Trumpova odvetnica Powellova kritično: Doslej je bilo nekaj povsem nepojmljivega, da bi v kar petih zveznih državah v povolilni noči prenehali preštevati glasovnice!

Datum:

Trumpova odvetnica Sidney Powell je pojasnila, da je bil volilni sistem Dominion naravnan tako, da je glas za Bidna štel za 1,26 odstotka, Trumpov pa zgolj 0,74 odstotka glasu. A tudi to ni zadostovalo, ker je bilo na volilno noč previsoko število glasov za Trumpa. Prav zato so glasovanje ponekod ustavili, da bi “luknjo” poskusili “zakrpati” z dodatnimi, naknadno pripeljanimi glasovnicami, kar pa se matematično prav tako ni izšlo, saj je bilo ponekod naenkrat mnogo več oddanih glasovnic kot registriranih volivcev. 

Odvetnica Sidney Powell, ki se je v torek udeležila radijskega intervjuja z novinarjem Toddom Hermanom, je v pogovoru dejala, da so na volilno noč številni Američani videli nekaj, česar niso videli še nikdar poprej v zgodovini njihovih volitev. Videli so namreč, kako se na zaslonih pred njimi spreminjajo glasovnice. Tako se je primerilo, da so glasovali za sedanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, vendar se je njihov glas spremenil v glas za Joea Bidna. Povrhu vsega se je zjutraj po volitvah oziroma celo že ponoči, glasovanje preprosto ustavilo, poroča thegatewaypundit.

V številnih okrožjih se je sočasno enostavno prenehalo s preštevanjem glasov, še preden bi glasovanje doseglo kritično točko – 270 elektorjev za Trumpa. To se ni pripetilo še nikdar poprej v ameriški zgodovini. Samo enkrat se je sicer pripetilo, da se je štetje glasovnic ustavilo, v nekem ameriškem okrožju. Doslej pa je bilo nekaj povsem nepojmljivega, da bi se za tovrstno potezo odločilo kar pet zveznih držav. Vseh pet je namreč v povolilni noči prenehalo preštevati glasovnice. To pa so si dovolili samo zato, ker je “grozilo”, da bo skupno število elektorskih glasov preseglo 270 v korist Trumpa. Na to je tedaj namreč kazalo enormno število glasov, ki je bilo namenjeno Trumpu.

Odvetnica Donalda Trumpa Sidney Powell. (Foto: epa)

Powellova je ob tem povedala, da jo je naslednje jutro poklicalo več matematikov, ki so trdili, da poznajo algoritem, ki je spreminjal glasovnice. Za ljudi z matematičnim znanjem je bilo to povsem očitno. Po matematični poti je popolnoma nemogoče, da bi bilo 100 tisoč glasov namenjenih zgolj za Bidna, in da bi bili v sistem vnešeni na način kot so bili. Zbrana so bila pričevanja številnih ljudi, ki so navajala, kako so glasovi prihajali v nezapečatenih zabojnikih ter so bili videti povsem drugače kot tisti na volilno noč.

Največ težav je na ameriških predsedniških volitvah povzročil prav sporni volilni sistem Dominion

Te ljudje tvegajo veliko, tako v primeru ko gre zanje osebno, kot tudi za njihove družine, in ki so priskrbeli na tisoče pisnih izjav glede nepravilnosti v primeru glasovanja ter kriminalnih dejanjih, ki so se pripetila v času volilne noči. Nadvse zanimivo je že dejstvo, da si nasprotna stran tako intenzivno prizadeva, da bi vse skupaj prikrila. Odvetnica je ob tem še pristavila, da zvezni zakon zahteva preglednost njihovega volilnega postopka in njihovih volitev. Ogromno težav je v primeru volitev povzročil prav volilni sistem Dominion, ki je bil v obsežni rabi širom po državi. V Georgiji se je celo pripetilo, da so prekinili glasovanje, domnevno zaradi uhajanja vode, kar je bila le podla laž. 

Hillary Clinton (Foto: Facebook)

Obstajajo tudi videoposnetki, ki dokazujejo, kako so nekateri izpod mize potegnili sumljive glasovnice, potem ko so bili vsi opazovalci predhodno odstranjeni. Odkrito je bilo, da je Dominion zmožen stvar urediti tako, da Bidnov glas šteje 1,26 odstotka, Trumpov pa zgolj 0,74 odstotka. Sistem je bil namreč že predtem zlorabljen v Venezueli ter drugih tujih državah ter navsezadnje tudi v ZDA. Kot še navaja obstajajo dokazi, da je prišlo do enake goljufije že leta 2016 v Kaliforniji, da bi Hillary Clinton premagala Bernieja Sandersa

Domion je v Venezueli dobro preizkušen sistem, ki je Chavezu omogočil, da ni izgubil niti enih volitev! 

Isti zlorabljen sistem pa je bil uporabljen tudi v primeru drugih lokalnih volitev na različnih krajih po državi. Je pa bilo tokrat prvič, da je bil v tako obsežni uporabi. Vendar v tem primeru sistem ni popolnoma deloval in so morali na več krajih volišča zapreti, ker se je na dan volitev na volišča vsulo toliko Trumpovih privržencev, kar je bila zgodovinska zmaga, saj je premagala sam algoritem. Prav to je razlog, da so morali tisto noč prenehati preštevati glasovnice, da bi prinesli nove glasovnice in skušali “zakrpati” luknjo, kar pa ponovno ni delovalo, saj se je izkazalo, da je bilo na 100 tisoče več glasov kot je bilo volivcev, ki so lahko glasovali. Matematika se preprosto ni izšla. Kot še meni odvetnica gre za najbolj grozljivo kriminalno operacijo v celotni ameriški zgodovini.

Fidel Castro in Hugo Chavez (vir: twitter)

Trumpova odvetnica in nekdanja zvezna tožilka Powellova je 16. novembra razkrila eksplozivno pisno izjavo prijavitelja nepravilnosti, ki je pričal, kako volilna programska oprema tajno manipulira z glasovi, ne da bi pri tem pustila sled: “Bil sem priča ustvarjanju in delovanju dovršenega elektronskega sistema glasovanja, ki je voditeljem venezuelske vlade dovolil, da manipulirajo s seštevanjem glasov za državne in lokalne volitve in izberejo zmagovalca teh volitev, da bi pridobili in ohranili svojo moč,” je zapisano v pisni izjavi. “Od takrat Chavez nikoli ni izgubil nobenih volitev. Pravzaprav je lahko zagotovil zmago sebi, svoji stranki, kongresnikom in županom iz mestnih občin,” je še dodal.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...