Turški tovornjak na Gruškovje pripeljal sedem mladoletnih Afganistancev

Datum:

Policisti so na mejnem prehodu Gruškovje sedmim Afganistancem, starim od 14 do 15 let, zavrnili vstop v Slovenijo in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

                   

Afganistanci so se skrivali v tovornem vozilu s pripetim priklopnim vozilom in turškimi registrskimi oznakami. Tovornjak je vozil 50-letni državljan Turčije. Policisti so pri pregledu vozila ugotovili, da je bila pletenica, na kateri je carinska zalivka, na desni strani vozila prerezana in nato s pomočjo igle, ki je bila vstavljena v prerezana konca pletenice, ponovno sestavljena. Na to so postali pozorni in pri nadaljnjem pregledu uporabili še tehnična sredstva.

CO2 tester je v tovornjaku s turškimi tablicami pokazal močno povečano vrednost ogljikovega dioksida, detektor srčnega utripa je nakazal možnost, da so v priklopnem vozilu osebe, meritev z napravo ralen pa je bila pozitivna. Policisti so opravili podroben pregled notranjosti priklopnega vozila in med tovorom našli sedem oseb, ki so se  poskušale izogniti mejni kontroli in vstopiti v Slovenijo. Afganistanci naj bi bili stari od 14 do 15 let.

B. J., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...