Talibani sestavili listo za odstrel LGBT oseb in jo razširili med džihadiste – ti pri krutosti ne izbirajo sredstev!

Datum:

Izvršni direktor organizacije, ki je posvečena pomoči LGBT posameznikom v nevarnih državah, je za France24 v posebnem intervjuju povedal, da so talibani v Afganistanu oblikovali posebno listo za odstrel, na kateri so vse domnevne LGBT osebe. Ta je bil že na široko deljen med džihadiste z namenom, da se vse pokonča. 

Talibani so radikalna sunitska islamistična organizacija, ki gejevsko identiteto smatra za haram ali žalitev svoje interpretacije islama. Džihadisti v skoraj vseh terorističnih organizacijah so sodelovali pri brutalnih pobojih tistih ljudi, za katere sumijo, da so geji ali lezbijke. Nekateri džihadisti podpirajo celo prisiljevanje gejev v operacijo spremembe spola, s čimer v bistvu vsilijo transspolno identiteto.

Čeprav je Afganistan izjemno sovražen do LGBT oseb, je običajno dopuščal tradicionalno prakso, znano kot “bacha bazi”, pri kateri pripadnik plemena posiljuje mlade fante, poroča ameriški Breitbart. Praksa je bila v prejšnji afganistanski vladi dovolj pogosta, da so talibanski džihadisti uporabljali majhne otroke kot vabo, da bi pritegnili in nato ubili pripadnike afganistanskih varnostnih sil. Čeprav je afganistanska vlada sprejela bacha bazi, to ni ustavilo razširjenega preganjanja LGBT posameznikov, zlasti gejev in lezbijk.

Nenaklonjenosti do istospolnih oseb ne skrivajo
Potem ko je prišlo do umika Američanov, so talibani vnovič prevzeli oblast v Afganistanu. Vodilni talibanski džihadisti že mesece vztrajajo, da si želijo voditi “vključujočo” vlado in spoštovati človekove pravice žensk, ki so jih močno kršili, ko so bili na oblasti pred ameriško invazijo na državo leta 2001. Tiskovni predstavniki teroristične skupine pa so pojasnili, da pa ne nameravajo spoštovati človekovih pravic ljudi, za katere menijo, da so homoseksualci. “LGBT … To je v nasprotju z našim šeriatskim pravom,” je za Reuters prejšnji teden povedal tiskovni predstavnik talibanskega “finančnega ministrstva” Ahmad Wali Haqmal v intervjuju, v katerem je večinoma zahteval dostop talibanov do denarja afganistanske vlade in mednarodno naložbo v džihadistično organizacijo.

Kimahli Powell, ki vodi kanadsko nevladno organizacijo Rainbow Railroad, je za France24 povedal, da ima organizacija dokaze, ki kažejo, da so talibani izkoristili podatke tujih organizacij, ki so zahtevale evakuacijo afganistanskih državljanov takoj po tem, ko je skupina zavzela Kabul, da bi sestavili sezname osumljenih istospolno usmerjenih. “Zdaj zagotovo vemo, da med talibani krožijo ‘seznami za odstrel’, na katerem so identificirane osebe LBTQI+,” je zatrdil Powell. Zdi se, da je nakazal, da je Rainbow Road med organizacijami, katerih poskusi za pomoč ogroženim Afganistancem, da bi pobegnili talibanom, so bili uporabljeni za preganjanje LGBT ljudi. Organizacija je potrdila, da je letos prejela 700 prošenj za evakuacijo iz Afganistana, večino predvidoma po padcu afganistanske vlade.

“Nekateri posamezniki, ki so se obrnili na nas, so nam povedali, kako so prejeli skrivnostno e-pošto od nekoga, ki trdi, da je povezan z Rainbow Railroad, in zahteva njihove podatke in potni list,” je pojasnil Powell. Tako so sicer informacije o tem tudi pricurljale na plano. Talibanski džihadisti so napadli domove nekaterih od teh posameznikov. V enem primeru, je podrobno opisal Powell, so osebo, ki je iskala pomoč na Rainbow Roadu, obiskali posamezniki, za katere se sumi, da so talibanski džihadisti, ki so jo pretepli in zažgali njen potni list, zaradi česar je bil odhod iz Afganistana “neskončno težji”.

Foto: epa

LGBT osebe ubijajo na brutalen način
Podobna poročila o napadih in grožnjah LGBT osebam v Afganistanu so se pojavila skoraj takoj po vrnitvi talibanov na oblast. Avgusta je gej anonimno za britanski Daily Mail povedal, da jih  talibani lovijo in zelo brutalno ubijajo. “Ne kot drugi, ki jih ubijejo s pištolo ali kroglo. Uporabili bodo ogenj, ali pa nam bodo odsekali glavo ali kamenjali in bodo pri tem uživali – to jim je sprejemljivo,” je podrobno opisal moški in dodal, da je njegov prijatelj storil samomor.

ITV je v istem tednu poročal o incidentu, v katerem so talibanski džihadisti pretentali geja v Afganistanu tako, da so z njim stopili v stik na družbenih omrežjih in se dogovorili za sestanek. “Dve osebi sta ga posilili, pretepli in nato zahtevali številko njegovega očeta, da bi mu lahko povedali, da je njegov sin gej,” je bilo podrobno poročano. The Advocate je poročal o ločenem incidentu v Kabulu, v katerem so talibani ubili 24-letnega geja. Moški, ki je bil njegov partner, je zgodbo namreč delil pod psevdonimom. “Jaz sem odšel na svoj dom, on pa na svojega. Rekel je, da so ga našli. Prišla sta dva avtomobila, v katerih so bili talibani. Pretepli so ga in odpeljali – nihče ne ve, kam – in ga nato ubili. Potem so njegovo telo razrezali na majhne koščke, da bi pokazali ljudem, da to počnejo z geji,” je zaključil.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...