To je nekdanja srbska uradnica, ki je z informacijami zalagala ljudožersko mafijo

Datum:

Pred dnevi je javnost pretresla novica o tem, kako je ljudožerski mafijski klan Veljka Belivuka (Velje Nevolje) osebe, ki jih je ugrabil, v skrivnih bunkerjih mučil s sekirami in kladivi in iz njih s pomočjo industrijskega stroja izdeloval čevapčiče ter jih pošiljal kolegu Radoju Zvicerju v Črno Goro. Ta jih je pekel na ražnju in metal psom, čevapčiče narejene iz svojih največjih sovražnikov pa užival sam z veliko čebule in gorčice. Trenutno je na begu, srbski predsednik Aleksandar Vučić pa je že napovedal, da bo moral ubiti še njega, če bo želel ostati na prostosti, in da ga bodo iskali vse od Črne Gore pa do Kolumbije. Pred časom pa smo že poročali o tem, da so mafijske povezave segale v sam državni vrh, saj so klanovci, ki so se sicer ukvarjali s tihotapljenjem prepovedanih drog, potrebovali kritje svojega hrbta. V ta namen jim je zvesto služila (tudi) Dijana Hrkalović, nekdanja državna sekretarka na srbskem ministrstvu za notranje zadeve. 

Sedaj je že znano, da je nekdanja državna sekretarka Dijana Hrkalović ljudožerskemu mafijskemu klanu (ki je zaslovel tudi po tem, da je ljudem rezal jezike in glave ter z njimi igral nogomet, trupla pa med drugim uničevali v kislini ali z njihovimi deli hranil ribe) dostavljala zaupne policijske informacije. Organi se namreč pri svojih preiskavah niso ustavljali zgolj pri članih “kavaškega klana”, marveč so iskali tudi njihove koristne povezave oziroma osebe, ki so jih oskrbovale s ključnimi informacijami za nemoteno delovanje, poroča Kurir.

Njeno ime se je v času preiskave pojavljalo večkrat. Ko je bila še zaposlena na srbskem notranjem ministrstvu, je bilo na ključna mesta imenovanih 256 ljudi, ki so bili razvrščeni v več policijskih sindikatov. In ta mreža oseb je bila ključna za pokrivanje, med drugim prič tajnih policijskih obveščevalcev v mafijskem podzemlju. Vsi so imeli šifrirana imena, preden je bila imenovana na Ministrstvo za notranje zadeve. Samo inšpektorji, ki so od njih prejemali podatke, so vedeli za njihovo resnično identiteto. Z njenim nastopom na ministrstvu pa so bile šifre v zaupnih dokumentih nadomeščene s pravimi imeni in priimki. 

Njeni ljudje iz sindikata so imeli potem nalogo spremljati vsako posamezno obravnavo, vsebino izmenjanih informacij in jih snemati. Te zapiski so bili nato poslani Hrkalovićevi, ki je natančno vedela, kdo je kaj rekel proti ekipi Belivuka, ki jo je ščitila. Slednji je zaupne podatke tudi posredovala. Kaj se je nato zgodilo v vsakem posamičnem primeru, preiskovalni organi še odkrivajo. Vendar pa že obstajajo poročila o grožnjah, nekateri pa naj bi bili celo umorjeni, saj so predstavljali preveliko tveganje za mafijsko organizacijo. Za eno izmed likvidiranih žrtev pa je celo znano, da so ji pred smrtjo odrezali jezik. Gre za jasno sporočilo vsem, ki bi si drznili spregovoriti.

Ljudožerec Zvicer je čevapčiče iz največjih “krvnih sovražnikov” pekel na ražnju ter jih užival z gorčico in veliko čebule
Po poročanju 24sata je kriminalec Radoje Zvicer 38-letni vodja “Kavačevega klana”. V javnosti je najbolj zaslovel po tem, da je v Črni Gori na ražnju pekel čevapčiče iz “človekovine”, ki jih je izdelal največji srbski kriminalec in mafijaš Velja Nevolja (Veljko Belivuk) skupaj s svojo ekipo. Znano je, da je svoje pse večinoma hranil s tovrstnimi čevapčiči, čevapčiče izdelane iz mesa svojih največjih “krvnih sovražnikov” pa je Zvicer užival skupaj z gorčico in veliko čebule. Zločinsko dejavnost so razkrinkali obtoženi soudeleženci te kriminalne združbe.

Kriminalec Radoje Zvicer je od srbskega mafijca Veljka Belivuka prejemal čevapčiče iz človeškega mesa, jih pekel na ražnju in z njimi hranil pse. Čevapčiče narejene iz največjih “krvnih sovražnikov” pa je užival sam z gorčico in veliko čebule. (Foto: Kurir)

Vest je šokirala ves svet, srbski predsednik Aleksandar Vučić pa je Zvicerju sporočil, da ga bo Srbija aretirala in obsodila za grozljive zločine, kjerkoli na svetu se bo skrival. Prav tako je znano, da je Belivuk skupaj s sodelavci snemal rezanje mesa svojih žrtev, kako ga zmeljejo ter iz njega delajo čevapčiče. Posnetki so bili zatem poslani Zvicerju v Črno Goro kot “človeški čevapčiči”, preko meje pa so jih prevažali v posebnih hladilnikih. Ko je Zvicerja nekdo sprovociral, je prosil Belivuka, naj mu pošlje čevapčiče.

Ugotovljeno je bilo, da so nekaterim žrtvam v zadnjično odprtino potisnili rezilo sekire ali jim prerezali tetive
Belivukovi mesarji pa so ljudi dejansko umorili, jih zmleli v industrijskem stroju za mletje mesa, iz njih izdelali čevapčiče ter jih pošiljali Zvicerju. Preden so jih pomorili pa so jih na najbolj okrutne načine mučili. V ta namen so uporabljali sekire, ki so jih našli v skrivnem bunkerju. Ugotovljeno je bilo, da so nekaterim žrtvam v zadnjično odprtino (anus) potisnili rezilo sekire ali jim prerezali tetive, nekaterim izmed njih pa so s kladivi polomili sklepe in lobanje, kot je za javnost izpričal Vučić sam. Ob tem je poudaril, da ti grozljivi zločini niso povezani samo z bojem za prevlado na trgu prepovedanih drog.

Stroj za industrijsko mletje (človeškega) mesa. (Foto: Kurir)

Vučić je Zvicerju še sporočil, da je bolje, da ga ubije, ker se ne bodo ustavili, dokler ga ne ujamejo in da bo odgovarjal za svoje čevapčiče. Izsledili ga bodo kjerkoli med Črno Goro in Kolumbijo. “Odgovarjal boš za čevapčiče, baraba!” je bil jasen srbski predsednik. Obenem je še pristavil, da ima rad svojo državo, in da česa takšnega ne bo dovolil. Pristavil je še, da so želeli ti ljudje vladati Srbiji, ter da že pet mesecev v Srbiji ni bilo nobenega umora, in da si želi prav takšno Srbijo. Kot je še pristavil, se za svoje življenje ne boji. Vse je videl in ne bo dopustil, da bi njegova država propadla. Pripravljen je dati glavo, ne pa Srbije.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Poslanec Kosi: “Zamenjava prebivalstva in islamizacija Evropi ne obetata nič dobrega!”

"Namesto da bi uvajali neke ukrepe s področja demografije,...

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...