Tanja Fajon grozi s tožbo, ker smo jo označili za Sorosovo plačanko – Toda novi dokumenti razkrivajo, da je financiral celo njeno predvolilno kampanjo

Datum:

Evropsko poslanko Tanjo Fajon je naše poročanje o Sorosovi fundaciji Open Society, na seznamu katere se je skupaj z Ivom Vajglom znašla tudi sama, očitno močno prizadelo. Na naš medij je namreč naslovila grožnjo s tožbo, če ne objavimo njenega zahtevanega popravka, v katerem trdi, da od zloglasnega ameriškega finančnega špekulanta ni prejela niti evra. Prav tako jo je močno zmotilo naše poročanje, da je s svojim vmešavanjem v notranjo politiko na Zahodnem Balkanu, zlasti v Makedoniji, posredno kriva za poslabšanje razmer, ki bi dejansko lahko vodile v državljansko vojno. Nova24TV pa še zdaleč ni prvi medij, ki je poročal o tem, da sta Fajonova in Vajgl na Sorosovi plačilni tisti, saj so v preteklosti na to temo že pisali portali, kot so Kul24.si, Demokracija in drugi. Ker Tanja Fajon naš medij obtožuje, da zavajamo gledalce in bralce, v nadaljevanju objavljamo dokumente, ki jih je še pred nami objavil tudi portal 24kul.si in dokazujejo, da sta člana stranke SD za svoje politično udejstvovanje tako ali drugače “zaslužila” prek Sorosovih fundacij.

                   

Tanja Fajon je na naš medij naslovila elektronsko pismo, v katerem nam sporoča, “da v skladu z Zakonom o medijih zahtevam objavo demantija navedb vaših člankov, v katerih mi pripisujete povezavo z Georgom Sorosem”. Fajonova v pismu trdi, “da gospoda Sorosa ne poznam, z njim se nisem nikoli srečala in nikoli z njim sodelovala. Kot gostja – poslanka sem (enkrat) sodelovala na konferenci, ki jo je organiziral Open Society Institute v Evropskem parlamentu v Bruslju, za kar seveda nisem dobila ne plačila ne drugega nadomestila”.

Evropska poslanka po svojih besedah najostreje zavrača trditve, “da od Sorosa ali njegove fundacije prejemam kakršen koli denar oz. da sem na njegovem plačilnem seznamu ali plačilni listi. Trditve, ki ste si jih privoščili, so čista laž in ste zanje moralno in tudi kazensko odgovorni”. V nadaljevanju svojega pisma pa nekdanja novinarka RTV vendarle dopušča kanček možnosti, da je resnično uvrščena na seznam Open Societyja o Sorosovih zaveznikih v Evropskem parlamentu za obdobje med leti 2014 in 2019. “Za sezname, ki jih objavljajo različne institucije, nisem odgovorna, prav tako ne za namene, ki jih ob tem imajo, sem pa s svojim delom odgovorna sebi in državljanom in ga zato tudi odgovorno opravljam,” trdi Fajonova.

V nadaljevanju evropska poslanska še obračuna z naših medijem, saj nas obtožuje, da svojega dela ne opravljamo odgovorno: “Lahko vam kot oseba ali politik nisem všeč, lahko se ne strinjate z mojimi stališči, vendar vam to ne daje pravice, da lažete in zavajate svoje bralce in poslušalce in med njimi širite nestrpnost, ki temelji na povsem izmišljenih informacijah. V to kategorijo sodijo tudi zapisi o mojem vmešavanju v razmere na Zahodnem Balkanu, zaradi česar bom, kot trdite, kriva za vojno.” 

Toda zaupni dokumenti, ki smo jih uspeli pridobiti na Novi24TV in so jih še pred nami objavili nekateri drugi slovenski mediji, dajejo slutiti, da slovensko javnost v resnici zavaja Tanja Fajon. V našem mediju nikoli nismo trdili, da Fajonova Georgea Sorosa pozna in se je z njim kdaj srečala, toda sodeč na dokumente je, skupaj z Ivom Vajglom, vseeno na njegovi plačilni listi. Soros je namreč lastnik fundacije Open Society.

Kot je poročal portal 24kul.si namreč razkriti dokumenti mednarodnega finančnega sklada v lasti Georgea Sorosa razkrivajo, kako je mogotec pomembno vplival tudi na zadnje evropske volitve v Sloveniji. V nedavno razkritem poročilu Reliable allies in the European Parliament (2014–2019) najdemo poročila o financiranju kampanje za leve politične stranke in informacije o tem, da sta Tanja Fajon in Ivo Vajgl plačanca t. i. Open society. Oba sta v Evropskem parlamentu člana t. i. radikalne skupine LGBTQ aktivistov in zagovornika proabortivnih lobijev.

Gremo še enkrat po vrsti. To je informacija v internem biltenu Sorosove Open Society o tem, da sta Fajonova in Vajgl Sorosova človeka v Evropskem parlamentu.

 

Foto: Arhiv Nova24TV.
Foto: Nova24TV.

Dalje: 24kul.si je prvi objavil dokumente, ki razkrivajo, da je v Sloveniji Soros z 9.840 USD financiral predvolilno kampanjo in mobiliziral mlade v podporo Fajonovi in Vajglu. Kontaktna oseba je bila Tea Jarc.

Foto: 24Kul.si

Po poročanju 24kul.si sta bila Fajonova in Vajgl deležna posebne Sorosove finančne podpore na Facebooku in spletu. Tema, ki jo je financiral Soros v podporo slovenskim levičarjem, so bili tudi migranti. Samo vprašamo se lahko, zakaj Fajonova še vedno tako goreče zagovarja multi-kulti politiko, ki je Evropi v zadnjih dveh letih prinesla mnogo gorja, posledice pa se kažejo tudi v terorističnih napadih po evropskih državah.

Foto: 24Kul.si

Tanja Fajon nas obtožuje, da zavajamo naše bralce, ker smo poročali o njenem vmešavanju v notranjo politiko držav Zahodnega Balkana, zlasti Makedonije. A to so informacije, ki nam jih je posredoval že Cvetin Čilimanov, novinar makedonske državne tiskovne agencije. Čilimanov nam je v telefonskem pogovoru potrdil, da so makedonski protestniki, ki še vedno vsak dan vztrajajo pred zgradbo Sobranja in kličejo k ponovnim volitvam, saj je Zaev na oblast prišel s pučem, ogorčeni tudi zaradi vmešavanja slovenskih socialdemokratov, na čelu s Tanjo Fajon in Ivom Vajglom. “S takšnim vmešavanjem je slovenski SD soodgovoren za nastalo politično krizo, ki bi kaj lahko vodila v oboroženi spopad oz. državljansko vojno,” nam je povedal Čilimanov. Da so siti vmešavanja slovenskih socialdemokratov, nam je v ekskluzivnem telefonskem pogovoru pred tedni povedal tudi glavni organizator protestov, znani režiser Boris Damovski.

Podobnega mnenja je tudi Tomaž Štih, nekdanji programski direktor Državljanske liste, zdaj ustanovitelj liberalne stranke Prstan, ki se je oglasil iz Londona kot Libertarec na Twitterju in komentiral veliko politično krizo v Makedoniji: “To se zgodi, če v državo razlagat demokracijo in delat EU diplomacijo pošljete Vajgla in Fajonovo!”

O morebitnih novih grožnjah Tanje Fajon našemu mediju vas bomo v prihodnjih dneh tem obveščali.

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...