Tako se obsodi zločine zoper spolno nedotakljivost: SDM za najresnejšo preiskavo in strogo kaznovanje domnevnih spolnih zlorab

Datum:

Glede na to, da v zvezi z afero Smodej vsakodnevno prihajajo nove informacije tako o samih dejanjih kot povezavah z vidnimi javnimi osebami, so mnogi prepričani, da se mora zadeva resno preiskati in storilce tudi ustrezno in zasluženo kaznovati. Skrb so izrazili tudi v Slovenski demokratski mladini. V njenem imenu je dal izjavo tudi Nejc Brence, ki je k raziskovanju pozval tako organe pregona kot novinarje. Izjava generalnega sekretarja podmladka je brezkompromisna in kontrastna tisti, ki jo je v imenu mladih podala Nika Kovač iz Inštituta 8. marec. 

Generalni sekretar Slovenske demokratske mladine Nejc Brence je v izjavi za javnost organe pregona in novinarje pozval, naj dodobra raziščejo vse prijave in tudi anonimizirane objave na socialnih omrežjih, ki bi pripomogle k temu, da storilci v aferi Smodej ne ostanejo nekaznovani.

V Slovenski demokratski mladini z zaskrbljenostjo spremljamo pričevanja žrtev domnevnih spolnih zlorab in finančnih manipulacij vidnega predstavnika umetniške scene direktorja festivala Fotopub in udeleženca t. i. petkovih protestov Dušana Josipa Smodeja, ki bi naj bil po poročanju nekaterih medijev povezan z vidnimi predstavniki vladne stranke Levica in levo civilno družbo,” so zapisali v SDM na Twitterju.

V Slovenski demokratski mladini pozivajo organe pregona in novinarje, naj neodvisno opravijo svoje delo ter raziščejo vse prijave pa tudi anonimizirane objave na socialnih ter drugih omrežjih.

Omamljanje mladih deklet in spolne zlorabe sta zavržni dejanji in nikakor ne smeta biti del sodobne družbe z nikogaršnje strani. Ta dejanja morajo biti najresneje preiskana ter strogo kaznovana,” so še dodali v SDM.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Desettisoče Brazilcev stopilo na ulice proti antisemitizmu socialista Lule

Podporniki nekdanjega brazilskega voditelja Jaira Bolsonara so na shodu...

Spopad Gibanja Svoboda s Socialnimi demokrati

"Dobro je, da se Gibanje Svoboda in SD obdelujeta,...

Geopolitična šahovnica in spremembe v svetovnem redu

V sodobnem geopolitičnem okolju se razvijajo kompleksni premiki s...

Google je bil prisiljen zaustaviti prebujenski generator slik

Google je objavil, da je začasno ustavil svoj generator...