Cigarete in tobak za zavijanje bodo v Sloveniji od 1. januarja na voljo le še v enotni embalaži, z enotno barvo obliko in velikostjo in grozljivimi slikami.

                   

Zaradi enotne embalaže bodo po mnenju ministrstva za zdravje zdravstvena opozorila z grozljivimi podobami še bolj učinkovita. Omejiti želijo tudi zavajanje potrošnikov z oznakami, barvami in materiali pri izdelavi embalaže tobačnih izdelkov. “Embalaža je namreč, zaradi vse večjih omejitev oglaševanja tobačnih izdelkov, postala pomemben del marketinške strategije tobačne industrije in predstavlja komunikacijo med proizvajalcem ter potrošnikom.”

Embalaže z grozljivimi podobami
Zavojčki in zunanja embalaža cigaret in tobaka so v barvi oziroma odtenku Pantone 448 C. Ta barva naj bi po nekaterih anketah veljala za najgršo na svetu, saj mnoge spominja na smrt.

Za razliko od embalaže drugih izdelkov, pri katerih embalažo potrošnik odvrže, potem ko jo odpre, škatlico cigaret kadilec dolgo nosi s seboj in jo uporabi večkrat dnevno. Embalaža je vidna ob vsaki uporabi, ne le kadilcu, in je na ogled tudi tistim, ki jih želimo pred vplivom marketinga še posebej zaščititi. pravijo na Ministrstvu za zdravje RS. Slovenija se tako po novem letu uvršča med države z najstrožjo kadilsko zakonodajo na svetu.

E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...