Truplo sestreljenega pilota se vrača v domovino

Datum:

Turški premier Ahmet Davutoglu je napovedal, da bo Ankara ruskim predstavnikom izročila truplo ruskega pilota, ki je umrl ob torkovi sestrelitvi ruskega vojaškega letala na sirsko-turški meji. Njegovo truplo so Turki v soboto zvečer prevzeli na sirski meji.

                   

Rusko veleposlaništvo v Turčiji je zagotovilo, da bodo truplo ruskega pilota danes iz Hatayja ob spremstvu ruskega vojaškega atašeja z letalom prepeljali na letališče v Ankari. Kdaj naj bi ga prepeljali v Rusijo, še ni znano. Bodo pa ruski uradniki s turškimi vojaškimi predstavniki danes odpotovali v južno regijo Hatay in prevzeli truplo, medtem ko je drugi pilot, ki je sestrelitev preživel, že v Rusiji.

Rusija in Turčija glede okoliščin še vedno neenotni
Odnosi med državama so se po sestrelitvi zaostrili, ruski predsednik Vladimir Putin je v soboto kot povračilni ukrep podpisal odlok o uvedbi gospodarskih sankcij proti Turčiji, ki še vedno trdi, da je bilo rusko letalo v njihovem zračnem prostoru. Na drugi strani iz Moskve zagotavljajo, da letalo, ki je bilo na misiji proti islamskim skrajnežem v Siriji, ni prestopilo turškega zračnega prostora.

Glede gospodarskih sankcij je turški premir Davutoglu ruske oblasti danes pozval k razumnemu ravnanju. Poudaril je, da turški odnosi z Rusijo temeljijo na medsebojnih skupnih interesih in koristih.

J. F., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...

[Poskus atentata] Trump: “Neverjetno je, da se kaj takega lahko zgodi v naši državi”

Včeraj popoldne je na Trumpovem volilnem shodu v Butlerju...