[Video] To pa je manipuliranje z otroki! Proračunski zaslužkar Andrej Rozman Roza na podnebnem štrajku krivdo za podnebne spremembe zvalil kar na Janeza Janšo!

Datum:

Znani slovenski pisatelj, pesnik, dramatik in igralec Andrej Rozman Roza se očitno zelo rad družbenopolitično aktivira, če lahko ob tem promovira levičarske ideje. Še posebej pa mu je ljubo, če lahko neposredno udriha čez največjo opozicijsko stranko SDS. Roza ni izpustil priložnosti za “pet minut slave”, ko je nastopil kot govorec na petkovem protestu za “podnebno pravičnost” v Ljubljani, saj je zlorabil besedo in politično obračunal s prvakom SDS Janezom Janšo. Janša, Tony Blair in še nekateri drugi naj bi bili po prepričanju Roze krivci za trenutno stanje, ne pa leve stranke, ki večino časa obvladujejo slovensko državo. Razume naj, kdor more. 

Še posebej ostro je Roza izrazil svoje nestrinjanje s politiko stranke SDS, ko je ob dnevu državnosti na dogodku v organizaciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) leta 2016 zaslišal recitacijo svoje pesmi “Nekaj ti moram povedat”. “Ko sem se na dan državnosti zvečer s kolesom peljal čez Trg republike, sem presenečen zaslišal verze svoje pesmi ‘Nekaj ti moram povedat’, ki jih je recitiral Roman Končar. Vem, da je pesem izbral z dobrimi nameni in sem bil po eni strani celo ponosen, da s svojimi besedami pridem tudi do ljudi, ki mislijo drugače,” je v sporočilu za javnost uvodoma zapisal Roza in v nadaljevanju dodal, da naj pri tem ne bi šlo le za kršenje njegovih avtorskih pravic,  pač pa še za veliko večjo težavo, saj je bila njegova pesem del programa neke politične prireditve, ki so jo organizirali ljudje, “s katerih vrednotami se sam ne samo ne strinjam, ampak jim odločno nasprotjem”.

Ob tem je Roza na protestu poudaril, da ga moti njihovo prisvajanje tako rekoč vseh zaslug za samostojno državo, njihovo agitiranje proti enakopravnosti istospolnih družin in njihov militanten odnos do “beguncev” in islama. Izpostavil je, da ga v največjo grozo spravlja ideja, da bi bilo potrebno v Sloveniji ponovno uvesti naborniški sistem. Potem ko sta bila ukinitev samostojne vojske in forsiranje vstopa v Nato zanj prva očitna dokaza, kako malo je bilo nekaterim v resnici do samostojne države, “bi ti ljudje, ki sami sebe razglašajo za domoljube, zdaj, ko so skozi obrambno ministrstvo pobegnile težke milijarde in so strateške napake naših zaveznikov uničile domove in države milijonov ljudi, v vojne, ki koristijo zgolj vojnim dobičkarjem, pošiljali celo slovenske nabornike. Zato obveščam javnost, da ne bi nikoli dovolil, da moja pesem kot kulturna kulisa sodeluje na proslavi, na kateri so imeli politične govore ljudje, ki s svojimi javnimi stališči iz slovenske družbe izrivajo kulturo strpnosti in dialoga, slovensko državo pa rinejo proč od njene samostojnosti v naročje tujih centrov moči,”  je zapisal Roza.

Rozo je bilo mogoče v preteklosti videti na protestu v podporo nastanitvi migrantov na Kotnikovi, kjer je na ulici zrecitiral svojo pesem Intronacionala, v kateri je našel rešitev za propadanje slovenskega naroda. Po besedilu sodeč je posvečena slovenskim domoljubom, ki po njegovem raje rojevajo “izrojene” Slovence in Slovenke, kot pa da bi dopustili “mešanje semena s tujci”. “V deželi samih srečnih domov, brez obročkov in kondomov, vsi plod domačih smo semen, ne najdeš tujih tu imen.” Slovenske domoljube Rozman s pesmijo opozarja, da se bo slovensko seme izrodilo, če bomo izbirali neveste le znotraj slovenskih mej. Po njegovem tudi zavoljo tega, ker če je “bratranec hkrati stric”, se namesto Slovenca rodi “še kak trinog, ki ima pet rok in šest oči, da le po tujcih ne smrdi”.

Proračunski zaslužkar
Seveda na splošno gledano ni nič narobe z osveščanjem o onesnaževanju, a je potrebno priznati, da je Roza s tem, ko je na Kongresnem trgu krivdo za podnebne spremembe zvalil na Janšo, načrtno manipuliral z mladino, ki se povečini sploh še ne zanima za politiko. Seveda pa je zanimivo, da sovraštvo na ves glas širijo tisti, ki se imajo za miroljubne in demokratične. Takšni se ponavadi financirajo iz državnega proračuna in seveda tudi pri Rozi ni nič drugače. Največ priliva je v obdobju od leta 2006 pa vse do danes prejel s strani Javne agencije za knjigo Republike Slovenije (20.724,33 evra), Mestnega gledališča ljubljanskega (13.711,07 evra), Lutkovnega gledališča Ljubljana (12.500,03 evra) in Slovenskega mladinskega gledališča (12.120 evrov).

Vir: Erar

Proračunskemu zaslužkarju je očitno zelo dobro postlano, zato je težko razumeti, od kod vsa ta zastrupljenost s sovraštvom. Sicer je res, da ima vsak pravico do svojega lastnega prepričanja, a popolnoma neodgovorno je, da Roza, ki dela za mladino, torej najbolj ranljivo skupino ljudi, svoja prepričanja širi med tiste, ki svoja stališča šele oblikujejo. Glede na to, da so se na podnebnemu štrajku ukvarjali z Janšo, je več kot očitno, da jim sploh ne gre za okolje, ampak bolj za manipuliranje in širjenje levičarskih ideologij. Seveda pa je potrebno priznati, da je bilo od Roze po eni strani pričakovati, da bo zlorabil besedo za osebno obračunavanje, znano je namreč, da je kot govorec nastopil na največji orgiji ljubiteljev rdečih zvezd pri nas, ki jo vsako leto maja z veliko vnemo organizira Svetlana Makarovič.

Kako Andrej Rozman Roza niti na podnebnem štrajku mladih ni mogel mimo prvaka SDS Janeza Janše, poglejte tukaj (ob 20.07):

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...