Tomašič Golobu v Kdo vam laže: “Odločitve niso vredne piškavega groša, če ni dejanj!”

Datum:

Včeraj so si gledalci Nove24tv lahko ogledali prvo oddajo Kdo vam laže v letošnjem letu, v kateri jim je voditelj Boris Tomašič najprej zaželel vse dobro v novem letu. Dejal je, da je vedno treba upati na bolje, ne glede na to, kdo nam vlada. Letos bo leto volitev v evropski parlament in morda, če na bo Bog naklonjen, tudi leto volitev v državni zbor, ki bi bile edino zdravilo za katastrofalno situacijo, v kateri se je znašla Slovenija, je še dejal Tomažič, ki je v oddaji me drugim analiziral novoletni intervju Roberta Goloba na komercialni televiziji.

Napovedi za prihodnje leto so namreč še slabše, kot da rušenje medijske svobode in pravne države ni dovolj. Laži in sprenevedanje se nadaljujejo že takoj prvi dan po novoletnih praznikih.

Tomašič je komentiral dogajanja na RTVS, kjer so na hitro odpustili 15 novinarjev, tudi urednika drugega RTV programa Rajka Geriča in Marka Milinkovića ter jim brez resnega razloga dali odločbe o čakanju na delo. Stvar je šla čez vse meje; novinarjem so nezakonito onemogočili dostop na delovna mesta, kjer imajo še vedno svoje stvari, saj so blokirali njihove kartice za vstop v televizijsko hišo. “Depolitizacija” v vsej svoji veličini. Dobesedno so jih izbrisali. “Totalno povojno masakriranje, kot ga znajo le slovenski komunisti,” je dogajanje komentiral voditelj oddaje, Tomažič. “Gre za šikaniranje in zlorabo pooblastil,” pa je dogajanje komentiral sam Rajko Gerič, ki se je s sodelavci še obrnil na inšpekcijske službe, poklicali pa so tudi policijo.

“Vlada si podreja čisto vse, kar je mogoče, RTV, sodstvo, pripravljajo medijski zakon, po katerem si bo “izbrana” skupina ljudi vzela pravico, ki bo odločala, kaj sme in česa ne smem govoriti v oddaji,” je opozoril Boris Tomašič. Poleg tega so gospodarske napovedi za leto 2024 slabe, Slovenija pa ima najslabšo možno vlado, ki deluje tako, da skuša agresivno uničiti vse nasprotnike in prevzeti vse vzvode oblasti, tudi tiste neformalne. Njihove so nevladne organizacije, mediji, sodstvo, tožilstvo, policija in državna podjetja. “Vendar se bomo borili in bomo razkrinkavali njihove nečedne rabote,” je zagotovil Tomašič.

Celotno oddajo si lahko ogledate tukaj:

V kratkem prispevku so gledalci videli tudi fotografijo, na kateri sta ljubljanski župan Jankovič in PV Robert Golob v sarajevski restavraciji Baščaršija, na mizi pa so čevapčiči, mesne plošče in druga značilna mesna hrana. Fotografija postavlja v milo rečeno čudno luč Golobove izjave o tem, da je vegan. “Fotografija kaže, kakšen dvoličnež je Robert Golob, ki nam poskuša vsiliti veganstvo,” je dejal Tomašič.

“Marjan Šarec je bil profesor za vas!”

Zrežiran in naročen novoletni intervju Roberta Goloba, na katerem se Golob spet skuša predstaviti kot uspešen predsednik vlade. Lani je Golob napovedal številne reforme, rezultatov pa ni, ker reform sploh še ni bilo! “Rezultatov ni, ker niste še nič naredili! Čeprav je glede na neumne ideje, ki jih imate, mogoče res bolje, da nič ne delate! Vrgli ste 100000 milijonov v zdravstvo, da so se čakalne dobe podaljšale in prostovoljno zdravstveno zavarovanje spremenili v obvezni prispevek,” je bil kritičen Tomašič. Naše zdravstvo je seveda super, če nisi bolnik, zdravstveni delavec ali pacient. Zdravniki in medicinske sestre odhajajo v tujino, sistem razpada, čakalne vrste so še bolj dolge, ni družinskih zdravnikov, nič ne funkcionira. Tomašič je izpostavil Golobovo izgovarjanje, kako se ne da nič narediti v letu in pol: “Potem bo dejal, da potrebuje dva mandata ali še več! Vendar se še vedno ne bo nič videlo, zato ker ste leni! Hvala bogu, da ste leni, ostanite leni, ker neumnosti, ki jih predlagate, je bolje, da nič naredite!” Zgrozil se je tudi nad Golobovo izjavo, kako pri vodenju države ni mogoče nič načrtovati: “Obstajajo simulacije, vse je potrebno načrtovati, uporabljajte sodobna orodja in ne napovedujte slepih ulic!” Golob je v intervjuju natresel še več neresnic in neumnosti; tudi glede plačne reforme in plač sodnikov, pa o tem, kako je bilo vendarle nekaj narejenega, saj da je bilo narejenih nekaj odločitev. Na tem mestu je Tomašič ugovarjal z besedami, da bi bilo bolje, da ne bi bilo niti odločitev, saj v letu in pol ni bilo narejenega prav nič.

Golob se zateka k izgovorom, češ da je plačna reforma, katere izvajanje je napovedal za lansko leti, zastala zaradi poplav. “Zadnjo plačno reformo je leta 2008 naredil Janša, potem pa ste bili sami mečkači,” je komentiral Tomašič in dodal, da je bil Golob že član stranke mečkačev, ki plačne reforme ni izvedla; plačna reforma pa bi morala do poplav biti že narejena! “Ne morete ves čas nategovati vseh ljudi, ker se vam bo to odbilo v glavo. Upam, da čim prej, preden bo prepozno in bo šlo vse v maloro!” je večne Golobove obljube še komentiral Tomašič. Zmotila ga je tudi Golobova trditev o pozitivni družbeni klimi, ki jo po njegovem ustvarja enotnost: “O kakšni enotnosti in pozitivni družbeni klimi vi govorite, gospod predsednik vlade? Vam povem, kaj je potrebno za pozitivno družbeno klimo? – Da imajo ljudje dobre plače, da so s plačami zadovoljni, da imajo delo, v katerem uživajo, da imajo družine in urejen dom, da kvalitetno živijo in imajo perspektivo. Glede enotnosti pa: tam, kjer vsi enako mislijo, nihče nič ne misli! In dajmo se upret temu, razmišljajte s svojo glavo in ne biti ovce!”

Golob je v intervjuju za komercialno televizijo dejal še, da je prepričan, da integritete KPK glede kadrovanja v policiji ni kršil in da se veseli ne le tega leta kot PV, ampak tudi vseh bodočih. To je voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič komentiral z naslednjimi besedami: “KPK je itak orodje za preganjanje drugače mislečih, ste se že zmenili s Kučanom in Golobičem, da vašega kršenja ne bodo našli. Ampak, če bi bili pošteni, kar očitno niste, bi sprejeli, kar bo KPK ugotovil; pa je itak vaš, mislim, ponosnih naslednikov komunizma. Smo razumeli, da (Golob) ne bo odstopil, tudi če KPK karkoli odloči. Kar je po eni strani prav, saj KPK tako ni vreden piškavega groša, je le za diskreditacijo političnih nasprotnikov.”

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...