Talibani so bili in so tudi pri nas

Datum:

Med drugo svetovno vojno smo pri nas imeli narodnoosvobodilni boj na Primorskem, ki so ga prvi začeli, dolgo zamolčani Tigri, ne komunisti, že dolgo pred letom 1941. V ostali Sloveniji smo imeli odporniško gibanje proti nacionalsocialističnemu okupatorju, nekje več, drugje manj. Odporniško gibanje proti okupatorju so imeli tudi Norvežani, Francozi, z eno veliko razliko, kajti tam niso imeli komunistične revolucije.

Kaj so značilnosti vseh revolucij? Vsekakor nasprotovanje obstoječemu sistemu, ki marsikje v resnici ni bil in ni ljudem prijazen. Žal je z vsemi revolucijami povezanih preveč laži, tudi z vedno opevano francosko, da o boljševiški oziroma komunistični ne govorimo. O tem smo v preteklem tednu (sobota 18.september ob 14.55) lahko na RTV SLO videli angleško oddajo, ki je prikazala veliko zlaganosti in nasilja v času pred, med in po francoski revoluciji, ki naj bi bila mati vseh revolucij. Po njej so se zgledovali tudi boljševiki.

Žal so vse revolucije prinesle enoumje, revolucionarna sodišča, državni teror in pobijanje. Tako so tudi med francosko revolucijo poleg kralja in kraljice pobili še vsaj 3 tisoč ljudi…? Tudi pri nas, neposredno po koncu 2. svetoven vojne, so revolucionarji  izvedli maščevanje z pobijanjem vojnih nasprotnikov in drugače mislečih, brez sodnih postopkov. Še več. Že med vojno je bilo, še posebej v ljubljanski pokrajini, likvidiranih preko 300 ljudi, ki se niso strinjali s komunisti in njihovimi političnimi načrti.

Partizansko-talibanske metode
Revolucija je tudi nam prinesla nasilje nad drugače mislečimi, tako kot se to zgodi pri vseh revolucijah. Želim, da bi se ob tem zamislili predvsem mlajši ter to preverili. Zakaj? Ker se z razlogom, da ne bi prišlo do prave resnice, stalno ponavlja fraza: Pustimo preteklost in glejmo naprej. Ne pozabimo: Zgodovina nas uči in želel bi si, da bi se iz zgodovine kaj naučili, vendar to se zgodi le, če želimo. Brez poznavanja in priznavanje zgodovine, človeštvo ponavlja iste napake.  Leta 1990 smo Slovenke in Slovenci imeli srečo, da smo dokaj mirno, brez revolucije, zamenjali sistem enoumja.

Foto: STA

In zakaj primerjava z talibani? Talibani so se borili proti Rusom, kasneje Američanom, skratka borili so se za neodvisnost Afganistana, ob tem pa, po razpoložljivih informacijah, v državo vnašali in vnašajo teror in strahovlado z enim samim namenom, uveljaviti samo in izključno šeriatsko pravo. In kaj so počeli naši revolucionarji? Uvedli so komunizem, enoumje, kjer je bila kakršna koli vera za njih zavržena, da o njihovih lažeh o enakosti, ob razkošju vodilnih komunistov niti ne pišem. V ospredju je bila laž! Če sedaj, 30 let po vzpostavitvi demokracije, sledimo novicam, poročanju na RTV SLO, lahko ugotavljamo, da se v poročanjih izgublja poročanje o revoluciji in ostaja v ospredju le narodnoosvobodilni boj. Ali je to prava resnica? Ali nimamo po vsej Sloveniji cel kup spomenikov revoluciji?

Le zakaj se je Alenka Bratušek z Romanom Jakičem postavila tako, da je v ozadju viden spomenik Edvardu Kardelju? Simboli revolucije so za njiju očitno pomembni. Sicer pa, saj je jasno, vsi ti se ne vračajo v zgodovino, to dela samo Janša. Zakaj so so se najvidnejši predstavniki SD poklonili spomeniku Borisu Kidriču? Ob tem pa v isti sapi poslanec Marko Koprivc, viden predstavnik SD v parlamentu izjavlja, da so v SD povojno morijo obsodili. Laž in sprenevedanje. Žal laži “proizvajajo” tudi osrednji mediji. Ker smo še globoko v “korona krizi” si dovolim nekaj navedb za osvežitev spomina. Radio SLO 1 je 24. marca 2020 poročal: Vlada je brez pojasnil odstavila direktorico NIJZ, ki si je uspela ob izbruhu covid-19 pridobiti zaupanje javnosti…? Tako naš nacionalni radio o izjemno resni temi.

