To niso “buče”, to je čisto res

Datum:

Vitamini in minerali, ki jih vsebujejo buče, pomagajo pomirjati kožo, preprečujejo pa tudi nastanek aken. Maska iz buč je odlična za nego kože, saj te vsebujejo veliko sestavin, ki upočasnjujejo njeno staranje. Bučkine maske so primerne za vse tipe kože.

                   

Buče vsebujejo veliko antioksidantov in encimov, ki preprečujejo nastanek suhe kože. Maska iz buč na kožo deluje kot piling, bogata je s številnimi vitamini, prav tako pa vsebuje minerale, kot so magnezij, kalij, cink in železo. Zaradi mnogih prednosti bučo danes uporabljajo v mnogih kozmetičnih izdelkih in pri profesionalni negi kože.

Foto: iStock
Foto: iStock

Problemi z aknami?
Vitamina A in C, ki se nahajata v buči, pomagata mehčati in pomirjati kožo, stimulirata pa tudi proizvodnjo kolagena, ki zmanjšuje znake staranja. Cink v semenih preprečuje in odstranjuje akne, kontrolira raven hormonov, pomaga pa tudi pri celjenju kože.

Recept za domačo masko iz buč

Sestavine:

1 žlička grškega jogurta

1 žlička bučnega pireja (svežega ali skuhanega)

1 žlica medu

1 žlica sode bikarbone

Vse sestavine skupaj premešajte. Zaradi sode bikarbone se lahko zmes malce napihne. Masko nanesite za umit obraž in pustite delovati 10–15 minut. Izperite s toplo vodo, potem pa obraz umijte še s hladno vodo, da zaprete pore.

Buča prav tako vsebuje sadne encime in alfa-hidroksi kisline (AHA), ki pospešijejo obnovo celic, s tem pa koža postane bolj gladka in lepša. Maska je po poročanju RTL primerna za vse tipe kože.

N. K.

 

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

V soboto bodo po Sloveniji potekale maše za domovino. Tudi v Mariboru

V soboto, 22. junija bodo po različnih cerkvah po...

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...