Tožilstvo na Poljskem začelo s pregonom direktorja IKEA, ki je zaposlenim vsiljeval LGBT propagando!

Datum:

Na Poljskem tožilstvo vložilo obtožnico zoper direktorja IKEA, ki je po krivem odpustil uslužbenca, ker ta ni želel sodelovati na dogodkih posvečenih LGBTQ skupnosti in je objavljal citate iz Svetega pisma. Direktorju grozita tako globa kot zaporna kazen do dveh let. 

                   

Maja 2019 je delavec podjetja IKEA objavil dva citata iz Biblije na intranetu svojega delovnega mesta, potem ko je delodajalec organiziral celodnevno zabavo z naslovom “Dan solidarnosti z LGBT osebami, ki so izključene”. Moški je bil za svoje dejanje odpuščen. Direktor kadrovske službe podjetja IKEA, ki je sprejel odločitev, da je potrebno delavca odpustiti, je sedaj obtožen omejevanja pravic zaposlenih in njihove diskriminacije na podlagi osebnih prepričanj, poroča Remix News.

Direktorja podjetja IKEA trenutno čakata globa in zapor do dveh let zaradi diskriminacije uslužbenca podjetja. Po besedah ​​namestnika ministra za pravosodje Marcina Romanowskega je bila odločitev tožilstva “zelo dobra in pričakovana”. Romanowski je ob tem naštel člene poljske ustave, ki ščitijo svobodo verskega prepričanja in njihovega izražanja prepričanj ter pravice zaposlenih. Obenem je še dejal, da ne bodo dopuščali zato, da bi bili Poljaki primorani skrivati svoja verska prepričanja.

Ali bodo Švedi zaradi slovenskih političnih zdrah opustili gradnjo svojega trgovskega centra v Sloveniji? (Foto: Epa)
Ikea. (Foto: Epa)

Poleg tega je Romanowski še dejal, da ne bodo pristajali na diktaturo relativizma, ter da na delovnih mestih ne bodo dopuščali ideološke agende. Poudaril je, da je vsak delodajalec, tudi mednarodno podjetje, dolžan spoštovati zasebnost svojih delavcev, se izogibati ideološko obarvanim potezam uperjenim proti njim, spoštovati njihovo svobodo do izražanja ter ne diskriminirati na podlagi svetovnonazorskih prepričanj. Moški, ki je bil odpuščen, je sicer vzel dopust, da mu ne bi bilo treba prisostvovati na spornem dogodku.

“Če kdo leži z moškim, kakor se leži z žensko, sta oba storila gnusobo” 

Obenem je kot že rečeno, v svojem komentarju citiral Sveto pismo, in sicer pod člankom z naslovom “Sprejetje LGBT je odgovornost vsakega izmed nas“. Tožilstvo je izjavilo, da je bila odločitev glede odpustitve delavca posledica predsodkov predstavnika podjetja IKEA v odnosu do zaposlenega. Glede citatov pa je bilo odločeno, da ni šlo za napad na konkretnega sodelavca, ampak odgovor na odločitev delodajalca, da v trgovini IKEA organizira ideološko profiliran dogodek. Eden od citatov se je glasil: “Če kdo leži z moškim, kakor se leži z žensko, sta oba storila gnusobo.” 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...