To ni več normalno: v Beli krajini migranti ukradli avto, lastnik za Nova24TV povedal, da tam vladajo alarmantne razmere!

Datum:

V noči s sobote na nedeljo so ilegalni migranti v Gorici pri Sinjem vrhu ukradli avtomobil, po čemer so jih policisti uspeli zaustavili šele z uporabo “stingerja” na glavni cesti Kočevje-Ribnica. Pogovarjali smo se z lastnikom ukradenega vozila, ki poroča, da zaradi številnih kriminalnih dejanj ilegalnih migrantov v Beli krajini tudi sicer vladajo alarmantne razmere. “Moja hčerka si ne upa na sprehod ali v gozd. To ni normalno. Sam se v svojih mladih letih nikoli nisem spraševal, ali si upam na sprehod, ali si upam v gozd,” je povedal lastnik ukradenega avtomobila, da mora vedno, ko zapusti hišo, paziti, da jo zaklene, saj se zaradi številnih ilegalnih migrantov nikoli ne ve, kdaj bo kdo skočil izza vogala in šel vanjo. 

Kriminalna dejanja migrantov po Sloveniji ne ponehajo. Po poročanju Policijske uprave Ljubljana so namreč v noči s sobote na nedeljo ilegalni migranti z dvorišča stanovanjske hiše v Gorici pri Sinjem Vrhu ukradli osebni avtomobil Golf II. Vozilo, ki ni upoštevalo zvočnih in svetlobnih znakov policistov ter je pospešeno nadaljevalo z vožnjo, so policisti izsledili na cesti Kočevje-Ribnica ter ga poskušali kontrolirati. Zaustaviti jim ga je uspelo šele z uporabo prisilnih sredstev oziroma “stingerja”. “Ob zaustavitvi so iz vozila zbežale štiri osebe, voznika so policisti prijeli. V postopku obravnave je bilo ugotovljeno, da je voznik tujec, državljan Alžirije. Policisti so v nadaljevanju prijeli še dva tujca, državljana Egipta, nadaljujejo pa z iskanjem še preostalih dveh,” so zapisali na policiji.

Ilegalni migranti so v avtu pustili velik nered
V povezavi z dogodkom smo se pogovarjali z lastnikom ukradenega avta Miroslavom Šneljerjem. Ta poroča, da je bil njegov avto najverjetneje ukraden v nedeljo, malo po 2. uri zjutraj, saj so vozilo takrat slišali nekateri sovaščani. Kot so ga obvestili policisti, je bilo vozilo pri Ribnici s prisilnimi sredstvi zaustavljeno okoli 3.30, pri čemer so bile poškodovane vse štiri gume ter platišča. “Avto je bil ukraden z dvorišča izpred hiše, dva metra od vrat,” dodaja Šneljer, ki je ukradeni avtomobil v nedeljo prevzel na Policijski postaji Kočevje. “Znotraj avta je vse razmetano, polomljena je kljukica, vse sem moral dezinficirati, razkužiti. Notri so imeli migranti steklenice, prav tako pa je v vozilu ostala tudi odeja. Vse to smo zmetali v smeti,” o neredu, ki ga je 5 ilegalnih migrantov povzročilo v njegovem avtu, poroča Šneljer.

“Stinger” (Foto: družbena omrežja)

Vlom v mrliško vežico Sinji Vrh
Ilegalni migranti so pred dvema tednoma vdrli tudi v mrliško vežico na pokopališču Sinji Vrh. “Najbolj žalostno pri tem je bilo, da so bile tam puščene smeti, rjuha kliničnega centra Ljubljana, zraven pa še telefonske številke odvetnic na evropskem nivoju,” o omenjenem dogodku poroča Šneljer. Ob tem dodaja: “Vprašamo se lahko, kaj se tukaj dogaja. Vsi ljudje so samo tiho, vsi samo molčijo, nihče si ne upa ničesar povedati.”

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Domačini si ne upajo več niti na sprehod
Šneljer tudi sicer poroča, da zaradi ilegalnih migrantov v Beli krajini vladajo alarmantne razmere: “Policisti dnevno ulovijo na desetine ilegalnih migrantov. Zadnjič so jih veliko prijeli tudi v Bregu, 17 pa jih je, ko so videli policiste, pobegnilo nazaj na Hrvaško. Moja hčerka si ne upa na sprehod ali v gozd. To ni normalno. Sam se v svojih mladih letih nikoli nisem spraševal, ali si upam na sprehod, ali si upam v gozd.” Ob tem Šneljer poroča, da mora vedno, ko zapusti hišo, paziti, da jo zaklene, saj se zaradi številnih ilegalnih migrantov nikoli ne ve, kdaj bo kdo skočil izza vogala in šel vanjo. “Vsak Evropejec, ki je nekaj ustvaril s svojimi rokami, ki je pošten človek, vidi, da to ne pelje nikamor, saj se naša in njihova kultura ne ujemata,” še zaključuje Šneljer.

M. D.

Sorodno

Zadnji prispevki