Televizija Nova24TV že eno leto drzno razkriva strice in nečake, ki nam vladajo iz ozadja

Datum:

Ko je pred več kot enim letom začela izhajati naša spletna stran, so jo številni dočakali z navdušenjem. Še večja pričakovanja so bila z oddajanjem televizije, ki je 1. marca lani prvič začela oddajati širom Slovenije. Ni jih bilo malo, ki so nam napovedovali, da bomo hitro propadli. Na veselje prvih in navkljub drugim smo uspeli in obstali. Nismo zgolj obstali, postali smo vpliven medij, ki je pomembno spremenil naš medijski prostor.

                   

Nič več ne more ostati skrito, ker objavimo, kar drugi skrivajo. Stvari prikazujemo iz drugačne perspektive in s tem dajemo bralcem možnost izbire. Ponosni smo na delo, ki ga opravljamo in vztrajali bomo. Bili smo prvi, ki smo prikazali, da begunci niso zgolj begunci, ampak da gre v večini za ilegalne migrante, med katerimi so tudi teroristi. Na začetku so nas napadali, danes to ve cela Slovenija.

Nocoj ob 19.30 uri ne zamudite posebne oddaje Hobotnica, ki bo posvečena 1. rojstnemu dnevu Nova24TV. Voditelj Boris Tomašič napoveduje zanimivo in zabavno oddajo, sodelovali pa bodo vsi voditelji.

Od vprašanj k odgovorom
Bili smo prvi, ki smo strice in nečake iz ozadja, ki brez volitev upravljajo našo državo, imenovali z imeni in priimki. Danes so številni drugi mediji zbrali pogum in govorijo o ljudeh, ki so ugrabili državo. Najbolj pomembno pa je, da rastemo in vsak dan povečujemo svoj vpliv. Postavljamo vprašanja in terjamo odgovore. Zato nam mnogokrat očitajo, da smo predrzni.
Resnica je samo ena
Nismo predrzni, le svoje delo opravljamo. Ostali smo zvesti našemu sloganu. Še zmeraj smo v službi resnice, le da smo po enem letu boljši in bolj izkušeni. Resnica pogosto ni prijetna, zato mnogim ni všeč, kar pišemo. To nas ne moti, vztrajali bomo zaradi tistih, ki nas podpirate, in zato, ker imamo poslanstvo. Naše poslanstvo je razkrivati prikrito in povedati stvari drugače, kot želijo vladajoče elite, da jih vidite.
Boris Tomašič, programski direktor in voditelj oddaje Hobotnica: “Danes mineva eno leto od oddajanja Nove24TV, dolgo pričakovanega projekta, ki razbija monotomijo v medijskem prostoru. Ljudem smo prinesli osvežitev in možnost izbire, da vidijo stvari iz druge perspektive in vidijo, da resnica ni zgolj slika režimskih medijev. Naš vpliv je v enem letu, kljub napovedim o propadu, vsak dan večji. V današnji Hobotnici bomo v posebni izdaji prikazali ozadja nastajanja naših oddaj. Pokazali bomo precej zanimivih odlomkov, ki jih tudi voditelji še niso videli, gledalci pa se boste lahko prepričali, koliko naporov je potrebnih, da nastane takšen medijski projekt in da je lahko uspešen.”
Boris Tomašič, programski direktor in voditelj oddaje Hobotnica (foto: Anja Geč).
Aleksander Rant, urednik in voditelj:Nova24TV je projekt, ki je pomemben za dvig demokratičnega standarda v Sloveniji in za pluralizacijo medijskega prostora. To, kar drugi mediji zamolčijo, mi poročamo. Pišemo o napadih migrantov, poročamo o delovanju stricev iz ozadja, ki obvladujejo večino podsistemov slovenske družbe. Zaradi tega smo tarča napadov režimskih medijev, a to samo potrjuje, da delamo nekaj prav. Ljudje so več kot očitno siti cenzuriranih zgodb, ki zgolj perejo roke odgovornih. Mi pa jih sprašujemo in terjamo odgovornost za storjena dejanja. Osebno sem vesel, da imam možnost sodelovati pri tem projektu. Da imam možnost izražati svoje mnenje in voditi oddaje z gosti, ki jih režimski mediji ne povabijo, ker je resnica nevarna za sistem. Tako portalu kot televiziji se gledanost/branost zvišujeta iz meseca v mesec, mi pa smo ponosni na svoje poročanje in pisanje. Vesel sem, da sem lahko del zgodbe, ki bo Slovenkam in Slovencem omogočila, da na politiko, družbo in gospodarstvo gledajo drugače. Če jih že ne bomo prepričali, pa bomo vsaj predstavili drugo plat kovanca in to je v demokraciji najbolj pomembno.​”
Aleksander Rant, urednik in voditelj (foto: Nova24TV).
Marjanca Scheicher, voditeljica in novinarka: “Biti v službi resnice je svojevrsten izziv, saj na delovnem mestu pod takšnim sloganom lahko naletiš na marsikatere očitke. A trudim se po najboljših močeh, da bi resnica, tista prava, ne prirejena, prišla do Slovenk in Slovencev. Ker si jo zaslužijo in ker si pošteni državljani zaslužimo živeti v pošteni državi. Nadvse sem počaščena, da sem lahko del tega fantastičnega kolektiva z mladostno energijo in da sem dobila priložnost, da se pokažem, da znam biti resna, udarna in provokativna novinarka tudi pri tematikah, ki se razlikujejo od tistih, kar sem pisala pred resnim novinarstvom in kar mi očitajo levičarji in njihovi plačani komentatorji. Moje članke lahko redno spremljate na https://nova24tv.si,​ ob nedeljah zvečer pa nastopim kot voditeljica v oddaji Iz oči v oči na Nova24tv, kjer gostim zanimive goste iz sveta estrade. Sogovorniki pred mano pogosto razgalijo svojo dušo in priznajo tisto, kar niso priznali še nobenemu drugemu novinarju oziroma mediju, zato se splača imeti ob 19.30, ob nedeljah, televizor preklopljen na Nova24TV – ker boste zagotovo izvedeli še drugo plat zgodbe.”
Marjanca Scheicher, voditeljica in novinarka (foto: Anja Geč)
Sofija Pika Simič, voditeljica in novinarka: “Veseli me, da sem del ekipe, ki ustvarja vsebine za informativni program Nove24TV. Koliko pa se je, z našim enoletnim obstojem Slovenija postavila na stran demokratičnih držav, ki imajo pluralni medijski prostor, pa je na strani gledalcev. Hvala vsem našim zvestim gledalcem, tako levim kot desnim, ki nas spremljajo. Potrudili se bomo, da boste izvedeli zamolčano in naša naloga je, da objavimo resnico, ker je to naša dolžnost.”
Sofija Pika Simić, voditeljica in novinarka (foto: Nova24TV).