Poglejmo kaj je tedaj izjavljala dr. Nina Pirnat. 24, februarja, ko so naši zahodni sosedi že zaznavali hudo krizo ob virusu in je veliko naših smučalo v Italiji je izjavila: Potniki, ki se vračajo iz tujine in dobijo bolezenske znake, naj po telefonu kontaktirajo zdravnika. Zaščitno vedenje pa ni potrebno, tudi maske ne. V zadnjih dneh februarja signali zdravstvene krize v severni Italiji ga. dr. Pirnatove ne zmotijo. Ljudje, ki prihajajo z ogroženih območij in so zdravi, so lahko normalno vključeni v delovni kolektiv in ne potrebujejo domače samoizolacije” in tako dalje. Še 5. marca 2020 je izjavila: “Poudariti moram, da je za prenos bolezni potreben tesnejši stik z bolnikom, zato je verjetnost, da bi se okužili njegovi spremljevalci na urgenci zelo majhna, podobno velja za sopotnike v letalih.”

In ob tem “moj” radio, ki sem ga prisiljen plačevati poroča, da je bila ga dr. Pirnatova odstavljena brez pojasnil. To so “neodvisni” mediji. O nadaljevanju škode, ki so jo povzročili naši osrednji mediji s svojim navijaškim poročanjem proti sedanji vladi in s tem škodili ljudem, sem že pisal. Tudi informacijska pooblaščenka in nekateri pravniki spotikajo vlado z trditvijo, da je potreben zakon in ne uredba, z namišljeno predpostavko, da ob strogih zakonskih ukrepih ne bi bilo nasprotovanja opozicije, “neodvisnih” medijev. Očitajo ji “teror” in podobne nesmisle. Dr. Leon Cizelj z inštituta Jožef Štefan je na enem od zadnjih večernih Odmevov povedal, da so v državah Evrope, kjer so sedaj že sproščeni vsi ukrepi, v bitki z virusom stopili politiki skupaj.

Postali smo črne ovce zaradi opozicije in sindikatov
Kaj pa pri nas? Še pred tem, ko je bila postavljena nova vlada, spomladi 2020, smo že imeli proteste proti “koaliciji sovraštva”. In to se nadaljuje ves čas.  Povsem na mestu je vprašanje prof. dr. Jereba, vodje intenzivne enote na Infekcijski kliniki, o “dobronamernosti” protestnikov. Sam dodajam, da so protesti, ki od vsega začetka niso bil kritično, politično neopredeljeno komentirani s strani medijev, sedaj prerasli v teror drhali s političnimi nameni. Skoraj leto dni je bilo poročanje “neodvisnih medijev” tudi s primesmi simpatij. Opozicija se od teh neprijavljenih protestov, marsikje brez upoštevanja obveze nošenja mask, ni distancirala in sedaj imamo stanje, kot ga imamo. Smo črna ovca na zemljevidu Evrope. Za piko na i proti  ukrepom vlade, ki so ob stanju kakršnega imamo nujni, enaki ali podobni ukrepom v drugih državah, sedaj groze nekateri politično angažirani sindikati. Kaj ko bi začeli groziti tudi v sindikatih zdravstvene nega in zdravnikov, da imajo dovolj neumnosti dela naroda, ki ne verjame v virus in ki zaradi tega ogroža obolele z virusom in vse ostale, ki so prikrajšani v njihovem dostopu do zdravljenja. Verjamem, da bodo naši “neodvisni mediji”, ob sedanjih prepotrebnih zaostritvah vlade, spet poročali o nesprejemljivem komuniciranju vlade. Da, spoštovane Slovenke in Slovenci, med nami imamo popolne telebane in ne samo “talibane”!

Janez Remškar

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...