Jure Ferjan, voditelj in urednik ter nekdanji v.d. odgovornega urednika:

“Drage gledalke, spoštovani gledalci,

za nami je 1. leto, ki piše zgodovino. Zapomnili si ga bomo različno, nedvomno pa po odpiranju tem, ki v Sloveniji že leto dni niso več tabu, niso več prepovedane in niso več zamolčane. Okoli 300 vsebinsko bogatih večernih oddaj, kopico prenosov “v živo”, spremljanje interpelacij v Državnem zboru RS in dogodkov po vsej Sloveniji … Ni nam uspelo le preživeti, temveč smo se, z vašo pomočjo, uspeli resno pozicionirati v slovenskem medijskem prostoru. 

Začetki so težki. Kritike mnogokrat na mestu, a vztrajamo zaradi pluralizacije slovenskega medijskega prostora, ki potrebuje korenito prevetritev in ta proces se je začel z novo medijsko hišo, s projektom Nova24TV in spletnim portalom Nova24TV.si. Vztrajamo zaradi vas in še naprej bomo – vedno boljši,  prodornejši ter vsebinsko in vizualno privlačnejši. Vse kar lahko spremljate na Nova24TV je rezultat trdega dela ali t. i. mali čudež za katerega, iz dneva v dan, skrbi pridna, neutrudljiva in izjemno predana ekipa sodelavcev in prijateljev – urednikov, voditeljev, novinarjev, snemalcev, montažerjev in seveda vodstvo podjetja.

Vse najboljše Nova24TV, ob tem pa čestitke sodelavkam in sodelavcem za vse kar smo dosegli.”

Jure Ferjan, voditelj in urednik ter nekdanji v.d. odgovornega urednika (foto: Anja Geč).

Hvala vsem, ki ste podprli projekt nove medijske hiše in hvala vsem našim gledalcem. Posebna zahvala in pohvala pa gre naši ekipi, ki že leto dni z zanosom in ponosom, vztrajno in odločno ter zavzeto in predano pripravlja vsebine za televizijski pogram ter portal Nova24TV.si.

Uredništvo Nova24TV – Prvi v službi resnice

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...